Utrechtse studentenvereniging Unitas stuurde 'racistische en seksistische mail' naar leden

Geen categorieaug 15 2018, 14:00
Daar gaan we weer, het volgende schandaal bij een studentenvereniging. Vroeger was het studentenleven in studentenverenigingen bijna onzichtbaar voor 'outsiders', of 'knorren', maar in dit digitale tijdperk blijft niets meer geheim. Het ene schandaal volgt het andere schandaal op en nu is de Utrechtse studentenvereniging Unitas S.R. aan de beurt.

De Utrechtse studentenvereniging Unitas S.R. is in verlegenheid gebracht door een uitgelekte mail waarin een student slachtoffers van de aardbeving in Lombok schoffeert. De mail stond bol van de ’onnodig kwetsende, racistische en seksistische opmerkingen’.

Unitas heeft besloten het lid te schorsen. Er komt een intern onderzoek. De mail was een uitnodiging voor een borrel van dinsdag. Verenigingsleden werden gevraagd net zoveel te drinken als de ’slachtoffers bij de aardbeving in Lombok’. De Thaise grotjongens werden ’gele tienerrukkers’ genoemd.

In de mail wordt ook een verondersteld artikel van De Telegraaf aangehaald, dat in werkelijkheid helemaal niet bestaat. Volgens de student had het artikel de kop ’Twee getinte mannen springen van Erasmusbrug om te kijken wie er wint’, waarover hij schrijft dat de enige winnaar ’De Maatschappij’ is.
Het bestuur geeft aan dat het niet namens hen is geschreven en ook niet namens de vereniging. Ik ben wel benieuwd hoe zo een mail dan wel verstuurd kon worden. Ik ben nog meer nieuwsgierig naar hoe die studenten een 'intern onderzoek' gaan opzetten en uitvoeren. Misschien ligt het aan mij, maar studenten bij studentenvereniging staan niet echt bekend om hun onderzoeksvaardigheden, maar meer om het zuipen en schreeuwen op de sociëteit.
Hieronder voor u een leuk filmpje over studentenvereniging, door onze welbekende Arjen Lubach:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten