snapshot10

Peiling: Alleen meerderheid van VVD'ers wil nog dat het Kabinet de rit uitzit

Geen categoriesep 16 2018, 11:00
Maurice de Hond is vandaag weer naar voren gekomen met kersverse peilingen over verschillende onderwerpen. In een ander artikel ben ik al ingegaan op het verlies van zetels voor het Kabinet. Met elke week verliest de coalitie meer en meer zetels. Je kan je afvragen: Hoeveel mensen willen eigenlijk dat het Kabinet de rit uitzit? De Hond heeft die vraag voorgelegd en dit is het antwoord: alleen VVD'ers.
Peiling Kabinet rit uitzitten
Excuses, ik moet het nuanceren. Alleen een meerderheid van de VVD'ers wil dat het Kabinet de rit uitzit. De rest van de kiezers van de coalitiepartijen heeft er blijkbaar geen vertrouwen meer in. Ik vind het wel verbazingwekkend dat er nog best veel FvD'ers zijn die voorstanders zijn van het uitzitten van de rit. Dramatisch laag, zeker, maar ik had rond de drie procent verwacht. Net als bij de PVV.
Enfin, als we deze cijfers zien, kunnen we ons afvragen of het wel verstandig is voor het Kabinet om door te gaan. Ze zitten er nu ongeveer een jaar en het is er niet beter op geworden. Inhoudelijk zijn er gewoon hele grote verschillen tussen de partijen. Als het gaat om de Europese Unie en immigratie zit er een diepe kloof in de coalitie. Dat gaat niet weg en het wordt alleen maar erger. Nieuwe verkiezingen? Misschien is dat nog niet zo een heel slecht idee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten