Verwarde man? Veertien mensen neergestoken in Noord-Duitse stad Lübeck

Geen categoriejul 20 2018, 17:00
Daar gaan we weer, twaalf mensen neergestoken in Noord-Duitse stad Lübeck. Twee slachtoffers zijn zwaargewond en twaalf lichtgewond. Aldus de Telegraaf.
Het zou gaan om een 30-jarige man uit Iran. Hoe en waarom hij mensen neer begon te steken is vooralsnog onduidelijk. Het gebeurde allemaal in een bus. Na zijn veertien slachtoffers liet hij een rokende rugzak achter en probeerde te vluchten. Hij schijnt nu te zijn opgepakt. De slachtoffers wisten uit de bus te vluchten en huilden, zo vertelt een 87-jarige ooggetuige.
De bus was waarschijnlijk op weg naar het Travemünder Woche festival. Autoriteiten en de organisatie hebben laten weten dat het festival gewoon door zal gaan al liet een lokale politicus weten niet bij de opening te zullen zijn. Of er überhaupt een reden is om te denken dat het festival in gevaar is valt nog te bezien. Men is in ieder geval extra voorzichtig en alert.
Het slachtofferaantal kan nog oplopen, er zijn tot nu toe veertien slachtoffers bekend. Deze zijn alleen naar het ziekenhuis gebracht. In de loop van de dag komen er mogelijk updates rond het voorval naar buiten vanuit zowel de slachtoffers als mogelijk de dader en/of omstanders.
De politie heeft overigens nog geen informatie losgelaten over de identiteit van de dader, het is dus allemaal nog speculatief.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten