Amerikaanse kardinaal reageert op nieuw misbruikschandaal: "Het is de schuld van homo's!"

Geen categorieaug 19 2018, 21:00
Ah.
De Amerikaanse kardinaal Raymond Burke weet wel wie er schuldig zijn aan het misbruik door geestelijken: homo's. Ja, echt waar:

Het misbruik is volgens hem geen fout van de kerk, maar het zijn „daden die komen door de homoseksuele cultuur. Die heeft de kerk beïnvloed en moet worden uitgeroeid.”

„Seksualiteit is alleen tussen de man en de vrouw.” Burke raadt ouders ook aan om kinderen uit de buurt van homo’s en homoseksuele familieleden te houden.

Dan ben je dus echt niet helemaal lekker. En trouwens, als we deze redenering volgen kunnen we dan niet stellen dat het verstandig is voor ouders om kinderen uit de buurt te houden van kerken en katholieke geestelijken? Het misbruik heeft vooral plaatsgevonden in die kerken, en door die geestelijken. Of mogen we dat dan weer niet zeggen van meneer de kardinaal?
Ik ben onderhand wel een beetje klaar met die hele katholieke kerk. Het misbruik vindt op ongelooflijk grote schaal plaats, maar in plaats verantwoordelijkheid te nemen en beterschap te beloven komt de kerk met dit soort hate speech. Moeten wij dat maar volkomen normaal of zelfs maar iets van acceptabel vinden ofzo?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten