Terreurverdachte in Verenigd Koninkrijk is een 29-jarige Soedanees

Geen categorieaug 15 2018, 13:00
Meer dan een dag nadat een man met zijn personenauto op de versperringen van het Britse parlement inreed, zijn de media er achter gekomen wat zijn identiteit is. Het blijkt te gaan om een 29-jarige Soedanees, genaamd Salih Khater. Khater heeft een aantal voetgangers verwond in wat wordt gezien als een mogelijke terroristische daad.

Een getuige zei eerder tegen de BBC dat de man inreed op fietsers die voor een verkeerslicht stonden te wachten. Agenten konden de bestuurder, een twintiger, ter plekke aanhouden. ,,Aangezien sprake lijkt te zijn van opzet en gezien de methode en het feit dat dit een iconische locatie is, behandelen we dit als een terroristisch incident'', meldde de politie. Die zegt verder geen wapens te hebben aangetroffen in de auto.

De politie deed in de nasleep van het incident invallen in drie panden in Birmingham en Nottingham. Khater zou niet in beeld zijn geweest bij de binnenlandse veiligheidsdienst MI5 en de antiterreurpolitie. Hij was volgens bronnen van de BBC wel een bekende van de lokale politie. De politie heeft de identiteit van de man nog niet bevestigd.

De politie is nog druk bezig met het achterhalen van een mogelijk lidmaatschap van een terroristisch netwerk, terroristische motieven, of medische gegevens over zijn psyche. Dat hij uit Soedan komt, impliceert al bepaalde religieuze affiniteiten, maar ook daar moeten we voorzichtig mee zijn om dat te veronderstellen.
Hopelijk krijgen we zo snel mogelijk meer te horen, want als het inderdaad een terroristische daad was, dan heeft dat grote gevolgen voor het Verenigd Koninkrijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten