Leerling gaat los met een vuurwapen op een school in Roermond: geen doden of gewonden

Geen categoriesep 14 2018, 16:00
'School shootings'. Het lijkt een Amerikaans fenomeen, maar in Nederland kunnen we er ook last van hebben. Met onze strenge wapenwetgeving lijkt het soms onmogelijk, voor normale burgers, om aan wapens te komen, maar criminelen hebben daar veel minder moeite mee. Zo heeft het kunnen gebeuren dat een jongen van zestien vandaag op een school in Roermond schoten heeft kunnen lossen. Er zijn geen doden of gewonden gevallen, gelukkig.

Rond 08.30 uur arriveerde de jongen bij het Kennis- en Expertisecentrum (KEC) de Donderberg, waarna hij een vuurwapen en een bijl tevoorschijn haalde. Hij loste zowel binnen als buiten de school enkele schoten, zonder daarbij iemand te raken. Leraren van de school probeerden ondertussen om met hem in gesprek te blijven.

Enkele minuten nadat de politie was geïnformeerd, waren agenten bij de school en zij konden de jongen buiten overmeesteren. De politie gaat ervan uit dat de aanleiding een ruzie is tussen de verdachte en een medescholier, maar onderzoekt dat nog.

De leerling had een heel arsenaal bij zich. ''Naast een bijl en een vuurwapen had hij ook een licht geweer, een gasalarmpistool en twee messen bij zich.'' Wauw, dat is wel echt bizar. Dat kwam vanwege een ruzie? Volgens mij is er dan veel meer aan de hand, of deze zestienjarige jongen wilde even laten zien hoe stoer hij wel niet is. Enfin, laten we hopen dat dit niet een 'trend' veroorzaakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten