Amnesty International slaat alarm vanwege zware straffen in islamitisch Maleisië voor lesbische vrouwen

Geen categoriesep 03 2018, 14:00
Aan de rechterkant van het politieke spectrum doet men vaak alsof mensenrechtenorganisaties vaak naïeve linkse hippieorganisaties zijn en geen kritiek durven uiten op islamitische landen, maar dat is vaak genoeg niet het geval. In Maleisië worden vrouwen met stokken geslagen, omdat ze van plan waren om in een auto seks te hebben met elkaar. De wereld reageert verbolgen op de strafmaatregelen en Amnesty International slaat alarm.
https://twitter.com/AmyChewCNA/status/1036492949536661504

Mensenrechtenactivisten hebben onmiddellijk alarm geslagen en de stokslagen veroordeeld als een ernstige rechterlijke dwaling. Amnesty International spreekt van een rampzalig dag voor de mensenrechten in Maleisië en een enorme terugval in de pogingen van het land om de mensenrechtensituatie te verbeteren.

Volgens advocaten en activisten werden de vrouwen van 22 en 32 jaar op stoelen voor de rechters gezet en kregen ze van vrouwelijk gevangenispersoneel zes stokslagen op hun rug met een rotan stok. Dat gebeurde in een sharia-hooggerechtshof in de conservatieve deelstaat Terengganu.

Als mensenrechtenorganisaties dit soort dingen vaker gaan doen, komen ze af van die ellendige stereotypes. Deze organisaties hebben zeker nut, als ze consistent blijven in hun persberichten en acties. Internationale druk op dit soort straffen kunnen goed werken. Al is het de vraag of het werkt in een land waarbij het merendeel islamitisch is. Die kans is zeer gering, aangezien de bevolking fundamenteel andere normen en waarden hebben en kritiek zien als onzin en minderwaardig. Zeker als het komt uit Westerse landen.
Voor nu, chapeau Amnesty International!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten