Staakt-het-vuren van korte duur, Israël en Hamas wederom in gevecht

Geen categoriejul 21 2018, 13:00
Vrijdagnacht op zaterdag zouden de vijandigheden juist even moeten zijn bekoeld. Egypte wist de rust te herstellen door gespreksvoeringen, althans, zo leek het. Via de Telegraaf.
De ene na de andere raket vloog over en weer vanuit Gaza en Israël. Uiteindelijk wist Egypte voor een moment tussen beide partijen te komen om een staakt-het-vuren af te spreken. Bij de bombardementen van vrijdag zouden vier Palestijnen zijn omgekomen en nog zo'n 120 gewonden zijn gevallen.
Deze aanvallen waren een reactie op beschietingen vanuit de Gazastrook op Israëlische patrouillerende militairen. Hierbij sneuvelde één soldaat.
Ergens moet er in de onderhandelingen geleid door Egypte toch iets mis zijn gegaan want het geweld laait op moment van schrijven al weer op. De oorzaak is nog enigszins onduidelijk maar lijkt van Palestijnse kant te komen waar een aantal Palestijnen een hek op de grens met Israël aan het beklimmen waren. De Israëlische soldaten openden het vuur maar het is nog niet bekend of er slachtoffers zijn gevallen.
De groep keerde terug naar de Gazastrook. Nu is het afwachten of dit als een los incident wordt beschouwd of dat dit ook weer een tegenreactie oproept vanuit Gaza. Niet geheel ondenkbaar natuurlijk. Als dit verder escaleert is men weer terug bij af en druipt Egypte ook flink af als falend bemiddelaar van dit langdurige conflict. We houden het in de gaten!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten