Dit is 'm dan: de enge freak die 20 jaar geleden Nicky Verstappen vermoordde

Geen categorieaug 22 2018, 13:00
Twintig jaar lang heeft de moordenaar van Nicky Verstappen zich schuil kunnen houden voor de politie, maar nu eindelijk heeft justitie de meedogenloze killer in het vizier: het is de 55-jarige Jos Brech uit Simpelveld. Maar daar eindigt het verhaal ook, want het laffe heerschap houdt zich verborgen voor de autoriteiten. Vermoedelijk ergens in de Franse wildernis.
Hiep-hiep-hoera voor DNA-verwantschaponderzoeken. Nadat in 2012 al de moord op Marianne Vaatstra uit 1999 kon worden opgelost dankzij het grootschalige inleveren van DNA-gegevens, kon dit jaar ook eindelijk - gedeeltelijk - een streep worden gezet onder het onderzoek naar de moordenaar van de 11-jarige Nicky Verstappen uit 1998. De politie heeft dan eindelijk de man in het vizier die het jongetje in zijn Ajax-pyjama om het leven bracht in een bos.
Het gaat om Jos Brech, een "bushcrafter" uit Simpelveld. Een man die zichzelf geleerd heeft om te overleven in de natuur, mocht het nodig zijn zichzelf voor een bepaalde tijd uit de beschaving terug te trekken. En dat moment bleek afgelopen voorjaar, toen de politie dichtbij een doorbraak was na DNA-gegevens te hebben verzameld. Jos Brech verdween spoorloos:

"De politie weet niet waar hij is. De verdachte was actief bij een scouting en peuterspeelzaal en werd eerder verdacht van een zedenmisdrijf.

In november 2017 stond de politie voor de deur van de man. Daarna nog een keer, maar geen respons. Enkele weken later meldde een familie dat hij door Frankrijk reisde. De man organiseerde zogenaamde bushcraft-tochten door de wildernis. Hij zou in maart terugkomen. Hij kwam niet terug en is als vermist opgegeven.

Zijn laatste bekende verblijfplaats is een chalet in de Franse regio. Het chalet is doorzocht, er zijn goederen in beslag genomen. Mensen uit zijn omgeving zijn gehoord."

Laten we hopen dat het stuk tuig snel boven water komt drijven. Hij heeft twee decennia zijn verantwoordelijkheid kunnen ontlopen - nu wordt het tijd dat het menselijke vuilnis Jos Brech zich gaat verdedigen tegenover Justitie voor zijn gruweldaden. En rap een beetje!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten