Wat pijnlijk... GroenLinks Amsterdam: 'Moskeeën zijn onze bondgenoten'

Geen categoriesep 19 2018, 21:00
Ik zit nu zo'n beetje heel de dag de Algemene Politieke Beschouwingen te bekijken maar verreweg het meest interessante vindt plaats op Twitter. Zo vliegt vandaag GroenLinks behoorlijk uit de bocht met een onzinnige Tweet.
"Moskeeën voorkomen radicalisering vaak. Zij zijn onze bondgenoten," luidt de Tweet van GroenLinks Amsterdam.
Hoe je het voor elkaar krijgt om zo'n kronkel in je hersenen te ontwikkelen is waarschijnlijk voldoende materiaal voor een hele studie. Het is toch een hele prestatie om zo te durven denken, tegen alle feiten en statistieken in. Daaruit blijkt namelijk dat radicalisering in veruit de meeste gevallen ontstaat IN EEN MOSKEE. Tsjah, wie had dat gedacht? GroenLinks Amsterdam blijft hoop houden.
En ja, er zullen vast hier en daar wat imams zijn die jonge Mohammed een draai om de oren gaven toen hij over Syrië en jihad begon, maar laten we nou niet doen alsof moskeeën een noemenswaardige bijdrage leveren aan het voorkomen van radicalisering. Dan ben je wel echt de weg kwijt en kun je beter beweren dat je Twitter-account is gehackt door een troll.
Eigenlijk is dit een beetje zeggen alsof de kerk heeft bijgedragen aan het ontmaskeren van pedofiele geestelijken. Wellicht proberen ze kiezers te snoepen van DENK of wat er van de PvdA over is, ik weet het niet. Het zal wel niet lang meer duren voor ze de mensensmokkelaars in Libië en Syrië gaan eren met de benoeming van 'voorvechter voor de Mensenrechten' of iets dergelijks. Dit is toch te absurd voor woorden?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten