Groep 'Bezorgde Amsterdammers' houdt discussieavond om FVD 'beter te begrijpen' maar weigert FVD'ers!

Geen categorieokt 02 2018, 17:00
Een groep Amsterdammers die zich 'Bezorgde Amsterdammers' noemt, maakt zich hard tegen extreemrechtse en fascistische partijen. Omdat zij Forum voor Democratie hier ook onder vinden vallen, organiseren zij een discussieavond, onder andere om 'FVD het beste te begrijpen'. Zij weigeren echter een FVD'er die met ze in gesprek wil!
Fijn achter m'n computer een beetje Whatsapp'end onder werktijd, duikt ineens een screenshot op. Het blijkt te gaan om een FVD-lid die netjes aan de mensen van 'Bezorgde Amsterdammers' vroeg of hij ook welkom was op de discussieavond. Hij legt keurig netjes uit dat hij benieuwd is naar hun inzichten en kan begrijpen dat zijn aanwezigheid tot confrontatie zou kunnen leiden. Hij wil dan ook niet onverwacht binnen komen vallen, dus stuurt hij netjes een bericht.
'Bezorgde Amsterdammers' blijkt echter niet een groep te zijn die écht in gesprek wil maar voornamelijk lekker wil knuffelen in hun eigen bubbel met gelijkgestemden, miepen over hoe FVD racistisch, seksistisch, anti-links en anti-vakbond is, én "een basis heeft onder de middenklasse" (wat?). Hiddema en Baudet zouden een fascistische kern zijn. Genoeg lijpe taal om je 'vijand' zelf eens over te laten vertellen lijkt me! Nee dus! Ik contact zoeken met die vent, dit is wat ik kreeg:
De FVD'er probeert zelfs nog zijn intentie te verduidelijken...
BA1
Maar het mocht niet baten! Wanneer de FVD'er de 'Bezorgde Amsterdammer' vervolgens zelf verwijt van fascistische trekjes, is het al snel klaar:
BA2
En gaat hij vrolijk verder met loze beschuldigingen:
BA3
Hartstikke tolerant volk dus, bereid tot een open, eerlijk en leerzaam gesprek met als doel nader tot elkaar te komen en elkaars standpunten te begrijpen. 4 Oktober, 19:00 aan de Pieter Nieuwlandstraat 93 staat er voor u een 'Fuck you' en 'vieze fascist' klaar, zolang de voorraad strekt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten