Verkiezingsprogramma GroenLinks na 2021: 26 miljard hogere milieulasten!

Geen categoriesep 19 2018, 19:00
Pieter Omtzigt is bezig met het oprakelen van feitjes en berekeningen, waardoor anderen op Twitter weer op hem reageren en mij zo van allerlei informatie voorzien! Aanleiding is het debat tussen Buma (CDA) en Klaver (GL) tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.
In een onheilig verbond tussen de Telegraaf, D66 en het CDA, geven diverse Tweets weer hoe de vork in de steel zit bij de plannen van GroenLinks en de doorrekening hiervan door het Centraal Planbureau (CPB).
[embed]https://twitter.com/Sneller/status/1042431554713276416[/embed]
Hier valt dus te lezen hoe (en waar) GroenLinks van plan is de burger op te laten draaien voor allerlei wilde klimaatplannen. Bloemen-, vlees-, vis-, aut0-, verpakking- en huistaks passeren de revue. Diverse andere maatregelen zouden zo'n 18 miljard (!!!) moeten binnen harken.
Nou, wellicht zijn er mensen die dat prima vinden 'want het gaat nou eenmaal om het milieu' maar daar blijft het niet bij! Joost Sneller (D66) pakt er nog een mooi stukje pagina bij waar valt te lezen dat er ná 2021 nog eens 11,5 miljard euro bij komt! Een deel van die 11,5 miljard zit echter ook in de eerste berekening. David van Dis (Hoofd Beleid Tweede Kamer CDA) meent dat de totale kosten 26 miljard zouden zijn.
[embed]https://twitter.com/DavidvanDis/status/1042431611613134849[/embed]
Jesse Klaver en zijn GroenLinks lijken dus voornamelijk met allerlei maatregelen geld binnen te willen harken 'vanwege het milieu' maar zoals Thierry Baudet in RTL Late Night probeerde duidelijk te maken, terwijl men hem steeds onderbrak, was dat dit soort maatregelen slechts 0,0007% bijdragen aan het verlagen van de temperatuur. Totale onzin dus dat GroenLinks 'een beweging' of 'een brede volkspartij' zou zijn als het deze plannen in zou willen voeren! De dividendbelasting stond dan wel nergens in het verkiezingsprogramma van de regerende partijen maar GroenLinks kalkt hier gewoon de equivalent van tien keer het afschaffen van de dividendbelasting neer, met een lách nota bene. Totaal de weg kwijt die lui!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten