Hè? Rusland houdt Israël verantwoordelijk voor Syrische raket die Russisch vliegtuig neerhaalde

Geen categoriesep 18 2018, 17:00
Een Russisch vliegtuig werd per ongeluk neergeschoten door een Syrische raket omdat Israël bombardementen uitvoerde in de buurt van het Syrische afweergeschut. Dat meldt de NRC.
Maandagavond werd een Russische straaljager neergehaald. Het Russische leger melde vandaag dat het om een Syrische raket gaat. Het vliegtuig zou op weg zijn naar Latakia waar Israël bombardementen op uit aan het voeren was. Het vliegtuig verdween van de radar en vijftien mensen zijn omgekomen.
Nu wordt beweerd dat de Syrische raket gericht zou zijn op de vier Israëlische straaljagers. Door diverse manoeuvres van de Israëlische straaljagers zouden ze het Russische vliegtuig in de vuurlinie van de Syrische luchtafweer hebben 'gedwongen'. Óók geven de Russen de Israëli's een veeg uit de pan door te stellen dat zij het bombardement niet hadden gemeld. Normaal gesproken gebeurt dit namelijk wel. Rusland beschouwt dit voorval dan ook als 'een intentionele provocatie' en zegt 'op adequate wijze' te mogen reageren.
Israël gooit het over een heel andere boeg en legt de schuld volledig bij Syrië, Iran en Hezbollah. Het Syrische afweergeschut zou namelijk inaccuraat zijn en de doelwitten van het Israëlische bombardement zouden wapendepots zijn die door Iran en Hezbollah naar Libanon zouden worden gesmokkeld. Die wapens zouden dan vanuit daar op Israël worden afgevuurd. Hadden Iran en Hezbollah dus nooit die wapensystemen gemaakt en willen smokkelen, dan had Israël ze niet hoeven bombarderen. Béétje een vergezocht verhaal...
Wel zegt Israël alle relevante informatie te zullen delen en Israëlische president Netanyahu zou al contact met Poetin hebben gehad. Om het nog ingewikkelder te maken meldt het Russische ministerie van Defensie ook nog eens dat naast Israëlische er ook Franse bombardementen plaatsvonden! Een ware clusterfuck aan informatie die de moeilijkheden van geopolitiek perfect weergeeft! Hopelijk weten we snel meer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten