De wondere wereld van de EU: Griekenland gooit journalisten die onderzoek doen naar fraude in de gevangenis

Geen categoriesep 23 2018, 12:00
De journalisten deden onderzoek naar de besteding van Europees geld dat bedoeld was om vluchtelingen te helpen.
De uitgever, de directeur én de hoofdredacteur van Filelefteros, een Griekse krant, zijn zaterdag gearresteerd. De reden? Minister van Defensie Panos Kammenos had een klacht tegen hen ingediend.
Je vraagt je af waarom een minister zoiets zou doen. Nou, de krant kwam vrijdag met een artikel over fraude bij de besteding van Europees geld dat bedoeld is voor opvangkampen met vluchtelingen. Dit valt onder de verantwoordelijkheid van Kammenos. Maar, wat blijkt? Een deel van dat Europese geld is gegaan "naar zakenmensen die nauwe banden onderhouden met de minister."
Zoals Jan Dijkgraaf tweet:
https://twitter.com/jndkgrf/status/1043771671193243648
Het meest belachelijke van dit verhaal is dat Griekenland al jaren gespekt wordt op kosten van de Europese belastingbetaler. Wat betekent: door u, mij, en onze Duitse buren. Blijkbaar vinden Kammenos en zijn vrienden die hulp lang niet voldoende. Welnee, ze moeten meer innen. En dus gebruiken ze geld dat bedoeld is om de leefomstandigheden te verbeteren van (nep-)vluchtelingen voor eigen gewin.
Relaxed.
Zijn ze wakker bij Forum voor Democratie, de PVV, de SP en de Partij voor de Dieren? Me dunkt dat hier wel een paar Kamervragen over ingediend kunnen worden. Natuurlijk zou je zoiets in het verleden verwacht hebben van het CDA, maar helaas is die partij plots toch wat minder actief nu ze regeringspartner is.
Oh, en kunnen we er dan ook voor pleiten om alle steun aan Griekenland -- in welke vorm dan ook -- per direct stop te zetten? Er is geen enkele reden dat de Nederlandse belastingbetaler krom moet liggen om de rekeningen te spekken van Kammenos en vrienden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten