Utrecht ervaart consequenties van links beleid - islamschool in de wijk

Geen categoriejul 11 2018, 15:00
In Utrecht, wijk Leidsche Rijn, staat een deel van de openbare basisschool De Klimroos al enige tijd leeg. Wat doet een linkse gemeente dan? Islamitisch onderwijs uitnodigen! Oh en klagen helpt niet. Via de Telegraaf.
Vanaf de computer en in het stemhokje wil half Utrecht keihard deugen en gaan voor die inclusieve multiculturele samenleving want anders ben je een nazi, tot de gemeente daad bij het woord voegt. Men vreest nu voor 'onrust in een geïntegreerde wijk' wat linkse taal is voor 'wat moet ik met die moslims in mijn buurt, het is net gezellig.' Het zou namelijk tweedeling in de buurt opleveren.
Mahmut Sungur (DENK) verdedigt de islamitische school Al Arqam (er hoeft maar één kind Batman te kijken en die noemt het Al Arqam Asylum) en nodigt de ouders uit om hun kinderen op hun school te zetten. Tweedeling opgelost!
Wethouder Klein wil in gesprek met alle betrokken partijen. Inzet is ’hoe we dit proces voor iedereen op een manier kunnen vormgeven waar ze mee kunnen leven’. Dit betekent niets anders dan 'Doe je zegje maar en probeer er nog iets van te maken, het gaat sowieso gebeuren.'
Het hele probleem bestaat echter nog niet. Er kan prima een poging worden gedaan om tweedeling te voorkomen en integratie te bevorderen. Alle kinderen tegelijk pauze laten houden bijvoorbeeld of als scholen samen wat organiseren. Ik geef het zelf weinig kans van slagen want zo'n optimist ben ik niet maar van linkse mensen die altijd met hun neus vooraan staan te deugen, vooral in Utrecht, had ik meer verwacht.
Succes ermee en denk de volgende keer wat beter na voor je weer D66 of GroenLinks stemt als je niet van dit soort beleid houdt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten