Klik hier als u meer wilt lezen over ons privacybeleid en gebruik van cookies.

(Niet meer tonen)

Koffiehoek

Geplaatst door Michael van der Galien op 18 april, 2014 - 15:15

Nick, jij schrijft dat het onacceptabel is dat de ChristenUnie en het CDA een 'NAVO-bondgenoot' laten vallen door te suggereren dat we de patriots maar terug moeten halen uit Turkije. 

Ik ben het daar volledig mee oneens. Uit tapes en andere belastende informatie is duidelijk gebleken dat Turkije maar wat graag een incident uitlokt. Daarnaast blijkt uit die informatie dat Ankara strijdende groepen (lees: radicalen) bewapend en ook op andere manieren helpt.

Zoals ChristenUnie-Kamerlid Gert Jan Segers zegt op Twitter: " Binnen NAVO steunen we elkaar als een land wordt aangevallen, [...] niet als het aanvalt." Het is een verdedigingsinstrument, niet een wapen om heersers die je niet bevallen mee uit de weg te ruimen. 

Haal die patriot-raketten inderdaad maar terug. Wij hoeven Erdogan niet te steunen in zijn missie om het Midden-Oosten onder zijn directe invloedssfeer te brengen.

Geplaatst door Michael van der Galien op 12 april, 2014 - 17:10

Nu de gemeenteraadsverkiezingen achter ons liggen in Turkije, is het tijd om ons bezig te houden met de aankomende verkiezingen, te weten die voor president.

De huidige president is AKP'er Abdullah Gül. Deze man staat bekend als gematigder en rustiger dan Erdogan, maar ook een stuk minder charismatisch. Volgens velen wil hij echter graag twee termijnen volmaken als president, niet één.

Helaas voor hem heeft het er alle schijn van dat premier Recep Tayyip Erdogan zelf ook president wil worden. Als dat het geval is moet Gül vrijwel zeker aan de kant stappen; hij kan een interne strijd namelijk nooit winnen. Natuurlijk kan hij Erdogan wél flink beschadigen... wat dan ook ongetwijfeld de reden is dat de twee al enige tijd met elkaar overleggen over de te volgen koers.

Er zijn nu eigenlijk twee opties:

1. Erdogan wordt president en Gül richt zich op de partijpolitiek/het parlement

2. Gül blijft president en Erdogan wordt voor de vierde keer premier. Daarvoor moeten de regels van de AKP echter wel worden aangepast, op dit moment mag de partijleider het namelijk maximaal drie termijnen voor het zeggen hebben

Geplaatst door Michael van der Galien op 12 april, 2014 - 17:00

Een prima stuk van jouw hand, Hans, maar ik vraag me toch enigszins verbaasd af hoe het kan dat mensen die daadwerkelijk verstand hebben van dit soort zaken (zoals jij en andere critici van het nachtmerrie-energieakkoord) zo weinig invloed hebben op het beleid van de regering?

En dat niet alleen nu, maar ook in het (recente) verleden.

Het is werkelijk bizar dat de staat zo weinig gebruik maakt van experts. De meeste politici zijn veredelde amateurs, wat niet zo gek is aangezien zij zich met heel veel verschillende zaken bezig moeten houden. Juist daarom is het voor hen van het grootste belang om mensen die zich juist op één ding kunnen concentreren om hulp en advies te vragen.

Geplaatst door Tim Engelbart op 9 april, 2014 - 12:37

Zoals ik al schreef op mijn Facebookwall:

Ik verschijn vanavond om 20.50u live op televisie bij het EO-programma Arena op Nederland 2!

Ik zal vanavond Sabine Uitslags team versterken, welke zal beargumenteren dat vlees in de supermarkt gewoon met rust gelaten moet worden. Geen minimumprijzen, geen verboden, geen betutteling en vooral geen inmenging van de overheid of lastpakorganisaties. Leave meat alone!

Kijken dus!

Wie altijd al een DDS-redacteur live in actie had willen zien, moet dus zeker vanavond inschakelen. Wie van vlees houdt ook. Wie van verbaal vuurwerk houdt: idem dito. Ik beloof u een spektakel! Ik zal het o.a. opnemen tegen Jörgen Raymann.

Geplaatst door Michael van der Galien op 4 april, 2014 - 16:47

Ik hoor geluiden dat Chris Christie, Jeb Bush en Mike Huckabee opeens 'kanshebbers' worden genoemd voor de Republikeinse presidentsnominatie in 2016. Dat zou werkelijk fan-tas-tisch zijn...

Voor de Democraten dan.

Die heren zijn namelijk te vergelijken met Mitt Romney en vooral met John McCain. Die laatste verloor de verkiezingen kansloos omdat hij a) erg oud was en b) (veel belangrijker) veel te 'gematigd was.' Alleen met een echt conservatieve of conservatief-libertarische kandidaat kan de GOP nog winnen.

Wat zou het een fout zijn als één van de drie uit de eerste zin er met de winst vandoor gaan zeg.

Geplaatst door Michael van der Galien op 4 april, 2014 - 16:44

Ondanks alle (schijnbare) bewijzen van stemfraude in Ankara heeft de kiesraad het verzoek van de oppositiepartij CHP afgekeurd om de stemmen te hertellen. 

Ook in Antalya, waar er veel misgegaan lijkt te zijn (en waar de CHP uiteindelijk naast de prijzen greep), werd het verzoek verworpen.

Ondertussen werd een vergelijkbaar verzoek maar liefst 15 keer goedgekeurd in een stadje waar de AKP had verloren van de Koerdische partij de BDP en een hertelling eiste.

15 keer.

Tsja. Meer hoeven we eigenlijk niet te zeggen over verkiezingen in Turkije.

Geplaatst door Michael van der Galien op 21 maart, 2014 - 17:46

Het ergste verraad van Wilders - gezien zijn uitspraken - is eigenlijk niet aan het adres van fractiegenoten, maar aan dat van zijn achterban. Er zijn heel veel mensen die zich grote zorgen maken om immigratie en integratie, de Europese Unie, en de neerwaartse spiraal waarin ons land terecht is gekomen.

Nu hij zijn partij zo isoleert hebben die mensen opeens geen enkele manier om mee te praten / invloed uit te oefenen. Als ik PVV-kamerlid was zou mij dat nog het meeste dwarszitten aan deze onverkwikkelijke affaire.

Geplaatst door Michael van der Galien op 20 maart, 2014 - 16:22

Precies:

 

Geplaatst door Michael van der Galien op 20 maart, 2014 - 16:02

Hopsa, Wilders spreekt zichzelf weer eens tegen:

"Ik heb niks verkeerds gezegd, maar gezegd wat veel mensen denken. Minder Marokkanen bereiken we door beperking van de immigratie uit islamitische landen zoals Marokko, vrijwillige remigratie en het uitzetten van criminelen met een dubbele nationaliteit na denaturalisatie. Daar is niks mis mee. Dat hadden we tien jaar geleden al moeten doen als we naar de oververtegenwoordiging van Marokkanen in de criminaliteit kijken. Critici kunnen dus de boom in."

Vrijwillige remigratie? Dan heb je het niet over criminelen, want die wil je uitzetten - of ze dat zelf nou prettig vinden of niet.

Je lult dus uit je nek Geert. Het gaat je wél om Marokkanen in hun algemeenheid.

Geplaatst door Michael van der Galien op 20 maart, 2014 - 15:53

Ja hoor Geert, daarom riepen jij en je achterban ook "willen jullie minder Marokkanen" "minder, minder, minder!" Wat een flauwekul. Je hebt gezegd wat je echt wil. Dat 'alleen criminele Marokkanen' is onzin. Plus, waarom niet minder criminelen punt? Ah daar had je niet aan gedacht he? Juist.

© 2009 - heden Dagelijkse Standaard. Alle rechten voorbehouden.