Transgenders vieren feest in Duitsland: binnenkort is er een 'derde geslacht' mogelijk

Geen categorieaug 16 2018, 9:00
Okee, niet alleen transgenders, maar ook non-binairen, queers en 3855 andere vormen van seksuele identiteiten. Enfin, daar gaat het niet om. Het gaat er om dat in Duitsland het dadelijk mogelijk is om niet aangemerkt te worden als 'man' of 'vrouw', maar ook als 'divers'. Dit gebeurt op het moment dat het niet duidelijk is bij de geboorte of het een man of een vrouw is.

De wetswijziging volgt na een besluit van het Duitse grondwettelijk Hof van vorig jaar november. Toen werd bepaald dat er een derde geslacht moest komen, omdat het verbod op discriminatie nu geschonden zou worden. De rechters kwamen destijds tegemoet aan een klacht van iemand die als vrouw geregistreerd staat, maar bij wie uit een chromosomenanalyse bleek man noch vrouw te zijn.

Volgens de Duitse minister van Justitie Katarina Barley, die de wet opstelde, is het de hoogste tijd dat de wetgeving nu wordt aangepast. "Niemand zou gediscrimineerd moeten worden op basis van hun seksuele identiteit. Deze benaming geeft mensen die zich niet bij een geslacht thuis voelen een stukje waarde en positieve identiteit."

Het is dus klaar, identiteitspolitiek is een wezenlijk onderdeel geworden van het Duitse politieke discours. Als het een onderdeel is geworden van het Duitse politieke discours, dan is het vrijwel zeker dat de rest van Europa het ook gaat overnemen. Duitsers zijn in dit opzicht erg conservatief, maar de Duitse sociaal-democraten, de SPD, hebben toch hun zin gekregen. Chapeau.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten