Mark Rutte is niet toegeeflijk en zegt geen aanpassingen te willen doen aan de begroting

Geen categoriesep 21 2018, 16:25
Woensdag was eigenlijk voor niets. Niet alleen was het een grote poppenkast met scheldwoorden en een eloquente uitvoering van een rollenspel, maar het Kabinet geeft ook aan om helemaal niets te gaan veranderen aan de begroting. Mark Rutte beweegt geen centimeter en wuift elke aanpassing van de begroting af. Dat gebeurt er als je een meerderheid hebt in de Tweede Kamer en de Eerste Kamer.
https://twitter.com/Teletekst/status/1043120262101835777
De Eerste Kamer is gepolitiseerd, waardoor het een speelbal is geworden van de partijen in de Tweede Kamer. Op die manier is er helemaal geen beweegruimte meer in beleidsvoorstellen of begrotingen als de coalitie in de Tweede Kamer het er mee eens is. Betekent dit dat we de machtsverschuivingen binnen de Tweede Kamer moeten veranderen zoals Baudet dat wil?
Nee, het betekent dat er iets fundamenteel mis is met onze democratie en met onze politiek. Het parlement moet een ruimte zijn waarin ideeën op hun inhoud worden getoetst en het moet niet gaan over afspraken tussen partijen en dat die heilig zijn, boven alle waarheid verheven. Toch krijg ik het gevoel dat Rutte, in tegenstelling tot zijn houding in het vorige Kabinet, veel stijver is geworden. Dat is geen goed teken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten