Burgemeester Halsema gaat toch niet samenwerken met salafisten!

Geen categorieaug 22 2018, 20:00
Is er dan toch hoop? Femke Halsema vindt het toch niet zo'n goed idee om met salafistische en orthodoxe organisaties te gaan samenwerken. Haar voorganger stelde dit namelijk voor maar zelf houdt ze nu haatpredikers het liefst buiten de deur omdat die haar 'zorgen baren'. Via de Telegraaf.
In een brief aan de Amsterdamse gemeenteraad zegt ze dat ze zich heeft ingelezen in het deradicaliseringsbeleid. In die brief stelt ze dat het voorstel van Jozias van Aartsen voor een onderzoek naar samenwerkingsmogelijkheden bij dergelijke organisaties, direct de prullenbak in kan.
Er komt echter wel iets voor in de plaats. Halsema wil namelijk een 'solide wetenschappelijk netwerk' opbouwen die haar advies kan geven. Klinkt leuk en is een mooie manier om informatie over radicale organisaties 'anoniem' de ether in te slingeren, maar ook een beetje een wassen neus natuurlijk. Net of zij niet begrijpt dat salafisten en orthodoxe moslimorganisaties niet af zullen wijken van wat bepaalde figuren namens dat geloof prediken en hun opdragen. Daar heb je dus helemaal geen wetenschappelijk adviesorgaan voor nodig.
Enfin, ze erkent in ieder geval de pest bende die Amsterdam is geworden en het broeinest aan radicale figuren dat zich in rap tempo uitbreidt. Ze wil betere screening voor ambtenaren en betere bekendmaking van het Meld- en Adviespunt Radicalisering. Ook wil ze nu haatpredikers weren en daar meer middelen voor tot haar beschikking hebben. Ik heb het niet zo met Halsema maar dit moet ik haar toch wel nageven dat dit lijkt op een mooi begin. Ze zal me vast wel weer teleurstellen met een of andere asielzoekersmaatregel binnenkort maar dat zijn zorgen voor morgen. Voor nu, chapeau!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten