Werkgeversorganisatie VNO-NCW kwam in het geheim zelf met lastenverhogingen naar het Kabinet

Geen categoriesep 21 2018, 15:07
Oeps, nu valt het VNO-NCW door de mand. De organisatie zou moeten pleiten voor minder regelgeving en lastenverlichtingen. In plaats daarvan kwam ze in communicatie met het Kabinet zelf met voorstellen om de lasten te verzwaren. Op die manier zou het afschaffen van de dividendbelasting bekostigd kunnen worden, maar worden de lasten verzwaard op het midden- en kleinbedrijf.

In het memo komt VNO-NCW met een aantal voorstellen om de hogere kosten van de afschaffing van de dividendbelasting te dekken. Dat extra geld was nodig omdat het schrappen van de dividendbelasting 500 miljoen euro duurde uitviel dan in eerste instantie was verwacht.

Om een 'evenwichtig' lastenpakket voor bedrijven neer te leggen kwam de werkgeversorganisatie zelf met een aantal ideeën waar lasten verzwaard kunnen worden. Zo staat er in de memo: "Bij volledig schrappen van de verhoging van box 2 kan de mogelijkheid van lenen uit de BV voor privé-uitgaven worden gemaximeerd (opbrengst 50 mln)."

In een reactie zegt de werkgeversorganisatie VNO-NCW dat het nimmer akkoord zou zijn gegaan met het voorstel zoals het nu uitpakt. "Een maatregel die bestaande gevallen treft en 1,8 miljard in 2010 uit de zakken van ondernemers klopt. Een kind kan dat zien."

Ja, zo kan ik het ook verwoorden. Eerst zelf met iets komen en dan daarna erover klagen, om dan ook nog te beweren dat je er nooit mee akkoord zou zijn gegaan. Hoe groot is de geloofwaardigheid? Niet erg groot, sterker nog, hopelijk wordt de organisatie door het bedrijfsleven afgestraft, want dit kan zo niet langer. Heel veel ondernemers hebben hier last van en van reciprociteit is totaal geen sprake.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten