Klik hier als u meer wilt lezen over ons privacybeleid en gebruik van cookies.

(Niet meer tonen)

Koffiehoek

Geplaatst door Frank Verhoef op 25 augustus, 2014 - 06:54

Of ik even aandacht wilde besteden aan een congres/seminarie over liberalisme. Natuurlijk wil ik dat. Komt 'ie: zin om voor een vriendenprijsje twee dagen lang te duiken in het liberalisme als politieke filosofie? Het kan: voor 15 euro (student) of 20 euro (de rest) organiseert het Murray Rothbard Instituut het Rothbard Herfstseminarie in Leuven. Dat is inclusief lunch op de zaterdag en zondag. Een mooie prijs dus. Wie een goedkope verblijfplaats zoekt, kan terecht bij jeugdhotel De Blauwput. Alle informatie over sprekers, tijden en locatie staat hierrr. Wel even inschrijven.

Geplaatst door Esther op 24 augustus, 2014 - 19:52

Volgens Arnon Grunberg moeten we meer en betere wapens naar Hamas in Gaza sturen. Graag zelfs! De terroristen beloven immers ze alleen in te zetten tegen militaire doelen, en het kan alleen maar helpen:

[...] nobody and nothing have done more to promote peace than the atomic bomb. [...] Perhaps better weapons will enhance the chance of peace as well. The conventional thinking that an arms embargo will lead to less aggression may be just another mistake.

Wereldvrede willen we natuurlijk allemaal. De vrede van Grunberg lijkt er echter vooral één te zijn waarbij iedereen dood is, en men dus niet meer kan vechten.

Geplaatst door Joshua Livestro op 22 augustus, 2014 - 12:20

Organisator Paul Buitink vroeg of we dit congres even onder jullie aandacht willen brengen. Mooi thema, prima sprekerslijst dus dat doen we graag. Komt 'ie dan:

Op zaterdag 20 september organiseert Paul Buitink op de Erasmus Universiteit in Rotterdam een conferentie over de toekomst van geld. Paul meent dat mensen de vrijheid moeten hebben om hun eigen geldsoorten te kunnen gebruiken en heeft grote twijfels bij het opgelegde en fragiele eurosysteem. Nederlandse experts als Willem Middelkoop, Lex Hoogduin, Edin Mujagic en Ad Broere zullen spreken, maar ook internationele kenners als Jim Rickards, Rick Falkvinge en Stefan Molyneux. Dit congres zal in de breedte en diepte ingaan op wat geld precies is, wat voor mogelijkheden er zijn en waar we ons op kunnen voorbereiden in de toekomst. Goud, bitcoin, schuldvrij geld, centrale banken en crisis, alles komt aan bod. Kaarten kosten €60. Inmiddels hebben zich al bijna 200 mensen aangemeld. Meer info en aanmelden via www.geldvoordetoekomst.nl!

Geplaatst door Joshua Livestro op 13 augustus, 2014 - 14:44

In plaats van de gekke jodenhatende mevrouw met haar samenzweringscomplex te ontmaskeren, laten ze haar rustig haar verhaal doen (gesprek vanaf 29 minuten). De presentatoren helpen haar zelfs nog een beetje: "Ja dat Twitter laat soms niet genoeg nuance toe he." Knettergekke uitspraken als "Ik heb geen mening gegeven, ik heb aangegeven dat er een link bestaat" worden onbesproken gelaten. Haar bewering dat er "los van Snowden en Wikileaks nog meer artikelen hierover zijn" wordt kritiekloos geaccepteerd. Even doorvragen om de feitenloosheid van haar bewering te onthullen? Nee, natuurlijk niet. "Welles-nietes discussie moeten we zeker niet doen," zo verklaart een van de presentatoren parmantig.

Vervolgens wordt diezelfde jodenhaat spuitende mevrouw gewoon opgevoerd als expert over het onderwerp radicalisering in de Schilderswijk! Het mag geen verbazing wekken dat de beeldvorming over die wijk volgens haar volstrekt niet deugde. Ja er is wel woede, maar dat komt doordat de ISIS-toejuichende jongeren zich niet gehoord en erkend voelen. Ze zijn dus ook slachtoffer! Achterhaalde jaren zeventig onzin, maar de presentatoren slikken het allemaal voor zoete koek. Net als de bewering van de andere 'expert' aan tafel die glashard beweert dat er tijdens de demo's in de Schilderswijk helemaal geen ISIS-vlaggen werden getoond. 

Luister het hele fragment terug en begrijp waarom de reputatie van de mainstream media de afgelopen maand een enorme klap heeft gekregen. Verbijsterend, een ander woord heb ik er niet voor.

Geplaatst door Frank Verhoef op 30 juli, 2014 - 18:49

Er gebeurde iets raars in Hilversum vandaag. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt werd vanmiddag aangekondigd als gast die aan tafel bij Andries Knevel en Tijs van den Brink zou gaan praten over ISIS, christenvervolging en wat de reactie van de wereld zou moeten zijn op de terreurbeweging.

Amper een paar uur later werd bekend dat Omtzigt toch niet te gast zou zijn vanavond en dat het onderwerp naar morgen is verzet. Wie er voor in de plaats is gekomen vanavond? Lucille Werner. Om te praten over het verdwijnen van Lingo. Het is niet te bevatten waarom de Evangelische Omroep liever praat over Lingo dan over christenvervolging in onder andere Mosul, Irak.

Natuurlijk beweert de redactie van Knevel & Van den Brink dat Lingo echt niet belangrijker is dan de genocideplegers van ISIS, en dat mag ik inderdaad hopen, maar het is natuurlijk wel opmerkelijk. Eerst Omtzigt aankondigen, hem vervolgens annuleren als tafelgast om vervolgens aan te kondigen dat Werner over Lingo komt praten.

Tja.

Geplaatst door Frank Verhoef op 22 juli, 2014 - 14:39

"Als hij daar is trek ik persoonlijk zijn gezicht open als ik hem tegen kom." Dat was de reactie van Fatima op de Facebook-pagina van Youth For Palestine (YFP) onder een stukje waarin die club de pro-Palestina-demonstranten waarschuwde voor mijn mogelijke aanwezigheid bij de anti-Israël-demonstratie, afgelopen zondag in Amsterdam. De organisatie van YFP had er mijn foto bijgezet en noemde mij een "schijnheilige zionist". "Wij willen jullie graag waarschuwen voor mensen als Frank Verhoef". Hier staat een complete selectie van de dreigementen aan mijn adres (inclusief de originele post van YFP). Lees ook dit stuk over de dreigementen van mijn collega Michael.

Hakenkruizen
Het was afgelopen zaterdag toen de ene na de andere haatdragende reactie op de Facebook-pagina van YFP werden gezet. Ik had de week ervoor foto's op Twitter gezet van de demonstratie van 12 juli in Den Haag. Daar waren hakenkruizen te zien, jihad- en kalifaatvlaggen, er werd zelfs de Hitlergroet gebracht, etc. Er was een duidelijk antisemitisch sentiment waarneembaar. Dat had ik kennelijk niet mogen twitteren of opschrijven, hier bij De Dagelijkse Standaard. Ik besloot, op advies van vele (bezorgde) vrienden op Twitter om niet naar de demonstratie in Amsterdam te gaan ("Wat als ze je tegenkomen?!" zeiden sommigen) en vandaag aangifte te doen bij de politie.

Ik wilde zondag naar de politie gaan, maar toen kon ik niet. De eerstvolgende mogelijkheid was vandaag. Vanochtend zat ik in een van de verhoorkamers van de Haagse politie. Ik had een afspraak gemaakt om aangifte te doen van de dreigementen. Het gesprekje met de agente duurde twintig minuten. Maar er volgde geen aangifte. Er worden alleen aangiften opgenomen als er "reëele" doodsbedreigingen worden geuit, zei ze tegen mij. Dat was het dan. Er zou wel een mutatie worden gemaakt in het systeem van de politie als ik dat zou willen. Meer niet. Ik zat er een beetje beduusd bij.

Intimidatie
De agente zei dat ik me niet moest laten intimideren en dat ik gewoon naar demonstraties moet gaan als ik daar verslag van wil doen. Ik zei dat ik niet bang was voor de reacties die op de Facebook-pagina van YFP werden geplaatst, maar dat ik me er niet prettig bij voelde, omdat ik als journalist gewoon mijn werk moet kunnen doen (en omdat anderen zich zorgen begonnen te maken). Misschien nam de agente mijn poging tot aangifte niet serieus omdat ik niet bang overkwam en niet zat te sidderen van angst in de verhoorkamer. Dat zou kunnen. Maar ze vertelde me dus dat ik geen aangifte kon doen. Als ik te maken zou krijgen met een "reëele" doodsbedreiging, dan zou ik opnieuw naar de politie moeten stappen.

Ik ben natuurlijk niet van plan om te stoppen met het verslaan van demonstraties. Sterker nog, ik ga juist door. Ik laat me niet intimideren. Maar toen ik onderweg naar huis twitterde dat ik geen aangifte kon doen, werd mij van alle kanten verzekerd dat ik dat wel had kunnen doen. Dat de politie geen aangifte mag weigeren. En dat ik dus gewoon terug naar het politiebureau zou kunnen (of moeten) gaan om alsnog te vragen om de mogelijkheid van een aangifte. Ik heb besloten dat niet te doen. Want de agente had gelijk: ik moet me niet laten intimideren. Hoewel ik niet tevreden ben met het feit dat ik met een kluitje in het riet ben gestuurd (mij werd niet verteld dat ik aangifte kon doen als ik dat wel zou willen, want daar gaat niet de politie maar het OM over), begreep ik op het punt van de intimidatie heel goed wat de agente bedoelde.

Vergiffenis
Als ik weer word bedreigd - op Facebook of op straat, dat maakt niet uit - stap ik gewoon weer naar de politie. Dan eis ik dat ik aangifte kan doen. Dan laat ik me niet meer wegsturen met de mededeling dat de dreigementen in feite niet serieus genoeg zijn voor aangifte. Voor nu wil ik tegen Fatima en co, dus de dreigers die zo begaan zijn met Gaza en zo'n gruwelijke hekel hebben aan zionisme (lees: de Joden) dat ze journalisten die verslag doen van hun demonstraties menen te moeten bedreigen, zeggen: ik vergeef jullie. Voor deze ene keer. Jullie zijn nog jong en naïef. Hopelijk worden jullie snel verstandiger en stoppen jullie met het bedreigen van journalisten. Want de volgende keer dat ik word bedreigd (God verhoede) laat ik me niet wegsturen door de politie en eis ik dat ik aangifte kan doen.

Deze journalist gaat door waar hij mee bezig was: het verslaan van demonstraties waar haat en antisemitisme nooit ver weg is.

Geplaatst door Jan Gajentaan op 21 juli, 2014 - 13:00

Nu alle aandacht uitgaat naar de gebeurtenissen in Oekraïne met betrekking tot de rampvlucht MH17, mogen we niet vergeten dat onrecht en de schendingen van de mensenrechten op veel plaatsen gewoon doorgaan. Zo zitten er in Venezuela nog steeds meer dan honderd politieke gevangenen vast, van wie de bekendste Leopoldo López is, de leider van de politieke partij Voluntad Popular.

Lillian Tintori, de echtenote van Leopoldo López, deed zondag in de Washington Post een indrukwekkende oproep tot steun van de internationale gemeenschap voor al deze politieke gevangenen. We weten al jaren dat de trias politica in Venezuela ongedaan is gemaakt door wijlen Hugo Chávez en dat de rechterlijke macht in dit dictatoriaal geleide land totaal gepolitiseerd is. Daardoor zien we daar telkens schijnprocessen, die doen denken aan de hoogtijdagen van Hitler en Stalin.

Zonder steun van de internationale gemeenschap hebben deze mensen geen kans. De socialistische elite van Venezuela geniet nog steeds van een onbeperkt luxe leven en hebben veel bezittinging in de V.S.  en elders. Aanpakken dus!

Lees de oproep van Lillian Tintori via deze link.

Leopoldo Lopez:

Geplaatst door Bart Schut op 2 juli, 2014 - 13:41

Deze 'Ongelovige herinneringen aan een heel ander soort vastenmaand in Marokko' publiceerde ik eerder op Joop.nl, maar ik wilde ze u niet onthouden, zeker niet in deze "Heilige Maand". Voor de meeste moslims is Ramadan meer een sociale verplichting dan een tijd van vrome overpeinzing. Velen onttrekken zich eraan, maar houden dit strikt geheim uit angst voor sociale uitsluiting of erger.

Veel leesplezier en ramadan moebarak!

Geplaatst door Frank Verhoef op 21 juni, 2014 - 08:04

Even over die nieuwe rechtse partij Voor Nederland (VNL) die Louis Bontes en Joram van Klaveren hebben aangekondigd: ik moet zeggen dat ik het een erg interessant initiatief vind. Lees ook wat de heren vanochtend in De Telegraaf zeggen:

"We willen op lange termijn 45 miljard euro bezuinigen op allerlei regelingen, zoals in de zorg en de sociale zekerheid. En fors snijden in de ambtenarij. Daardoor worden superlage lasten mogelijk. Het Centraal Planbureau kijkt er nu naar, maar geeft al aan dat we er tot een miljoen extra banen mee kunnen creëren. Nederland als het Singapore aan de Noordzee, dat streven we na."

Nu zijn er natuurlijk altijd zure PVV-stemmers die iets hebben tegen de twee ex-PVV'ers, maar dat is zo onzinnig. Het is toch hartstikke mooi dat er een nieuwe partij opstaat die alles doet om de belastingen te verlagen? Dit is de eerste stap naar een serieuze partij. Zie ook de site van VNL.

Ik houd het initiatief in ieder geval in de gaten, want een partij met echte principes kan de Tweede Kamer wel gebruiken. De belastingen moeten omlaag en flink ook. Wie weet ga ik nog op ze stemmen ook bij de volgende Kamerverkiezingen.

Geplaatst door Joshua Livestro op 18 juni, 2014 - 10:06

Blijkbaar is dit tot nu toe de meest produktieve groepsfase sinds 1958. Hoe komt dat? De Britse Telegraph heeft er een paar statistici op gezet. Ze komen met vijf theorieën. Mij overtuigt vooral nummer 4: er zijn gewoon geen goede verdedigers meer. Voorgaande WK's werden mede gewonnen dankzij spijkerharde topverdedigers die achterin de deur op slot hielden - de Gentiles en Kohlers van deze wereld. Op dit WK doet niet een vergelijkbare speler mee. Tegelijkertijd lopen er wel minstens tien topspitsen rond, van Van Persie en Robben tot Müller, Messi en Ronaldo. Goalrijke uitslagen zijn dus bijna onvermijdelijk geworden.

© 2009 - heden Dagelijkse Standaard. Alle rechten voorbehouden.