Klik hier als u meer wilt lezen over ons privacybeleid en gebruik van cookies.

(Niet meer tonen)

Koffiehoek

Geplaatst door Frank Verhoef op 22 juli, 2014 - 15:39

"Als hij daar is trek ik persoonlijk zijn gezicht open als ik hem tegen kom." Dat was de reactie van Fatima op de Facebook-pagina van Youth For Palestine (YFP) onder een stukje waarin die club de pro-Palestina-demonstranten waarschuwde voor mijn mogelijke aanwezigheid bij de anti-Israël-demonstratie, afgelopen zondag in Amsterdam. De organisatie van YFP had er mijn foto bijgezet en noemde mij een "schijnheilige zionist". "Wij willen jullie graag waarschuwen voor mensen als Frank Verhoef". Hier staat een complete selectie van de dreigementen aan mijn adres (inclusief de originele post van YFP). Lees ook dit stuk over de dreigementen van mijn collega Michael.

Hakenkruizen
Het was afgelopen zaterdag toen de ene na de andere haatdragende reactie op de Facebook-pagina van YFP werden gezet. Ik had de week ervoor foto's op Twitter gezet van de demonstratie van 12 juli in Den Haag. Daar waren hakenkruizen te zien, jihad- en kalifaatvlaggen, er werd zelfs de Hitlergroet gebracht, etc. Er was een duidelijk antisemitisch sentiment waarneembaar. Dat had ik kennelijk niet mogen twitteren of opschrijven, hier bij De Dagelijkse Standaard. Ik besloot, op advies van vele (bezorgde) vrienden op Twitter om niet naar de demonstratie in Amsterdam te gaan ("Wat als ze je tegenkomen?!" zeiden sommigen) en vandaag aangifte te doen bij de politie.

Ik wilde zondag naar de politie gaan, maar toen kon ik niet. De eerstvolgende mogelijkheid was vandaag. Vanochtend zat ik in een van de verhoorkamers van de Haagse politie. Ik had een afspraak gemaakt om aangifte te doen van de dreigementen. Het gesprekje met de agente duurde twintig minuten. Maar er volgde geen aangifte. Er worden alleen aangiften opgenomen als er "reëele" doodsbedreigingen worden geuit, zei ze tegen mij. Dat was het dan. Er zou wel een mutatie worden gemaakt in het systeem van de politie als ik dat zou willen. Meer niet. Ik zat er een beetje beduusd bij.

Intimidatie
De agente zei dat ik me niet moest laten intimideren en dat ik gewoon naar demonstraties moet gaan als ik daar verslag van wil doen. Ik zei dat ik niet bang was voor de reacties die op de Facebook-pagina van YFP werden geplaatst, maar dat ik me er niet prettig bij voelde, omdat ik als journalist gewoon mijn werk moet kunnen doen (en omdat anderen zich zorgen begonnen te maken). Misschien nam de agente mijn poging tot aangifte niet serieus omdat ik niet bang overkwam en niet zat te sidderen van angst in de verhoorkamer. Dat zou kunnen. Maar ze vertelde me dus dat ik geen aangifte kon doen. Als ik te maken zou krijgen met een "reëele" doodsbedreiging, dan zou ik opnieuw naar de politie moeten stappen.

Ik ben natuurlijk niet van plan om te stoppen met het verslaan van demonstraties. Sterker nog, ik ga juist door. Ik laat me niet intimideren. Maar toen ik onderweg naar huis twitterde dat ik geen aangifte kon doen, werd mij van alle kanten verzekerd dat ik dat wel had kunnen doen. Dat de politie geen aangifte mag weigeren. En dat ik dus gewoon terug naar het politiebureau zou kunnen (of moeten) gaan om alsnog te vragen om de mogelijkheid van een aangifte. Ik heb besloten dat niet te doen. Want de agente had gelijk: ik moet me niet laten intimideren. Hoewel ik niet tevreden ben met het feit dat ik met een kluitje in het riet ben gestuurd (mij werd niet verteld dat ik aangifte kon doen als ik dat wel zou willen, want daar gaat niet de politie maar het OM over), begreep ik op het punt van de intimidatie heel goed wat de agente bedoelde.

Vergiffenis
Als ik weer word bedreigd - op Facebook of op straat, dat maakt niet uit - stap ik gewoon weer naar de politie. Dan eis ik dat ik aangifte kan doen. Dan laat ik me niet meer wegsturen met de mededeling dat de dreigementen in feite niet serieus genoeg zijn voor aangifte. Voor nu wil ik tegen Fatima en co, dus de dreigers die zo begaan zijn met Gaza en zo'n gruwelijke hekel hebben aan zionisme (lees: de Joden) dat ze journalisten die verslag doen van hun demonstraties menen te moeten bedreigen, zeggen: ik vergeef jullie. Voor deze ene keer. Jullie zijn nog jong en naïef. Hopelijk worden jullie snel verstandiger en stoppen jullie met het bedreigen van journalisten. Want de volgende keer dat ik word bedreigd (God verhoede) laat ik me niet wegsturen door de politie en eis ik dat ik aangifte kan doen.

Deze journalist gaat door waar hij mee bezig was: het verslaan van demonstraties waar haat en antisemitisme nooit ver weg is.

Geplaatst door Jan Gajentaan op 21 juli, 2014 - 14:00

Nu alle aandacht uitgaat naar de gebeurtenissen in Oekraïne met betrekking tot de rampvlucht MH17, mogen we niet vergeten dat onrecht en de schendingen van de mensenrechten op veel plaatsen gewoon doorgaan. Zo zitten er in Venezuela nog steeds meer dan honderd politieke gevangenen vast, van wie de bekendste Leopoldo López is, de leider van de politieke partij Voluntad Popular.

Lillian Tintori, de echtenote van Leopoldo López, deed zondag in de Washington Post een indrukwekkende oproep tot steun van de internationale gemeenschap voor al deze politieke gevangenen. We weten al jaren dat de trias politica in Venezuela ongedaan is gemaakt door wijlen Hugo Chávez en dat de rechterlijke macht in dit dictatoriaal geleide land totaal gepolitiseerd is. Daardoor zien we daar telkens schijnprocessen, die doen denken aan de hoogtijdagen van Hitler en Stalin.

Zonder steun van de internationale gemeenschap hebben deze mensen geen kans. De socialistische elite van Venezuela geniet nog steeds van een onbeperkt luxe leven en hebben veel bezittinging in de V.S.  en elders. Aanpakken dus!

Lees de oproep van Lillian Tintori via deze link.

Leopoldo Lopez:

Geplaatst door Bart Schut op 2 juli, 2014 - 14:41

Deze 'Ongelovige herinneringen aan een heel ander soort vastenmaand in Marokko' publiceerde ik eerder op Joop.nl, maar ik wilde ze u niet onthouden, zeker niet in deze "Heilige Maand". Voor de meeste moslims is Ramadan meer een sociale verplichting dan een tijd van vrome overpeinzing. Velen onttrekken zich eraan, maar houden dit strikt geheim uit angst voor sociale uitsluiting of erger.

Veel leesplezier en ramadan moebarak!

Geplaatst door Frank Verhoef op 21 juni, 2014 - 09:04

Even over die nieuwe rechtse partij Voor Nederland (VNL) die Louis Bontes en Joram van Klaveren hebben aangekondigd: ik moet zeggen dat ik het een erg interessant initiatief vind. Lees ook wat de heren vanochtend in De Telegraaf zeggen:

"We willen op lange termijn 45 miljard euro bezuinigen op allerlei regelingen, zoals in de zorg en de sociale zekerheid. En fors snijden in de ambtenarij. Daardoor worden superlage lasten mogelijk. Het Centraal Planbureau kijkt er nu naar, maar geeft al aan dat we er tot een miljoen extra banen mee kunnen creëren. Nederland als het Singapore aan de Noordzee, dat streven we na."

Nu zijn er natuurlijk altijd zure PVV-stemmers die iets hebben tegen de twee ex-PVV'ers, maar dat is zo onzinnig. Het is toch hartstikke mooi dat er een nieuwe partij opstaat die alles doet om de belastingen te verlagen? Dit is de eerste stap naar een serieuze partij. Zie ook de site van VNL.

Ik houd het initiatief in ieder geval in de gaten, want een partij met echte principes kan de Tweede Kamer wel gebruiken. De belastingen moeten omlaag en flink ook. Wie weet ga ik nog op ze stemmen ook bij de volgende Kamerverkiezingen.

Geplaatst door Joshua Livestro op 18 juni, 2014 - 11:06

Blijkbaar is dit tot nu toe de meest produktieve groepsfase sinds 1958. Hoe komt dat? De Britse Telegraph heeft er een paar statistici op gezet. Ze komen met vijf theorieën. Mij overtuigt vooral nummer 4: er zijn gewoon geen goede verdedigers meer. Voorgaande WK's werden mede gewonnen dankzij spijkerharde topverdedigers die achterin de deur op slot hielden - de Gentiles en Kohlers van deze wereld. Op dit WK doet niet een vergelijkbare speler mee. Tegelijkertijd lopen er wel minstens tien topspitsen rond, van Van Persie en Robben tot Müller, Messi en Ronaldo. Goalrijke uitslagen zijn dus bijna onvermijdelijk geworden.

Geplaatst door Bart Schut op 19 mei, 2014 - 18:50

Naar aanleiding van mijn open brief aan Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans, debatteer ik dinsdag met Arend-jan Boekestijn vanaf 12 uur op Radio 1 over de vraag of de minister er goed aan doet af te reizen naar Riyad om plooien "glad te strijken", of daarbij de schrijnende mensenrechtensituatie in Saoedi-Arabië en de rol van dat koninkrijk als terreursponsor moeten worden belicht en wat de rol is van Geert Wilders in deze onverkwikkelijke affaire.

Mijn ongezouten mening hierover kunt u vinden in het artikel 'Geachte heer Timmermans, beste hielenlikker!' Ik ben benieuwd wat Boekestijn er tegenover zal stellen. Het zal toch niet zo zijn dat voor deze liberaal de lange tenen van Saoedische godsdienstwaanzinnigen zwaarder wegen dan de vrije meningsuiting van een democratisch gekozen Nederlandse parlementariër?


Geplaatst door Nick Ottens op 19 mei, 2014 - 14:32

Actrice en schrijfster Elle van Rijn wordt bedreigd, omdat zij in de uitzending van WNL op Zondag kritiek uitte op PVV-leider Geert Wilders. Dat is natuurlijk verschrikkelijk. "Vrijheid van meningsuiting opnieuw in gevaar," kopt Joop.nl en dat is precies het geval. Het is bijzonder treurig dat er Nederlanders zijn die het niet op een beschaafde manier met iemand oneens kunnen zijn.

Alleen jammer dat links toen Wilders om het uiten van zijn mening werd aangeklaagd niet zo onthutst was...

Als iemand Wilders bekritiseerd en vervolgens wordt bedreigd, is de vrijheid van meningsuiting in gevaar. Als Wilders om zijn meningen wordt vervolgd, is dat plots terecht.

Joop.nl weet verder ook nog te melden: "Wilders wordt in Nederland nooit kritisch door de media benaderd en mag vrijwel altijd onweersproken zijn praatjes verkondigen." Blijkbaar lezen de jongens en meisjes van Joop geen kranten en kijken ze geen TV. Wilders kan vrijwel nooit onweersproken zijn verhaal doen!

Geplaatst door Michael van der Galien op 16 mei, 2014 - 23:40

Artikel 50 komt volgens de meest recente peiling van Ipsos uit op 0,6%. Dat is niet eens bijna genoeg voor een zetel in het Europees Parlement, maar het is toch heel goed nieuws.

0,6% is namelijk 50.000 stemmen wat bijna voldoende is voor een Kamerzetel. De media moeten A50 daarom wel serieus nemen. Het is immers een serieus alternatief.

Dat verklaart meteen waarom De Hond heeft aangekondigd dat hij A50 voortaan meeneemt in zijn peilingen.

De partij heeft bestaansrecht. Nu doorzetten voor de nieuwe Kamerverkiezingen en voor de Provinciale Staten volgend jaar.

 

Geplaatst door Nick Ottens op 11 mei, 2014 - 23:44

Hoe bedenk je het? Volgens een Australische lerares vierden we een aantal dagen geleden niet de bevrijding van tirannie en fascisme, maar van ongebreideld kapitalisme:

Ja, U leest het goed. Het regime van de Nationaal Socialisten was een kapitalistisch complot dat gelukkig werd verslagen door landen als de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Dat die landen zich kapitalistisch noemden, is mevrouw Barlow blijkbaar ontgaan.

Gelukkig kreeg de Australische dame op Twitter voldoende kritiek, maar het is toch verontrustend dat zo iemand schoolkinderen indoctrineert.

Geplaatst door Nick Ottens op 4 mei, 2014 - 23:22

We klagen nogal eens dat Nederland als 'braafste jongetje in de klas' EU-richtlijnen sneller doorvoert dan andere landen en daardoor wordt benadeeld. In de energiemarkt is in ieder geval het tegenovergestelde het geval. Omdat Nederland de sector grondig heeft geliberaliseerd, is er sprake van gezonde concurrentie en het is de consument die daarvan profiteert.

Karel Beckman heeft een aardig stukje over dit onderwerp geschreven voor Energy Post, een Engelstalige website. Lezen!

© 2009 - heden Dagelijkse Standaard. Alle rechten voorbehouden.