snapshot2

Ongelooflijk: Defensie stuurt onze jongens op pad met 'kartonnen' helmen en verlopen vesten

Geen categorieokt 02 2018, 10:00
Nog even, en ons Leger moet hun kleding halen bij het Leger des Heils.
Nog geen week nadat we leerden dat onze jongens bij Defensie het moeten rooien met een zakcentje en eigen inkopen voor wintergear voor Noorwegen, is het volgende kledingschandaal alweer geboren. Zelfs na het gebrekkige materieel in Mali waarbij soldaten omkwamen, lijkt Defensie blijkt nog altijd niet te begrijpen dat je nooit moet bezuinigen op de uitrusting van soldaten. Want hoeveel kogels ga je overleven als je helm zo'n beetje van karton is? Precies: één goedgemikt schot van een malle jihadi, en het Wilhelmus mag weer gespeeld worden.

"Nederlandse commando’s maken zich grote zorgen over hun kogelwerende uitrusting. Dit schrijft het AD dinsdag. Volgens de commando’s, die zijn gelegerd in Roosendaal, worden zij op missie gestuurd met helmen die aanvoelen als karton.

Ook zouden de kogelwerende vesten, de zogenoemde scherfvesten, die de commando’s dragen volgens de krant ver over de houdbaarheidsdatum zijn."

En nu zou het probleem nog enigszins begrijpelijk zijn als dit allemaal was terug te voeren op één overijverige inkoper die z'n beroepseer haalt uit het betalen van de laagste prijs. Maar de problemen met de scherfvesten zijn al jaren bekend, en de helmen die nu zogenaamd als nieuw worden uitgegeven zijn uitgewoonde exemplaren die nog stammen van de missie naar Mali. Je weet wel: die militaire expeditie die inmiddels synoniem is geworden met gebrekkig defensiematerieel.
Kortom: roep staatssecretaris Barbara Visser maar weer naar de Kamer. Tijd om te dreigen met moties van wantrouwen en nog wat meer - alles om te zorgen dat de defensietop gaat begrijpen dat deze schraalhanscultuur zo spoedig mogelijk verdwijnt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten