Peiling: steun voor het afschaffen van de Dividendbelasting daalt naar een dieptepunt

Geen categorieaug 19 2018, 11:00
Van de week werd al duidelijk dat het afschaffen van de Dividendbelasting veel duurder gaat uitvallen dan is geraamd. Honderden miljoenen duurder en dat bedrag zal naar verwachting alleen maar blijven stijgen. Toch vindt het Kabinet het niet nodig om van het plan af te zien. Dit besluit stuit op veel onbegrip en dat is ook te zien aan de peilingen.
Schermafbeelding 2018-08-19 om 08.11.19Zoals u kunt zien is er het afgelopen jaar nogal wat gebeurd. Aanvankelijk was er al weinig steun voor het voorstel om de Dividendbelasting af te schaffen, maar op dit moment is het tot een dieptepunt gekomen. Voor CDAers kunnen zich maar moeilijk vinden in het voorstel en zelfs de VVDers zijn er geen voorstander meer van.
Wat ook opmerkelijk is, is de invloed op wat mensen in de toekomst zullen stemmen. Het CDA heeft daar het meest last van en daarna D66. De VVD en de ChristenUnie hebben trouwe volgers, die zullen voor het overgrote merendeel gewoon weer op de partij stemmen. Toch zullen er verliezers zijn en zoals zo vaak zijn dat de absolute middenpartijen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten