Geert Wilders en anderen reageren op zelfdoding van Willie Dille: ''We zullen doorstrijden.''

Geen categorieaug 09 2018, 11:00
De zelfdoding van Willie Dille is niet in de koude kleren gaan zitten. Politici zijn er als de kippen bij om hun steunbetuiging te uiten of de dood van deze politicus te betreuren. Wat dit verder voor juridische- of politieke consequenties heeft, valt nog niet te bezien, maar de PVV-fractie van Den Haag heeft aangegeven dat ze door zal 'strijden', zodat de dood van Dille 'niet voor niets is geweest'.
https://twitter.com/IvarLingen/status/1027452828871221248

In een verklaring zegt PVV-leider Geert Wilders met "grote verslagenheid kennisgenomen te hebben" van het overlijden van Dille. "Ze was een geweldig warme collega die altijd oog had voor haar medemens en de jeugd in het bijzonder. Wij zullen haar enorm missen. Woorden schieten tekort."

Ook de voorzitter van de Tweede Kamer, Arib, heeft haar steun betuigd aan de PVV en de nabestaanden van Dille. Dit soort acties zijn hartverwarmend, omdat Arib hiermee maar weer laat zien dat ze voorzitter is voor elke fractie in de Tweede kamer.
https://twitter.com/khadijaArib/status/1027478342587564032
Mark Rutte heeft aangegeven op Twitter dat hij geschokt is en dat hij in nauw contact staat hierover met burgemeester Krikke en de minister van Justitie en Veiligheid, Ferdinand Grapperhaus. Deze twee laat doorschemeren dat de premier het hier niet bij laat zitten en de opties openhoudt om over te gaan op diepgaand onderzoek.
Zelfs burgemeester Krikke van Den Haag, waar Dille over heeft gezegd dat ze haar nauwelijks steunde.

"Dit nieuws is voor iedereen een grote schok", schrijft ze in een reactie. "De gemeenteraad verliest een betrokken en gepassioneerd raadslid en collega. Willie Dille stond voor haar zaak. Ze kon stevig debatteren, maar kon ook humoristisch uit de hoek komen."

De woorden 'geschokt' en 'schokkend' worden niet door iedereen als oprechtheid erkend. Veel mensen reageren op social media verontwaardigd op de reacties van politici en wijzen op de gebeurtenissen en reacties na de moord op Pim Fortuyn. Zo worden de woorden van Gerrit Komrij aangehaald:
https://twitter.com/JansensAdriaan/status/1027467849697320962
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten