Politie haalt explosieven van voordeuren in Amsterdam

Geen categorieaug 14 2018, 16:00
Nét wanneer je even boodschappen wil doen of naar je werk moet, hangt er weer zo'n handgranaat aan je voordeur. We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. In Amsterdam komt het echter uitzonderlijk vaak voor! Via The Post Online.
De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) kon weer mooi door Amsterdam toeren opzoek naar explosieve voordeuren. Tot tweemaal toe was het raak. Één handgranaat werd in de Jan Evertsenstraat gevonden en verwijderd, een tweede bij de Johan Huizingalaan. Kwestie van straat afzetten, mensen op afstand houden en het pinnetje weer terug drukken. Kind kan de was doen.
Er wordt nu onderzocht of er een verband is tussen de twee locaties die nogal ver uit elkaar liggen. Op de Johan Huizingalaan is vanochtend rond 03:00 ook nog geschoten. Het bedrijfspand waar het explosief gevonden werd, blijkt beschadigd door geweerschoten. Geen idee wat ze daar allemaal doen maar afgelopen zaterdag op zondag werd een nabijgelegen bedrijfspand ook al beschoten.
Burgemeester Halsema mag dus wel opschieten met die extra agenten want in dit tempo is het een kwestie van tijd voor iemand gehaast z'n voordeur opendoet en de straat bezaaid met z'n lichaamsdelen. Vrij onplezierige manier van je dag beginnen, kan ik u vertellen.
Veel meer is er tot nu toe niet bekend maar het lijkt een trend te worden binnen de criminele circuits van Amsterdam om handgranaten aan deurposten te hangen. Het vermindert in ieder geval de kans op een vergis moord dus ze luisteren in ieder geval naar opbouwende kritiek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten