Spanje nieuwe poort van Europa: 6400 migranten sinds juni

Geen categoriejul 17 2018, 17:00
Een hoge prijs om ergens eerste in te worden maar dit was het Spanje wel waard blijkbaar. Ze zijn nu het populairste land voor migranten om de EU door binnen te komen! Via de Telegraaf.
Het zou gaan om een stijging van 160 procent vergeleken met het aantal migranten dat Spanje vorig jaar binnenkwam. Ik meen mij vaag te herinneren dat Guy Verhofstadt enkele weken geleden zei dat er dit jaar maar 5000 migranten waren opgevangen.
Enfin, Frontex, het Europese grensagentschap, spreekt van zo'n 15.000 vluchtelingen in de eerste helft van 2018. Nu zouden dat er al 60.000 zijn. We spreken dan wel over een halvering ten opzichte van 2017 maar laten we nou niet doen alsof het dan maar oké is!
De reden dat Spanje nu zo in trek is komt niet door het mooie weer. Italië is helemaal klaar met de migranten en de onwil van andere landen om het land te helpen. Zij weigeren zo'n beetje alles en versterken de Libische kustwacht om ervoor te zorgen dat de mensen worden teruggebracht. Spanje is echter een stuk softer en liet al een aantal keer eerder wat vluchtelingen toe. De oversteek is ook nog eens een stuk veiliger dan via Libië dus het lijkt er sterk op dat Spanje zichzelf flink in de voet heeft geschoten met dit beleid.
Als de intensiteit van het aantal vluchtelingen toeneemt richting Spanje, dan wordt het spannend. Frankrijk heeft al eens eerder vluchtelingen geweigerd vanuit Italië en Portugal is zelf haast een land om uit weg te vluchten. Spanje heeft ook weinig te bieden dus het zou zomaar kunnen dat de Pyreneeën een versterkte grenspost zullen worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten