5 leuke dingen om te doen in Drenthe

Geen categorieaug 19 2018, 15:30
Niet alleen bevind je jezelf in een ongelooflijk mooie omgeving, er is ook altijd wat te doen in Drenthe. Plezier voor jong en oud, actief, of lekker lui; je vindt het in Drenthe. De leukste dingen om te doen, vind je hier.
1. Een weekendje weg in een bungalowpark
Een verblijf in een van de mooie Center Parcs parken is altijd de moeite waard. Je waant je letterlijk op vakantie in eigen land. De parken hebben vanalles te doen voor jong en oud. Bekijk de leuke entertainende shows onder het genot van een hapje en een drankje, duik in de wildwaterbanen of ga op avontuur in de bosachtige omgeving. Een heerlijk weekendje weg voor het gezin, of zelfs de hele familie.
2. Bezoek de Wildlands
Als je dan toch bij Center Parcs bent, moet je ook zeker even Wildlands bezoeken. Deze geweldige adventure zoo biedt plezier voor jong en oud. Ga op safaritocht en maak een trektocht door de jungle. Een leuk, avontuurlijk park dat je zeker een hele dag plezier oplevert.
3. Wandel door de nationale parken
Denk je aan Drenthe, dan denk je aan de natuur. Drenthe heeft dan ook meerdere, prachtige nationale parken die zich bij uitstek geschikt maken voor een leuke wandel- of fietstocht. Het bos loopt over in een prachtige heide, en voordat je het weet vind je jezelf in een zandverstuiving. De nationale parken zijn ook ideaal om wat lokaal wildlife te spotten!
4. Bezoek de Hunebedden
Misschien wel de meest bekende trekpleister in Drenthe zijn de Hunebedden; de oudste monumenten van Nederland! Deze zwerfkeien zijn in de ijstijd naar Drenthe vervoerd, en hebben hun locatie vanaf dat moment niet meer verlaten. Je vindt alle informatie (en meer leuke dingen!) over de Hunebedden in het Hunebedcentrum in Borger. Een educatief en avontuurlijk uitje in het prachtige Drenthe!
5. Lekker avontuurlijke buitenactiviteiten
De prachtige natuur in het mooie Drenthe maakt zich bij uitstek geschikt voor lekker avontuurlijke buitenactiviteiten. Cross met je mountainbike door de wilde bossen, maak een rit te paard of bezoek een van de vele klimparken. Klimmen kun je in Drenthe namelijk als geen ander. Leuk voor jong en oud!
Extra tip: ga met de camper of caravan op pad om er een super avontuurlijk weekendje weg van te maken. Gezellig met het hele gezin kamperen en vervolgens een van deze mooie trekpleisters bezoeken. Het leukste weekendje weg in eigen land!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten