snapshot10

Binnen Amerikaanse regering wordt het verzet tegen Donald Trump sterker

Geen categoriesep 06 2018, 10:00
Vanaf de Amerikaanse presidentsverkiezingen is er al veel te doen rond de persoon van Donald Trump en dat zal waarschijnlijk nog wel even doorgaan. Heel veel mensen zijn ontslagen en de Amerikaanse topposities lijken eerder attracties waarop mensen even blijven en na een tijdje weer weggaan. Het 'verzet' tegen de Amerikaanse president lijkt ook steeds heftiger te worden. Het rumoer rondom Donald Trump lijkt eerder luider te worden, dan weg te ebben.
Ex-medewerkers lijken na hun ontslag een nieuw beroep te hebben gevonden: auteur. Het ene na het andere autobiografische boek wordt gepubliceerd, kijk maar naar voormalig vertrouweling Omarosa. Niet alleen boeken zijn veelgebruikte doorgeefluiken, maar de kranten natuurlijk ook. Het laatste nieuwsartikel gaat over 'stil verzet' tegen de Amerikaanse president, al wordt het 'stille element' wel steeds luider.

Volgens de auteur doen veel hoge regeringsmedewerkers alles wat ze kunnen om Trump, die in hun ogen verkeerde beslissingen neemt, te dwarsbomen. "We proberen te doen wat goed is, zelfs als Donald Trump dat niet doet." Het handelen van Trump is "schadelijk voor de gezondheid van ons land", aldus de functionaris.

"Veel van de mensen die door Trump zijn aangesteld doen daarom wat ze kunnen om onze democratische instituties te bewaren en de meer ondoordachte impulsen van meneer Trump tegen te gaan totdat hij vertrekt."

De functionaris schrijft verder dat er door de regering wel degelijk successen zijn behaald, maar die komen "ondanks en niet dankzij het leiderschap van de president". Het leiderschap van Trump wordt omgeschreven als "onbesuisd, tegenstrijdig, bekrompen en ineffectief".

D0nald Trump is natuurlijk weer woedend en wie kan hem dat kwalijk nemen. Zulke confessies in de media zijn niet goed voor het imago van de regering en zeker niet goed voor het imago van Donald Trump. Hij begrijpt volgens mij niet dat zulke woede uitbarstingen juist niet de goede manier zijn om hier op te reageren. Maar goed, als er een ding is waar ik nu vrij zeker van ben, dan is het wel dat Donald Trump in sommige aspecten abnormaal is en grenst aan het 'niet sporen'.
Hij krijgt heel veel dingen voor elkaar, maar als ik dit soort artikelen lees, dan vraag ik mij af of het echt door hem komt, of dat het ondanks hem komt. Trump wordt vaak vergeleken met Ronald Reagan, maar laatstgenoemde was een sympathieke charmante vent, intern en extern, Dat kan je van Donald Trump niet zeggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten