Rijdende rechter: 'Aantal burenruzies neemt flink toe in Nederland'

Geen categoriesep 22 2018, 17:00
Ja, dat komt omdat Nederlanders zuur zijn en altijd wat te zeiken hebben.
Vandaag is het Burendag. Waar dat ooit gezelligheid betekent staat deze dag nu helaas garant voor stress. Want: er zijn meer burenruzies dan ooit. TV-rechter Frank Visser legt uit:

"Als er iets gebeurt tussen buren, wordt het snel heel erg moeilijk. Vrienden kunnen elkaar tijdens een ruzie een tijdje ontlopen. Bij buren is dat niet zo. Je zit met elkaar opgescheept. Dat is het probleem. Dan gaan mensen in de vechtmodus. Zet twee honden die elkaar niet mogen in een hok en ze maken elkaar af."

En:

"Bij elk huis dat te koop staat zou je eigenlijk eens bij de buren moeten aanbellen”, vervolgt hij. Visser ziet overal potentiële conflicten: „Als een tak wel erg ver over een schutting hangt bijvoorbeeld.”

Oké, laat mij het dan maar iets harder verwoorden, op een manier die de gemiddelde tokkie ook kan bevatten:

Jullie zijn tokkies. Jullie zijn zuur. Er is altijd iets mis. Als je ook maar een beetje merkt dat een ander ook een leven heeft word je gek. Je gunt een ander het licht in de ogen niet. Je kijkt alleen maar naar wat niet goed is. Je denkt alleen maar aan jezelf en neemt jezelf veel te serieus.

Niet leuk om te lezen he? Maar het is wel zo. Nederlanders gedragen zich tegenwoordig als professionele zeurpieten. Altijd kijken wat een ander doet. Zelfs als je langs het huis van een ander loopt heb je de euvele moed om naar binnen te kijken.
Kortom, Nederland heeft tegenwoordig gewoon een heel nare, zeurderige cultuur. Deal with it.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten