Vluchtelingen door Italië geweigerd, bedreigen vervolgens kustwacht

Geen categoriejul 10 2018, 18:00
66 Vluchtelingen aan boord van een vrachtschip zijn door Italië geweigerd. Aldus de Telegraaf.
Italië doet er niet meer moeilijk over 'Nee' kun je krijgen als je vluchteling bent. Zo ook deze 66 vluchtelingen die voor de kust van Libië uit zee zijn gehaald door het Italiaanse vrachtschip. Het vrachtschip kreeg echter geen toestemming om naar Italië te varen en ze daar aan land te zetten.
Wat de mannen überhaupt 'voor de kust van Libië' deden is onduidelijk. Men zwemt niet zomaar even met z'n 66'en naar Italië. Het is goed mogelijk, want dit is vaker gebeurd, dat de vluchtelingen hun eigen bootje tot zinken hebben gebracht en een nabij varend schip 'verplichten' om te komen helpen. Dit gaat echter vaker mis dan goed.
Minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini beweert dat de Libische havens 'meer dan veilig' zijn waarmee hij impliceert dat hij de vluchtelingen zonder moeite veilig terug kan sturen. Het officiële standpunt van Italië is dat de vluchtelingen beter over alle EU-lidstaten moet worden verdeeld. Dit zal dan wel alleen gelden voor de vluchtelingen die zij nog binnen hebben gehaald want voor deze vluchtelingen lijkt het een Libisch retourtje te worden. De vluchtelingen zijn namelijk overgezet naar een schip van de kustwacht. Nu blijkt ook nog dat de vluchtelingen de bemanning aan boord van het schip hebben bedreigd! Maar goed dus dat Italië harder beleid voert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten