Kinderachtig! Interview Shell-directeur verpest door milieu-activisten

Geen categoriesep 12 2018, 16:00
Op de Universiteit van Amsterdam werd vandaag een interview met Shell-directeur Marjan van Loon op ruwe wijze verstoord door milieu-activisten. Dat meldt Het Parool.
Studententalkshow Room for Discussion nodigde de Shell-directeur uit voor een interview. Best fijn dat zulke discussies worden georganiseerd want zo kun je de 'andere kant' of partij eens goed zichzelf laten verklaren of toelichten. Shell wordt natuurlijk (mede-) verantwoordelijk gehouden voor het afschaffen van de dividendbelasting maar hebben nog niet de kans gegrepen om hier zelf eens toelichting over te geven.
Net toen Van Loon hierover wilde beginnen, stormden er diverse milieu-activisten de zaal in met verscheidene attributen. Dat is namelijk de wijze waarop je dat tegenwoordig doet: knullige attribuutjes die je punt weten te distilleren in een symbool zodat je verder in principe alleen nog maar de aandacht op je hoeft te vestigen. Spandoeken, een opblaasbare pijpleiding en een 'Bullshitbingo' moesten Van Loon confronteren met haar standpunten.
De beveiligers van de UvA wisten het nog even te voorkomen maar even later drongen de activisten dan toch door tot de zaal via de balustrade. Het interview ging al die tijd gewoon door en Van Loon kon er wel om lachen. Ze nodigde de activisten zelfs uit om haar een vraag te komen stellen. Het enige wat ze niet zo leuk vond was een grafkist die naar binnen werd gedragen. Ze had zelf een begrafenis meegemaakt de dag ervoor en was daar dus niet zo van gediend.
Maar goed, weer een hoop bravoure en aandachttrekkerij van een paar rot activisten waardoor we nu alsnog geen antwoord/discussie vanuit Shell hebben kunnen krijgen over waarom zij die dividendbelasting nou zo'n obstakel vinden. Kinderachtig gedoe.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten