Walgelijk: 39% steunt fascistisch PVV-plan om "islam te weren uit publiek domein"

Geen categoriesep 23 2018, 11:00
Blijkbaar is 39 procent van de Nederlanders niet zo vies van fascisme.
Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen kwam PVV-leider Geert Wilders met een voorstel om "de islam uit het publieke domein te weren." In dit geval betekent dit dat hij niet alleen boerka's wil verbieden, maar ook moskeeën en zelfs de koran. Het is een schandalig idee dat doet denken aan het zwarte hoofdstuk in onze geschiedenis van 1940-1945. En nee, ik zeg dat niet lichtvaardig. Het voorstel is écht zo onverkwikkelijk.
Het is al erg genoeg dat Wilders met dit 'wetsvoorstel' op de proppen kwam, maar wat het allemaal nog erger maakt is dat 39% van de kiezers hem steunt. Dat beweert Maurice de Hond tenminste:
Screen Shot 2018-09-23 at 10.55.30
Het is met name opvallend dat het voorstel gesteund wordt door 41% van CDA-kiezers én 41% van VVD-kiezers. Dat PVV kiezers er wel iets in zien (93%), soit, dat hadden we allemaal zien aankomen. Ik bedoel maar: die mensen stemmen op een neo-fascistische partij. Dat zij weinig tegen fascistische maatregelen hebben is volstrekt logisch.
Maar 41% van de CDA'ers én 41% van de VVD'ers? Dat is écht zorgwekkend.
Ik troost mezelf maar met de gedachte dat veel mensen misschien niet wisten wat het voorstel van Wilders daadwerkelijk inhield. Voor veel mensen komt "de islam weren uit het publieke domein" ongetwijfeld neer op "een boerkaban." Maar Wilders gaat veel verder; hij wil moskeeën verbieden, de koran moet een illegaal boek worden, etc.
Misschien dat dit niet goed uitgelegd is aan het panel. Als dat wél zo is moeten we ons écht zorgen maken over ons land. Dan schurkt 39% van de kiezers namelijk gewoon tegen het fascisme aan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten