VIDEO: Hilarische Boris Johnson weigert boerka-opmerkingen terug te nemen, deelt wel thee uit aan de pers

Geen categorieaug 13 2018, 15:00
In het Verenigd Koninkrijk ligt de voormalige MinBuZa Boris Johnson nog altijd onder vuur vanwege een column die hij schreef over boerkadraagsters. Hij vergeleek de vrouwen met brievenbussen en bankovervallers, en kreeg daarvoor de toorn van links over zich heen. De pers kampeert al dagen buiten z'n thuis. Maar zwichten onder de druk? Oh nee, niet Boris. Vrolijk komt hij alle hijgende journalisten gewoon een kopje thee brengen.
Tory-parlementariër Boris Johnson ligt nog altijd onder vuur bij politiek en pers aan de overkant van de Noordzee. Boris zou namelijk stoute dingen hebben gezegd over dames die het islamistische haatuniform droegen - de boerka. Hij vergeleek de wandelende tentdames met brievenbussen en bankovervallers, en dat kwam hem duur te staan dankzij politiek-correct links. Boze moslimorganisaties schreven nog bozere brieven, en zelfs zijn eigen Conservatieve Partij begon een onderzoek tegen het Kamerlid uit Londen.
Niet dat Boris zich ergens druk over maakt. Hij deelt gewoon thee uit aan alle journalisten die nu al dagen commentaar van hem willen op de rel. Doodgemoedereerd krijgen alle journalisten een warm bakkie, maar dat is ook alles wat ze van Johnson krijgen. Excuses voor de boerkarel die hij ontketende hoeven ze niet te verwachten:

Erg onder de indruk lijkt Johnson daar niet van. Hij kwam naar buiten in zijn zondagse kloffie met kleurrijke zwembroek en maakte grapjes met de pers. Voor zijn neus een groot dienblad met enorme koppen thee. „Jullie staan hier nu al de hele dag te wachten en ik heb ontzettend met jullie te doen. Ik ben hier voor jullie op een humanitaire missie. Wie wil er een kopje thee?”

Hehe, dat is dan 1-0 voor Boris!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten