Baudet gaat los op voorzitter VNO-NCW: 'Als ik straks een grote partij ben vliegt u er als eerste uit'

Geen categoriesep 16 2018, 15:00
VNO-NCW pusht namelijk hard voor afschaffing van de dividendbelasting. En daar is Baudet niet over te spreken.
Bij WNL Op Zondag haalde Thierry Baudet vandaag op keiharde wijze uit naar Hans de Boer, de voorzitter van VNO-NCW. De reden? De Boer blijft lobbyen voor afschaffing van de dividendbelasting. "Ik heb maling aan mensen die zich verzetten tegen het afschaffen van de dividendbelasting," zei meneer uit de hoogte. "Het zijn opvattingen die niet deugen."
Oeps.
Eén van de argumenten die De Boer gebruikte is dat "de Nederlandse beurs voor meer dan 70% gefinancierd [wordt] vanuit het buitenland. Als wij de Nederlandse economie in stand willen houden moeten wij zorgen dat die buitenlandse belegger blijft komen."
Zoals Baudet uitlegde is dat je reinste flauwekul:

"Dit is een verhaal dat je, als het waar zou zijn, zou kunnen staven aan het feit dat andere landen hierom vragen of dat landen om ons heen ook dividendbelasting zouden afschaffen. Beide is niet het geval."

De Amerikaanse Kamer van Koophandel heeft onlangs zelfs nog duidelijk aangegeven dat het helemaal niet zit te wachten op het afschaffen van de dividendbelasting, om maar een voorbeeld te noemen.
De Boer ging er vervolgens met gestrekt been in:

"Als u straks een grotere partij wordt moet u zich niet laten misleiden door dit soort argumenten, dan gaat het niet goed."

Oh, zei Baudet?

"Als ik straks een grote partij ben, dan bent u de eerste die eruit vliegt."

Ha!
Zo, die kan De Boer in zijn zak steken. Groetjes!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten