Verrassend! Europarlementariërs willen geen inzicht geven in onkostenvergoedingen à €4.500 per maand!

Geen categoriejul 03 2018, 20:00
Het Europees Parlement houdt de kaken mooi stijf op elkaar. €40 miljoen wordt er jaarlijks over de balk gesmeten vanwege onkostenvergoedingen maar niemand weet waaraan dat wordt besteed! Aldus Elsevier Weekblad.
Het Europees Parlement telt 751 leden die elk €4.500 euro per maand ontvangen voor onkostenvergoedingen. Dit wordt opgeteld bij het brutosalaris à €8.611,- euro per maand. Compleet absurd dat ze zoveel extra krijgen, laat staan dat ze niet inzichtelijk willen maken waar dat geld aan uit wordt gegeven!
Het is namelijk bedoeld voor reizen, telefoons en kantooraccessoires. Dikke kans dat de champagne dagelijks tegen de plafonds wordt gespoten!
De onkostenvergoeding, GEA genaamd, kwam voor in een reeks voorstellen die inzichtelijk moesten maken hoe het geld werd gespendeerd en door wie dit dan gecontroleerd moest worden. De voorstellen zijn allemaal neergehaald. Één van de voorstellen was namelijk dat het ongebruikte geld weer moest worden terugbetaald. Daar zaten de parlementariërs natuurlijk niet op te wachten!
Dat de europarlementariërs hun uitgaven geheim willen houden is natuurlijk niet leuk om te horen maar wel duidelijk te begrijpen. Zij worden door de initiatiefnemers van de voorstellen als 'kortzichtig' bestempeld. Zij vinden namelijk dat dergelijke voorstellen het vertrouwen in de EU zou bevorderen. Dat graaiers daar dus niet zo'n zin in hebben en liever iedere maand €4.500 euro weg pissen aan dure etentjes in plaats van daadwerkelijk iets maken van de EU (al zie ik hem liever afgebroken worden) was dus wel weer te verwachten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten