Taliban trekt veiligheidsgarantie voor Rode Kruis-medewerkers in

Geen categorieaug 15 2018, 17:00
De Taliban is weer flink aan het huishouden in Afghanistan en deinst nergens meer voor terug. Rode Kruis-medewerkers zijn ook niet meer veilig want zij hebben strijders in Kabul laten barsten, zo meent de Taliban. Via het AD.
Het Rode Kruis reageert natuurlijk bezorgd op de waarschuwing. Zij proberen nu met de Taliban te overleggen en tot een oplossing te komen. Het Rode Kruis zal daarvoor flinke afspraken moeten maken. De Taliban meent namelijk dat hun strijders ontzettend slecht behandeld worden en de verantwoordelijkheid hiervoor bij het Rode Kruis ligt.
Of er ook daadwerkelijk sprake is van slechte behandeling van gevangen Taliban-strijders en daardoor terecht wordt getwijfeld aan de neutraliteit van het Rode Kruis, staat niet vast.
De Taliban is ook niet een groepering die je zo maar even kunt negeren. Het waren de feitelijke machthebbers van het land en zijn sinds de Amerikaanse invasie nog altijd prominent aanwezig geweest en zelfs intenser dan voorheen.
Strategisch zou het voor de Taliban echter een fout zijn om op leden van het Rode Kruis te schieten. Er valt praktisch geen winst door te behalen en het risico op 'negatieve PR' en diplomatieke consequenties wordt hierdoor alleen maar groter. Iedere macht heeft mensen en middelen nodig om z'n doelen te kunnen behalen en de Taliban is daarop geen uitzondering. We zullen zien of ze er samen uitkomen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten