LOL! Eurofielen willen ons doen geloven: 'Brexit kost Britten nu al 560 miljoen euro per week!'

Geen categoriesep 30 2018, 19:00
Het is een wonder dat het Verenigd Koninkrijk nog niet failliet is!
Hilarischer dan dit wordt het niet. Het Centre for European Reform laat weten dat de kosten van Brexit nú al schrikbarend zijn. Uit een studie van het centrum blijkt namelijk dat de stem om uit de EU te stappen het VK ongeveer 560 miljoen euro per week kost. Nu al dus. Daardoor zou de Britse economie nu 2,5 procent kleiner in omvang zijn vergeleken met de omvang van die economie als Britten tégen Brexit hadden gestemd.
De studie wordt gepromoot door de website Europa Nu. Inderdaad, een eurofiele website. En zelfs die website geeft toe dat het Centre for European Reform... Eurofiel tot op het bot is</strong>.
Je zou erom lachen als het niet zo... Nee, wacht even. Je moet hier gewoon om lachen. 560 miljoen euro per week? Waarom niet gewoon "a kazillion trillion fillion zappazillion"?
We gaan de komende weken, maanden en jaren ongetwijfeld nog heel veel van dit soort onzin-studies zien van eurofielen. Het belangrijkste uitgangspunt bij de analyse daarvan moet zijn: als het wanstaltig en belachelijk klinkt is het dat vrijwel zeker ook. Zoals nu.
Overigens zouden ze bij het Centre eens het serieuze onderzoek moeten lezen dat Europese bureaucraten nu in doodsangst doet bibberen. Dat is dus deze studie waar zelfs het NRC Handelsblad gisteren over berichtte omdat eruit blijkt dat het VK de EU helemaal kapot kan concurreren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten