4636890370 7c403ddc35 c

Onrustige nacht in Rotterdam na verlies Feyenoord in de finale

Binnenlandmei 26 2022, 13:00
Het was het nachtje wel voor Rotterdam. Veel Feyenoordsupporters hebben het verlies op een gepaste manier verwerkt. Toch waren er weer een paar hooligans die de stad moesten slopen.
Na de 1-0 nederlaag van Feyenoord tegen AS Roma moest de politie ingrijpen bij opstootjes in het centrum. Hiervoor werden vier waterwerpers ingezet. Dit gebeurde onder meer op het Hofplein en de Coolsingel. Er zijn 72 raddraaiers aangehouden, zestien van hen zitten donderdagochtend nog vast. Twee politieagenten raakten gewond. Dit is de trieste balans dat opgemaakt moet worden na een spannende avond voetbal.
Er zijn ook vernielingen aangericht in de binnenstad. De Kruiskade was het toneel van gesneuvelden winkelruiten. Een tram en bus moesten er ook aan geloven. Zwaar vuurwerk ontbrak ook deze keer niet bij de rellen. Deze hooligans hebben niks met Rotterdam anders sloop je je stad niet. De rust is in de stad wedergekeerd.
De wedstrijd
Over de wedstrijd zal niet lang worden nagepraat. Het was een typische Italiaanse overwinning. 1 kans goed. Nicolò Zaniolo scoorde op beheerste wijze de 1-0. En daarna de hele wedstrijd loeren op de counter. Feyenoord stond in de eerste helft stijf van de zenuwen. In de tweede helft herpakten de mannen van Zuid zich. Ze hebben gevochten om de gelijkmaker te maken maar het zat er gewoon niet in. Cyriel Dessers was de hele wedstrijd onzichtbaar.
Feyenoord kan terugkijken op een succesvol seizoen. Ze hebben zich geplaats voor de Europa League. De Feyenoorders zijn weer trots op hun club omdat zij sinds jaren weer attractief vechtvoetbal spelen.