Spanje dreigt nieuwe hoofdroute voor vluchtelingen te worden!

Geen categoriejul 07 2018, 11:00
Frontex, het EU-agentschap die over de buitengrenzen van de Europese Unie gaat, komt met een flinke waarschuwing. Spanje zou de nieuwe hoofdroute worden voor de vluchtelingen. Aldus de Telegraaf.
Fabrice Leggeri, hoofd van Frontex, vertelt ons dat Spanje zijn grootste zorg is. Uit diverse kanalen blijkt dat Spanje een steeds aantrekkelijker alternatief wordt dan de route via Libië naar Italië. Spanje ligt een stuk dichter tegen het Afrikaanse continent aan waardoor de oversteek makkelijker te maken is.
Frontex merkt op dat Niger, Marokko en andere West-Afrikaanse landen een steeds groter aandeel hebben in het aantal vluchtelingen dat de oversteek richting Spanje maakt. Mensensmokkelaars en criminele syndicaten zouden Spanje promoten omdat Italië steeds harder optreedt.
Het feit dat de Aquarius, dat schip met die 600 migranten, door Italië werd geweigerd maar bij Spanje mocht aanmeren, heeft ongetwijfeld het vizier van de migranten verschoven naar Spanje.
Leggeri is uitgesproken voorstander van 'internationale huisvesting' in Afrika, wat waarschijnlijk gewoon inhoudt dat hij wil dat de EU beslist over wie er wel en wie er niet binnenkomen. Zij die dan niet de EU binnenkomen kunnen worden opgevangen op het Afrikaanse continent, verzorgd met EU geld. Een verkapte manier om migratie af te kopen en te zwichten voor ongewenste migratie waar men geen eenduidig antwoord op weet te geven.
Spanje dreigt in ieder geval het nieuwe Italië te worden en zal lang niet de middelen tot haar beschikking hebben die Italië tot nu toe heeft ingezet, en dat waren er al niet veel. Italië had echter het voordeel van natuurlijke barrières, Spanje heeft alleen maar een landmassa (tenzij iedereen naar Mallorca vaart maar dat lijkt mij onrealistisch). Dikke kans dat het snel een onhoudbare situatie wordt, alweer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten