Burgemeester van Londen, Sadiq Kahn, wil een tweede referendum over Brexit

Geen categoriesep 16 2018, 9:00
De conservatieve regering van het Verenigd Koninkrijk heeft het al zo moeilijk met de Brexit-plannen, komt de burgemeester van Londen er ook nog bij. De controversiële Sadiq Kahn geeft aan een tweede referendum te willen over de Brexit. Dit is wel het laatste waar de Britse regering op zat te wachten. Met nog minder dan een jaar te gaan, zal een tweede referendum catastrofaal zijn.

"De kiezers moeten zich kunnen uitspreken over ieder akkoord dat de regering sluit, of over een no-deal brexit als er geen akkoord is. En ook over de optie om in de EU te blijven", schrijft hij.

"De kiezer heeft er niet voor gekozen om de EU te verlaten om er zelf armer van te worden en om hun bedrijven eronder te laten lijden", schrijft hij onder meer. Ook schrijft hij dat premier May helemaal geen mandaat heeft om te gokken met de Britse economie en het levensonderhoud van de Britten, wat ze dus volgens hem doet met de huidige onderhandelingen.

Labour, de linkse partij in het Verenigd Koninkrijk, heeft het zwaar met de Brexit. De partij is zwaar verdeeld over de Brexit en de mogelijkheid van een tweede referendum. Jeremy Corbyn, de huidige leider van Labour, heeft zich nooit uitgesproken als voorstander voor een tweede referendum. Met deze zet lijken oude roddels weer nieuw leven in te worden geblazen. Dat Sadiq Kahn leider wil worden van de linkse arbeiderspartij.
Wat voor reden Kahn ook heeft om deze wens zo hardop uit te spreken, het zal catastrofaal zijn voor het Verenigd Koninkrijk als er een tweede referendum komt. De Britten zitten al bijna muurvast in het proces van de Brexit. Dan is stoppen met de artikel-50 procedure wel het laatste wat je wil. Buiten het feit dat je als land dan al helemaal geen reputatie meer over hebt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten