Hilarisch: Rusland wil acteur Steven Seagal gebruiken als 'gezant' om band met VS te versterken

Geen categorieaug 05 2018, 10:00
Zoals men al weet is de band tussen de Verenigde Staten en Rusland niet al te best. Zelfs met 'puppet' Trump aan het roer is de band niet beter geworden. De linkse politici in de Verenigde Staten wijzen dan wel graag naar Trump als Poetin's beste vriendje, maar in de praktijk valt daar relatief nog weinig van te merken. Rusland wil dat ook anders hebben, dus hebben ze een gezant aangewezen om daarvoor te zorgen: Steven Seagul.

De acteur, vooral bekend geworden door zijn vele rollen in actiefilms, is in het bezit van een Russisch paspoort, nadat hij in 2016 Russisch staatsburger werd. Hij is regelmatig in Rusland en steekt zijn bewondering voor het land en president Vladimir Poetin, niet onder stoelen of banken.

Rijk zal Seagal niet worden van deze baan. Het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken vergelijkt de taak van Seagal met die van een VN-ambassadeur en stelde dat de acteur geen salaris voor het werk zal ontvangen.

,,Ik heb altijd een zeer sterke wens gehad om alles te doen wat ik kan om te helpen Russisch-Amerikaanse relaties te verbeteren", zei Seagal in een reactie tegen Russia Today.

Toch vraag je je af of dit niet een keuze is van de Russische regering om de Amerikanen uit te lachen. Waarom zou je anders in vredesnaam een acteur aanwijzen, een slechte acteur nota bene, om de relatie tussen de Amerikanen en de Russen te verbeteren? Dan lijkt het toch alsof je het allemaal niet zo serieus neemt?
Ik vind Poetin te intelligent en te slim om daadwerkelijk te denken dat dit gaat werken. Natuurlijk, het kan een oprechte keuze zijn om de relatie te verbeteren, maar ik kan mij niet voorstellen dat er dan een ex-Amerikaanse acteur wordt gekozen om dat klusje te klaren. Een merkwaardige zet, dat staat vast.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten