Neergeschoten man in Amsterdamse Beethovenstraat blijkt Kroatische crimineel

Geen categorieaug 04 2018, 13:00
Echt een verrassing kan het natuurlijk niet zijn maar we kunnen in ieder geval uitsluiten dat het een vergis moord was. De neergeschoten man bleek crimineel Ivan Serdarusic uit Kroatië. Via het Parool.
Serdarusic schijnt bij een Kroatische bende te horen waarvan er al een flink aantal het loodje hebben gelegd. De man had in Kroatië al een klein imperium op z'n naam staan in de vorm van verschillende bedrijven. Een aantal hiervan waren gericht op onroerend goed.
Dat de man dus geen lieverdje was, staat nu wel vast. Hij zou zelfs de campagne van oud-burgemeester van Zagreb hebben gefinancierd. Die werd in 2014 gearresteerd op verdenking van corruptie.
Maar goed, daar zijn we nu dus mooi vanaf. Serdarusic werd maandag in Ferilli's Caffè door z'n hoofd geschoten op klaarlichte dag in de Beethovenstraat te Amsterdam. De dader vluchtte en wierp z'n pistool met demper weg. Het gaat om een kleine, gespierde, zongebruinde, kale man met een strak wit T-shirt en een witte sportbroek. Hij zou al een aantal uur voor de moord op de Apollolaan en de Beethovenstraat hebben rondgehangen. Hij loopt nog steeds vrij rond.
Ferilli's Caffè mocht gewoon openblijven van burgemeester Halsema. De eigenaar werd overladen met bloemen en steunbetuigingen uit de buurt en spreekt zeer positief over de politie en hoe zij met de zaak bezig zijn: "Zij krijgen vaak veel kritiek, maar de politie en de gemeente zijn deze week een enorme steun voor ons geweest. Dat mag ook weleens gezegd worden."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten