Donald Trump is voor sancties tegen iedereen die de Amerikaanse verkiezingen wil beïnvloeden

Geen categoriesep 13 2018, 8:06
Al sinds de campagne van de presidentsverkiezingen wordt Donald Trump beschuldigd van het collaboreren met de Russen. Volgens critici is de Republikeinse kandidaat op het zadel geholpen door Poetin en zijn cohorten van Russische hackers en propagandameesters. Trump ontkent dit uit alle macht en stelt nu zelfs dat er hevige sancties moeten komen tegen partijen die de Amerikaanse verkiezingen beïnvloeden.

President Trump stemt in met sancties tegen landen of buitenlandse personen die Amerikaanse verkiezingen proberen te beïnvloeden, bijvoorbeeld door het hacken van stemcomputers of het verspreiden van propaganda of onjuiste informatie.

Inlichtingen- en veiligheidsdiensten moeten daar actief onderzoek naar doen. Als er aanwijzingen zijn, moeten ze die informatie overdragen aan verschillende ministeries, die sancties kunnen instellen als ze dat nodig vinden.

We weten natuurlijk niet zeker of hij dit doet als een soort vorm van compensatie, of dat hij politiek gedwongen is. In elk geval doet Trump er goed aan om eindelijk verantwoordelijkheid te tonen in deze zaak en dus ook maatregelen te willen treffen. Dat haalt de aandacht natuurlijk niet af van de hetze tegen Trump, maar het geeft wel aan dat hij sancties wil leggen op iedereen die uit het rapport van speciaal aanklager Mueller komt. Dat is niet meer dan logisch.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten