PVV vreet FvD verder leeg in de peilingen en SP profiteert van verlies van D66

Geen categoriesep 30 2018, 9:47
De Algemene Politieke Beschouwingen zijn niet positief geweest voor Forum voor Democratie. Ondanks dat voorman Thierry Baudet zei dat veel mensen het met hem eens zijn, profiteert de PVV alsnog van het feit dat Baudet nauwelijks te zien was tijdens die debatten. Geert Wilders weet die mensen een gezicht te geven als volksvertegenwoordiger.
Peiling 30 september
Baudet kan dus zeggen wat die wil over het niveau van de debatten of de symbolische waarde, maar het blijft een feit dat stemmers willen zien wat hun volksvertegenwoordiger te zeggen heeft. Het kan niet zo zijn dat als je niet komt opdagen bij debatten, dat je dan automatisch een goed signaal uitzendt, de buiten wereld in. Maurice de Hond heeft in de peiling ook geconstateerd dat D66 een zetel verliest aan de SP. Veel kiezers hebben spijt dat ze op de partij van Pechtold hebben gestemd, aldus de peiling van De Hond. Wel 42 procent van de stemmers welteverstaan.
Dit geeft De Hond zelf aan:

Als we de ontwikkelingen van de afgelopen weken bekijken zien we enerzijds dat D66 steeds verder wegzakt en anderzijds dat de PVV kiezers terugwint van FvD. Het eerste komt door de onvrede bij D66-kiezers over bepaalde besluiten van het kabinet. Het laatste hangt samen met de Algemene Beschouwingen en de aandacht die er weer is voor Islamitisch terrorisme in Nederland door de aanhouding van 7 personen, die verdacht worden van het voorbereiden van een aanslag. De 9 zetels van D66 waren er voor het laatst in maart 2008. D66 had in 2006 3 zetels gehaald en in de oppositie herstelden zij zich tot de 10 die in 2010 behaald werden bij de verkiezingen.

Al met al een geheel nieuwe ontwikkeling voor Forum voor Democratie, maar de partij van Pechtold is natuurlijk al een tijdje aan het zakken in het moeras.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten