Toedeledokie! Hongarije stapt alsnog uit VN migratie-akkoord

Geen categoriejul 18 2018, 20:00
Hongarije geeft de VN, met hun migratie-akkoord, een dikke vette middelvinger. De Verenigde Staten stapten er al eerder uit en zo nu ook Hongarije. Via The Post Online.
Vorige week werd het migratie-akkoord gesloten. Dit kwam tot stand door verschillende lidstaten die het eens zijn geworden over maatregelen omtrent de omgang met de massamigratie.
Hongarije, via haar minister van Buitenlandse Zaken, noemde het akkoord “gevaarlijk, extremistisch, bevooroordeeld en een aanmoediging voor migratie.” Nogal harde woorden dus!
Het akkoord dient ervoor om de migratie van vluchtelingen veiliger en gestructureerd te laten verlopen. De minister stelt echter dat het akkoord inhoudelijk 'in strijd is met het gezond verstand' en zou het ook strijdig zijn met de bedoeling om Europese veiligheid te herstellen.
Dat het akkoord in principe niks waard is doet er blijkbaar niet toe. De VN noemt de maatregelen namelijk 'praktische handvatten' waar de enige druk die erachter zit eigenlijk neerkomt op 'we vinden je niet meer cool als je weigert mee te werken' waar ieder land met een beetje ballen zich dus gewoon overheen kan zetten.
Precies zoals Hongarije dat nu dus doet. “Onze eerste verantwoordelijkheid is de veiligheid van Hongarije en het Hongaarse volk, en dit document is volledig in strijd met de veiligheidsbelangen van het land.” zo zeggen ze, en geef ze eens ongelijk.
De VN heeft dus zo'n beetje alles en iedereens tijd verdaan met een 'maatregel-catalogus van praktische waarde' alsof iedereen met z'n handen in het haar zit over welke opties er allemaal zijn om de crisis het hoofd te bieden. Wat een stel idioten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten