Artikel7, neem lekker afscheid van Martien Pennings

Gisteravond nam het programma PowNews het weblog Artikel7.nu onder vuur omdat enkele PVV-Kamerleden columns schrijven voor de website, en dat terwijl de blog bekend zou staan als ‘extreemrechts’ en ‘racistisch.’ De islam zou worden omgeschreven als de ‘nazislam’, GroenLinks-kamerleden Femke Halsema en Tofik Dibi zouden met de dood bedreigd zijn en de moslims zouden de Holocaust veroorzaakt hebben.

PowNews toverde een ondermaatse reportage op de beeldbuis, ogenschijnlijk moedwillig in elkaar gedraaid om Artikel7 (een concurrent van GeenStijl, resp.) in een kwaad daglicht te stellen, al was het maar omdat PowNews suggereerde dat de website onder leiding staat van oprichter Martien Pennings. Met zelfs een klein beetje uitzoekwerk wordt het al duidelijk dat Artikel7 niet opgericht is noch geleid wordt door de heer Pennings. Wel is Martien Pennings een vaste columnist die regelmatig bijdragen produceert voor de website, en daarbij de islam keer op keer fel aanvalt. PowNews zit dus gewoon keihard fout in deze.

Alhoewel? De feiten van PowNed kloppen niet, maar kloppen de verwijten die bij monde van Dominique Weesie en Rutger Castricum gemaakt worden? Nou, wat blijkt als we even onderzoeken? Die kloppen allemaal. Pennings heeft de islam inderdaad op kinderachtige wijze omschreven als ‘nazislam’. Halsema en Dibi mogen lekker ‘sterven’ en Hitler zou tot de Holocaust zijn overgegaan na aanwijzingen uit het Midden-Oosten. Dat laatste wordt door Pennings betwist, maar als je zegt dat de moslims de ‘beslissende stoot’ hebben gegeven dan zeg je toch gewoon dat ze de trekker hebben overgehaald?

Pennings noemt PowNed vervolgens een club van ‘ratten’ en Dominique Weesie heet ‘Liegfabriek Kwezelie.’ Met het aantonen van het feit dat PowNews journalistiek onder de maat zat, kan je echter je eigen onvolkomenheden niet wegpoetsen, Martien. De grootste van deze onvolkomenheden van Pennings is dat hij weinig argumentatie en vooral heel veel gescheld voortbrengt. Voor de gelegenheid slingerde GeenStijl-medewerker Pritt een oude mailconversatie tussen Pennings en hemzelf Twitter op. Hierin windt Pennings er bepaald geen doekjes om: de medewerkers van GeenStijl konden ‘de kanker’ krijgen. Mocht Pennings een auteur tegenkomen van dat blog dat zal hij die fysiek bewerken. Lekker mannetje dus, die Pennings. Zijn verweer is dat GeenStijl ‘cruciale’ e-mails had weggelaten. Ik weet niet hoe dat goedmaakt dat de heer Pritt een terminale ziekte krijgt toegewenst ofwel op een goed pak slaag zou kunnen rekenen.

Maar die mailwisseling was nog niet alles: In zijn reactie op de PowNews-uitzending doet Pennings er nog een schepje bovenop:

Ik betrap mezelf tegenwoordig op gewelds-fantasieën, waarin een heel zootje linkse iconen ter executie tegen de muur wordt gezet of met de blote handen gewurgd. Ik luister met gekweld genoegen naar mijn vriend Roelf wiens favoriete fantasie is dat de pittbulls van de Haagse getatoueerde klasse hen op hun eigen Binnenhof verscheuren! Samen stellen we ons voor hoe de poorten worden geramd: “Ça ira! Ça ira! Ça ira!

Pennings gebruikte bovenstaande alinea in een poging hemzelf vrij te pleiten. Echter; de simpele veronderstelling dat een dergelijk rancuneuze, uiterst gewelddadige alinea een persoon ineens wel ‘bon ton’ zou maken, toont aan dat Pennings een verknipt figuur is, gedreven door blinde en pure haat jegens de islam en de ‘linkse iconen’. Dat we dat haat mogen noemen, is door hemzelf toegegeven.

In ‘The Godfather Part III’ zit een briljant citaat dat ik in deze context graag zou willen aanhalen. De oude Don Corleone wil zijn neef en opvolger Vincent Mancini behoeden voor een onverantwoord bloedbad en vertelt hem het volgende: ‘Never hate your enemies: it clouds your judgement.’ En zo is het maar net.

De vraag is nu wat Artikel7 te doen staat. Ik heb er zelf voor geschreven, en kan dus zeggen dat op Pennings na het helemaal geen extreemrechts of xenofoob broeinest van haat is. De stortvloed aan verontwaardigde reacties op Twitter van trouwe Artikel7-lezers die de uitzending van PowNews zagen sprak boekdelen; niet voor niets hebben ook Tweede Kamerleden zich bereid getoond te schrijven voor de website. Natuurlijk is het weblog beschimpt door PowNed, en dat op zeer onacceptabele wijze. Dat maakt het gedrag van de heer Pennings, die zelfs vandaag nog zegt geen woord terug te nemen, er niet beter op. Haatzaaiers hebben we al genoeg op het internet. Bied ze geen podium, Artikel7! Weg dus met de heer Pennings en zijn dreigementen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

175 reacties

 1. Isser

  Teveel op de man en het wordt verwijderd. Ik waarschuw maar. Dan zijn en geen verrassingen.

 2. Job

  Pennings is een karikaturale ijdeltuit wiens donderpreken voor eigen parochie er bij PVV’ers ingaan als Gods woord in een ouderling (excuus voor het vermengen van katholieke en protestantse beeldspraak).
  Jammer dat Trouw Pennings’ antwoorden op de “Lastige Vragen” van Max Frisch offline heeft gehaald. Gelukkig heeft Stan van Houcke eruit geciteerd:
  http://stanvanhoucke.blogspot.com/2008/11/martien-pennings-in-de-volkskrant-3.html

 3. Superjan

  Zo’n grote boze wolf… wat een held achter zn nickje.En Pierre, die zo nodig even mijn naam moet plempen achter zijn schuilnaampje.

 4. Isser

  @Superjan
  excuses, gewijzigd

 5. N.O.Brains

  @ Isser op 11 Nov 2010 om 20:10

  Het hele artikel is toch “op de man”

 6. ulbricht1

  Geen kwaad woord over art. 7.nu

  Ik heb een weekje vergelijkend waren onderzoek gedaan en wat opviel was de honger naar politieke kennis, het fatsoen en de nette omgangsvormen.

  Dat men op de PVV-hand is doet er niets aan af…respectvol omgaan met elkaar kunnen ze daar beter dan op DDS.

 7. nationalist58

  Toch fijn voor Artkel7 zo’n gratis reclameblok bij het linkse PowNews.
  Ik kijk nooit naar deze omroep(is de moeite niet waard). Het benoemen
  van deze webblog als rechts-extremistisch kan men plaatsen onder de
  noemer demonisering en linkse propaganda. Net als bij de hetze tegen Geert
  wilders zal deze demonisering Artikel7 geen windeieren leggen!

 8. Isser

  @N.O. Brains

  Deze discussie is in het begin al gevoerd, maar ik leg hem graag nog even uit. Er gelden andere regels voor auteurs dan voor commenters. Als auteur moet je er soms scherp ingaan en op de man spelen, daarnaast linkt Tim alle uitspraken, dus zo op de man is het niet. Als commenter reageren op een stuk en niet onderbouwen wordt verwijderd.

 9. jelle

  “De vraag is nu wat Artikel 7 te doen staat. Ik heb er zelf voor geschreven, en kan dus zeggen dat op Pennings na het helemaal geen extreemrechts of xenofoob broeinest van haat is.”

  Oh,
  dus Pennings is extreem-rechts en xenofoob?
  Tim Engelbart, waarop baseer je dat?
  Is iemand extreem-rechts, xenofoob als hij walgt van de jodenhaat binnen de moslimwereld?
  Als hij walgt van de doodsbedreigingen aan afvallige moslims door de islam?
  Als hij walgt van de vrouwenonderdrukking binnen de islam?
  Als hij walgt van de Übermensch-doctrine v/d islam?
  Moet ik nog meer voorbeelden geven waarom jij volledig de plank mis slaat?

  Je moet nog veel leren, jongen.

 10. Ton

  Volgens mij heet de site niet voor niets Artikel7
  En jennen doen ze ook regelmatig, tussen Martien Pennings en Dominique Weesie komt het ook nooit meer goed maar is dit allemaal zo erg?
  We hebben in Nederland weinig mogelijkheden om jezelf vrij te uiten anders als op internet. De zaak een beetje dikker aanzetten hoort daarbij, daarvoor is art7 nu eenmaal een ander weblog als DDS
  Vergeet niet dat zelfs een programma als wakker Nederland (avondspits) gewoonweg links te noemen is. Evenals BNR of VNO-NCW
  Dan wordt je toch vanzelf geprikkeld?

 11. Isser

  Jan,

  Bedankt voor je reactie.

  Tim,
  Goed gebalanceerd artikel. Iedereen die de moslims de holocaust in de schoenen wil schuiven is rijp voor een dwangbuis.

 12. R Kool

  Aan het stuk te zien ook een concurrent van DDS

 13. aadd

  Ik heb gisteren ook met verbazing gehoord dat PowNews de site “Artikel 7” bestempelde als extreem rechts. Ik vind het een goede site met vrij breed nieuws. Ze hebben te veel haantjes bij Powned en te weinig verstand.

 14. N.O.Brains

  Sedert dhr. Weesie zijn nieuwe audi financiert uit de staatsruif is GeenStijl gezakt onder het niveau van Fok.nl. Zijn Powned is niks en het wordt niks. Hij heeft de les snel geleerd: “links lullen, rechts vullen”.

  Hetzelfde geld overigens voor Wakker Nederland.

  Het enige commentaar dat ik op de stukken van Martien Pennigs heb is dat ze af en toe veel te lang zijn.

 15. Superjan

  http://www.artikel7.nu/?p=41724

  Dit moet gewoon relaxed kunnen dus? Gewoon doorlopen? Niks aan de hand? satire? Humor? Lekker guys.

 16. de grote boze wolf

  Hé? Superjan..Hoe is het nu ambtenaartje? Lekker koffie aan het halen voor die krullebol? Of gewoon je zakken aan het vullen over de ruggen van ons allemaal?

  Linkje naar Pennings gelezen en niets “strafbaars” gezien. Nu kan ik hier wel een linkje naar een soeraatje neergooien maar dat is meer het werk waar jouw meesters zich mee bezig zouden moeten houden.

 17. Superjan

  thanks Isser ik vind het niet erg dat mensen weten hoe ik heet, maar t is een gotspe dat zo’n anoniem gastje dat ff opspeelt als een soort “we weten je te vinden mannetje”
  Overigen stoere wolf. Ik ben geen ambtenaar. heb tot de dag van vandaag nog niks verdiend met Powned, maar je hebt gelijk! als ik voor Dominique die ± 16 uur per dag werkt een kop koffie moet halen, doe ik dat met veel plezier.

 18. Jan

  Als je een hekel aan Moslims hebt is Artikel7 vast een keurige website. Persoonlijk kan ik het predikaat extreem rechts prima plaatsen bij deze site. Blij dat nu ook de rechtste media hier eens kritisch naar durft te kijken.

 19. de grote boze wolf

  Stelt Superjan nou voor dat ik hier eerst mijn naam en adres gegevens publiceer?

  Komt de boodschap dan beter over- eh- Superjan?

  Je “debateert” in elk geval al op zijn policor Hilversums.

 20. Isser

  Nogmaals aanvallen van welke aard op de auteur worden niet getolereerd en comment wordt verwijderd. Heb al gewaarschuwd. Ik blijf niet bezig.

 21. de grote boze wolf

  @ Superjan.

  Je bent lekker bezig Wolf. Ben je nou aan het dreigen? Maak wel ff een screenshotje.

  —————————————————————————-

  Ben jij niet helemaal lekker bij je hoofd? Met je dreigen?

  Doe maar eens een cursus begrijpend lezen. Dit is niets, mallerd.

 22. Superjan

  Je bent lekker bezig Wolf. Ben je nou aan het dreigen? Maak wel ff een screenshotje.

 23. Erlkönig

  @ Jelle

  U bent al zo ver heen dat U niet meer eens ziet hoe extreem-rechts U in Uw ‘denken’ bent geworden. De normalisering van het abnormale. De mainstreaming van de extremiteit. Oi oi oi, Erl heeft met U te doen…

  En is er een verschil tussen mensen die een hekel hebben aan het Westen en mensen die een hekel hebben aan westerlingen?

  Zijn beide niet innig en onlosmakelijk met elkaar verbonden? Zonder westerlingen geen Westen, zonder moslims geen islam, en vice versa?

  Zucht, pff…

 24. DSV

  @ Superjan op 11 Nov 2010 om 19:38
  Ik vind de betiteling ‘Slaapoogje’ ook ver over de grens, maar voor de rest lees ik zo gauw geen onvertogen woord, hoor.
  Of het moest zijn dat het regenachtige plaatje je wat mistroostig maakt.
  Maar ja, we leven tenslotte in Nederland, hè?

 25. Superjan

  nou vind het wel prettig om te weten wie ik voor me heb. Maar hoeft niet hoor, boos heertje. Overigens werkt PowNed vanuit Amsterdam en niet vanuit Hilversum.

 26. Slappe Zuigvis

  Vandaag in deze draad: neoconservatieve vingerzwaaiende betweters en goddank Superjan.

 27. Pierre Lebon

  Artikel7 is hard nodig.
  Gepeperde opinies en ongezouten waarheden. Af en toe on the edge, maar dat mag/moet.
  Martien Pennings schrijft vanuit zijn tenen, niks mis mee, maar het maakt hem kwetsbaar.
  Ik lees hem graag, want zijn passie druipt door zijn stukken.

 28. jelle

  Kijk,
  daar gaan we weer.
  “Als je een hekel aan Moslims hebt is Artikel7 vast een keurige website. Persoonlijk kan ik het predikaat extreem rechts prima plaatsen bij deze site.”

  Insinueren dat hekel aan de islam iets extreem-rechts is.
  Insinueren dat hekel aan de islam hekel aan Moslims is.
  Beetje Dom’66.

 29. Thomas

  Openbaringen 3:16:
  sed quia tepidus es (DDS, PowNed) et nec frigidus (SP) nec calidus (Artikel7.nu) incipiam te evomere ex ore meo

 30. Superjan

  on a personal note. Femke Halsema is onlangs gruwelijk bedreigd. Haar kinderen eveneens. Dan vind ik, hoewel wellicht niet strafbaar, het bewuste artikel echt veel en veel te ver gaan. Passie of niet, strafbaar of niet.

 31. de grote boze wolf

  @Superjan.

  Dat jij je anonimiteit kwijt bent is jouw zaak. Ik zag net pas dat een onverlaat hier je echte naam had gepost of zo?

  Mag ik vragen waarom je daar bezwaar tegen maakt? Angst? Dan zou ik wel eens willen weten voor wie en wat.

  Waren mooie tijden hé! Toen het debat gewoon hard was zonder dat je daarna op klaarlichte dag werd afgeslacht voor je mening. Of vervolgd. Of gedetineerd.

  Of in het openbaar op nationale tv belasterd…dat laatste kan natuurlijk ook.

 32. Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

  @chantal op 12 Nov 2010 om 02:30
  Ah, jij bent ook zo van dat Artikel 7 en het vrije woord voor een select gezelschap zo te merken?

 33. Erlkönig

  @ Frik

  Dr. Erl bespeurt een geveinsde quasi-onverschilligheid Uwerzijds…

  Het kan U eigenlijk best wel heel veel moeren schelen wat Jelle denkt?

  Wilt U erover praten?

  * sofa aanschuift, blocnootje met ganzenveer pakt en achter Frik op stoel zitten doet *

 34. Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

  @chantal op 12 Nov 2010 om 02:42
  waarom dan? Ik begrijp het niet.

 35. Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

  Ben jij een nachtzuster chantal? Wer reitet so spät durch Nacht und Wind?

 36. Erlkönig

  @ chantal

  Erl zal nog eens zijn adhesie aan U betuigen… pff…

  * kennelijk paarlen tussen zwijnen m/v werpen doet *

 37. jelle

  Herstel:
  E.J.Bron stonk er weer in op hoeiboei.
  Het stukje dat ie daar ,vertaald uit het Duits, publiceerde was v/h zelfde allooi als van die onvolprezen Max van Frik.
  En dat heb ik toen, daar, niet alleen, afgebrand.
  Vanwege de verregaande verheerlijking van Milosevic, Seselj en andere slachters.

  Ik heb geen hekel aan je, Frik.
  Of aan voor mijn part degeneree.
  Waar ik de pest over in krijg is dat jullie huillie doen omdat jullie blijkbaar niet verder mee mochten delen in de erven standejong en joostniemöller.
  En dan ’n vrijzetter geven naar artikel7?
  What’s the point?
  Ik vind het artikel waarop hier gereageerd kan worden v/e beschamende kwaliteit.
  Maar ’t zou zo maar kunnen dat jullie ’t vreeslijk eens zijn met Tim.
  Omdat Martien Pennings voor artikel7 schrijft.

 38. Erlkönig

  @ Frik

  Mein Sohn, was birgst du so bang dein Gesicht?

 39. chantal

  Ja prima site, dat Art.7.Nu.
  De druiven zullen wel zuur zijn, Frikschoten.

 40. Erlkönig

  Zou er wellicht een of ander verband tussen Pennings en Lucassen existeren?

  Een soort van wormhole for losers?

  Harharhar!

  * de enige momenteel is die nog ad topicam commenten doet *

 41. Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

  @jelle
  Ha, ha!
  “niet verder mee mochten delen in de erven standejong en joostniemöller”
  Goh, wat een toebedeeld leed. Laat die mensen lekker hun eigen ding doen net zoals Neree en ik. Onafhankelijk en vrij. Anders hebben we geen leven. Joost mag schrijven op de AP hoor en ook de Jong die ik niet eens ken. Maar dat moeten ze dan maar zelf doen. Ik heb er geen krant van.

 42. Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

  @jelle
  Doe niet zo vreselijk je best. het kan me geen moer schelen.

 43. chantal

  En niet te vergeten het gezwatel van Erlkönig

 44. Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

  (Ondertussen schuddebuyckt de lamme vleugeltrol onder zijn stinkende zwam in het duist’re bos. Goh, wat een lol…)

 45. Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

  @jelle
  Tjonge wat een frappante inzicht in mijn geest. Natuurlijk weet ik van het communistische verleden van Milosevic en zijn politieke ideeën. Maar hou jij me verantwoordelijk voor dat gedachtengoed? Dan ben je een simpele ziel want ik sta daar helemaal niet achter en als jij goed had op gelet had je kunnen lezen wat de onderliggende boodschap was van Max. Het gevaar van de Islam, meneer. Zij hebben dat meegemaakt en dankzij de Navo verloren en dankzij de politiek correcte media net als nu met bepaalde politieke partijen gebeurt in Europa zijn ze als enige in de beklaagdenbank gezet. En dat is fout! Heel erg fout zelfs. Maar zoek de feiten vooral niet uit en ga lopen emmeren over politieke voorkeur. Het oprukken van de islam in Europa heeft net zo min als ik een politieke voorkeur.
  Daar zijn ze in Kosovo ff lekker mee met al die afgefikte kerken en fikse subsidies om mosketen te bouwen.

 46. Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

  En nog even wat, jelle:
  Je gezuig dat Max zijn teksten kopieert: Ja, dat klopt. Zijn Nederlands is slecht en met behulp van vrienden o.a. heeft hij tientallen artikelen in elkaar gezet die meer vertellen dan al jouw nietige comments van de afgelopen 5 jaar bij elkaar.

 47. D. G. Neree

  Van Frikschoten, hij probeert gewoon de aandacht af te leiden van waar het hier om gaat. Jelle was één van de eerste schrijvers op A7. Toen heeft hij niets over de artikelen van Max geschreven, maar nu het ontstaan van A7 uit de doeken wordt gedaan komt hij met verdachtmakingen en ‘ het is gecompliceerder dan wij denken”. Daarom, Jelle, komt op AP iedereen aan het woord, in tegenstelling tot op A7, waar de mensen die eruit gewerkt zijn nog steeds verbannen zijn.

 48. Erlkönig

  @ Herr Professor Doktorandus G.B.J. Von Hiltermann Zu Frikscheissen

  Harharhar! U is zoals immer weer tenenkrommend vermakelijk!

  Au sérieux: er is geen sprake van oprukken van de islam in Europa. Het was er altijd al. Sterker nog: zonder islam was er geen Europa. Het concept Europa heeft zich ontwikkeld in het artificiële tegenlicht van ‘de islam’. Later behoorde de islam via de Europese imperia a fortiori mede tot Europa. In het huidige gewricht is de islam alleen steeds manifester geworden in het laatste globaliserende doch van oudsher Blut-und-Boden-continent: Europa.

  * Zo zijn ideeën koestert over Friks visie op de genocide in Srebrenica *

 49. Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

  Dank voor de uitleg, oh, gevleugelde Kabouter (die ik terloops zomaar eens zou kunnen pletten met mijn schoenmaat dus enige behoedzaamheid is hier wel geboden).
  Tjonge, dat wist ik nog niet. Als we jou niet hadden en geen kleine aardappels dan vraten we ons te barsten in dikke piepers.

 50. chantal

  Waarom wordt dat off topic gezever van Frikschoten en Neree hier niet verwijderd?
  Comments waarin Timmetje Engelbart er van langs krijgt worden wèl naarstig verwijderd zoals bij Art.7.Nu te lezen is.

 51. Erlkönig

  @ Frik

  ‘What difference does it make to the dead, the orphans, and the homeless, whether the mad destruction is wrought under the name of totalitarianism or the holy name of liberty and democracy?’
  – M.K. Gandhi

 52. jelle

  Ik klets niet uit mijn nek, Frik.
  Ik heb met direct betrokkenen in het voormalige YU gesproken, wat heet, dagelijks contact mee.
  Die “bevrijd” waren door de Communist Milosevic.
  Of gelukkig nog net niet.
  Jouw “Max” is een voormalig Partij-mannetje die ellenlange stukken over de “Genocide” op Serviërs aan elkaar copy/paste.
  Als ‘r 1 hufter misbruik maakte van de term Genocide, in de jaren 89/90, was het jouw, of jouw Max’ Milosevic wel.
  Maar jij trapte in die praatjes van zo’n mannetje dat graag ’n Groot-Servië zag.
  Het liefst natuurlijk onder leiding van de Partij, maar mocht ook zonder die Partij.
  Als ’t bewind maar uit Beograd kwam.

  Dat hele gedoe, daar beneden, in die Balkan, ligt véél gecompliceerder dan de uitleg door ’n (ex?) communist als jouw Max.

 53. Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

  @Erlkönig op 12 Nov 2010 om 01:46
  Ja, Erlkönig, ik ben een nazi en daarom heet jij Erlkönig en ik VanFrikschoten. Zieg Heil, idioot.

 54. Erlkönig

  @ A3

  “Ik ben voor een immigratiestop voor alle moslims omdat je de goeden niet van de kwaden kunt scheiden.”

  Da’s een mooi nieuw en waterdicht objectief criterium voor onze immigratiewetgeving en de internationale verdragen!

  “Volgens mij heeft het zoeken naar bondgenoten onder moslims niets te maken met optimisme of pessimisme, ga gewoon met ze praten, er is niet zoveel verschil tussen hen en ons.”

  Waarom dan zo neurotisch blijven hameren op de verschillen?

  “Benoem eerlijk wat de problemen zijn en zeg ook duidelijk dat over een aantal kernwaarden van onze maatschappij niet te twisten valt.”

  Akkoord, maar zie, erken en benoem dan ook dat een boel kernwaarden gedeeld worden.

  “Ik ken moslims die openlijk tegen hun vader zeggen dat als hij als een moslim wil leven dat hij dan maar terug moet gaan, dit is Nederland.”

  Precies: veel heeft te maken met de helixiale intergenerationele dans tussen moderniteit en traditie, tussen nieuw-urbane en oud-rurale dimensies, tussen nostalgische en contemporaine identiteiten.

  “Ik zou dergelijke moslims die zich aan willen passen volledig willen vertrouwen en opnemen in Nederland en de overigen moeten gewoon terug.”

  Wederom weer een ijzersterk objectief criterium als basis voor een beschaafd en internationaal acceptabel migratiebeleid…

 55. Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

  En de beschuldigingen van “massamoord”, jelle, zijn nogal grof. Er is geen enkel sluitend bewijs voor een holocaust behalve dan van oorlogsslachtoffers. Ik ga daar nu niet uitvoerig op in want de leugen is te groot om te beschrijven in een comment. Maar je schijnt de artikelen van Max te hebben gelezen en weet waar het over gaat. Leuke poging trouwens om van het onderwerp verwijderd te geraken. Taktiekje wat pre-A7 in de chatbox heel goed door had over de discussies op DDS.

 56. D. G. Neree

  Jelle, je commentaar druipt van rancuneuze verzinsels. Dhr Bron publiceert nog regelmatig tot volle tevredenheid op AP evenals een aantal andere schrijvers. Maar misschien wil je de AP er even van langs geven, in de trant van grote aap slaat kleine aap een kleine aap slaat kleinere? Dan moet je wel met goede argumenten komen en niet met dit soort onzin. Of mag de servische kant niet aan bod komen? Geen hoor en wederhoor? En ls dat wel gebeurt begin je met modder te smijten? A7 niveau misschien?

 57. Erlkönig

  @ Chantal

  Adhesie!

 58. Erlkönig

  @ Frik

  Welke kleur heeft Uw plaat? Erl meent de kleur bruin te ontwaren…

 59. Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

  @jelle op 12 Nov 2010 om 01:26
  Volkomen flauwekul. Max schreef zijn ding uit eigen ervaring want het is een Serviër en zijn beweringen kreeg ik zelfs per mail bevestigd door Nederlandse hulpverleners die daar tijdens die oorlog aanwezig waren. Ze mochten het alleen niet zeggen. Er was er zelfs een bij die Lubbers er over aan had geschreven. Een inmiddels gepensioneerde vrouw die heel blij was nu eindelijk eens de waarheid te lezen over wat zij had meegemaakt. Wat denk je? Dat die antwoord heeft gekregen? Klets niet uit je nek zeg.
  Wat ik plaats check ik wel degelijk.

 60. Yannick

  ‘Ik zou dergelijke moslims die zich aan willen passen volledig willen vertrouwen en opnemen in Nederland en de overigen moeten gewoon terug.’ Ben ik met je eens, ik zeg alleen dat er dan niet veel moslims over blijven..

 61. jelle

  Amsterdampost.nl werd ’n thuisbasis voor Servische Nationalisten, Milosevic-aanhangers, ex-partijleden van de CP-YU, Frik.
  Waar de “massamoord” op “miljoenen” Serviërs nà ww2, in de jaren 80,90 werd opgevoerd als de “verborgen” Holocaust .
  En Servische ex-communistische racisten werden opgevoerd als
  ‘redders” v/d Westerse Beschaving.
  Zelfs E.J.Bron stonk ‘r ook even in op artikel7.
  Dat jouw druiven zuur zijn, soit.

 62. Yannick

  En de vraag is of je na dat hele leerproces nog wel kan spreken van moslims, of hebben zij dan toch een gematigde islam uitgevonden?

 63. Adrie

  @ Yannick

  Over wat je niet kent kun je beter geen uitspraken doen.

  Ik ben voor een immigratiestop voor alle moslims omdat je de goeden niet van de kwaden kunt scheiden.

  Volgens mij heeft het zoeken naar bondgenoten onder moslims niets te maken met optimisme of pessimisme, ga gewoon met ze praten, er is niet zoveel verschil tussen hen en ons. Benoem eerlijk wat de problemen zijn en zeg ook duidelijk dat over een aantal kernwaarden van onze maatschappij niet te twisten valt. Ik ken moslims die openlijk tegen hun vader zeggen dat als hij als een moslim wil leven dat hij dan maar terug moet gaan, dit is Nederland.

  Ik zou dergelijke moslims die zich aan willen passen volledig willen vertrouwen en opnemen in Nederland en de overigen moeten gewoon terug.

 64. D. G. Neree

  Erlkonijn, hou je poeptaarten maar bij je. Er zijn mensen die daar slechte herinneringen aan hebben.

 65. Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

  @Zijne Neveligheid
  Ik heb je bij je eerste poging op de AP al een überban gegeven vanwege je grijsgedraaide plaat die mensen weg jaagt. En volstrekt terecht zo te lezen. Ik had je vleugeltjes uitgetrokken en je pootjes in brand gestoken en je met je hele garderobe op de stoep laten na smeulen. Gaat het weer een beetje inmiddels? Ik hoor je zo zuchten en puffen steeds. Al weken. Het is net of ik steeds dezelfde comments lees elke dag.

 66. Yannick

  @ Adrie

  ‘Veel meer last heb je van de policor dimmies, die maken je uit voor racist en fscsist en ontkennen de dreigingen die er uitgaan van de islam.’

  Ik vind zowel de islam als het socialisme levensbedreigend voor de democratie. En vooral nu ze samenspannen (de socialisten hebben weliswaar niet door dat ze smanspannen bij hen is het gewoon een haast onbewuste reflex om zich tegen de westerse waarden te keren). Het was een socialist die Pim Fortuyn vermoorde en het was een moslim die Theo van Gogh vermoorde. Jij zegt: ‘Wat we echter meer zouden moeten doen is bondgenoten zoeken onder de moslims.’ Dat lijkt mij niet goed mogelijk omdat zij volgens mij te dom zijn. Ik ken weliswaar geen moslims zoals jij, maar ik weet toch wel dat veel van de moslims zich de westerse normen en waarden zich niet eigen gemaakt hebben (vaak zelfs de Nederlandse taal niet) ze stemmen bijna allemaal op de pvda of een andere linkse partij en ze doen doorgaans precies wat hun geetstelijke leiders hen voorschrijven. Zij zullen zich niet verzetten als hier een Islamitische staatsgreep gepleegd wordt, daar gaat ’t om. Dus alhoewel ik het met je eens ben denk ik dat je te optimistisch bent. Als wij willen dat zij bondgenoot van ons worden zullen ze eerst een heel leerproces moeten doorgaan wat heel lang kan gaan duren. En als er steeds meer bij komen is dat gewoon dweilen met de kraan open. Verder ben ik ook geen expert hoor ik weet ook niet precies wat salafisten zijn en sjiitien etc. Ik weet wel dat die salafisten echt geen zin hebben om te integreren inderdaad.

 67. jelle

  Oj,
  Erl beweert dat ik niet zou mogen walgen van jodenhaters, vrouwenvernederaars, andersdenkendenhaters, untermenschhaters?
  Zoals bekend geïnspireerd door de nedergedaalde verzen naar zijn profeet, verder uitgewerkt door de hadith’s en de wetten van de sharia.
  Erl gaat natuurlijk niet in op mijn simpele vraagjes.
  Hij gaat voor mij bidden.
  5 maal per dag.
  Erl zou ’t wel uit zijn hoofd laten enig antwoord op mijn vragen te beantwoorden.
  Als ie ’t maar enigzins met mij eens zou zijn, dat openlijk zou durven uiten, zwaait ‘r wat voor ‘m.
  Ik begrijp dat wel.
  Zo diep zit zijn angst.
  Jammer dat zoiets dus in Nederland is ingeslopen.

 68. de grote boze wolf

  @ Adrie

  De PVV heeft gedurende de vorige verkiezingscampagne van niemand minder dan Sofie Scholl- van de verzetsgroep Weisse Rose- openlijke steun gekregen.

  En Winston Churchill was ook – lange tijd- een roepende in de woestijn. Het volk is dom. In zijn boek:”de river wars”” heeft Winston alles uitgelegd wat je moet weten van de islam.

  We hebben nog één strijd te gaan. Die tegen de islam. Wilders heeft die mensen een compromis voorgelegd: “haal al de haatzaaiende passages uit uw geschriften en er is geen probleem.”

  Heb jij een “gematigde” gezien die dát compromis op waarde heeft geschat?

  Als ik al ergens in geloof? Dan is het Winston Churchill.

 69. ulbricht

  @A3

  Om heel eerlijk te zijn lijkt de vraag van Erl me een hele concrete…

 70. ulbricht

  broze wolf

  U wilt Winston “knal alle mijnwerkers omver, alias de dwaas van de dardanellen” Churchill met Wilders vergelijken?

  Die man kwam in WOII volledig tot zijn recht…niet voor niets zijn overwinnaars altijd helden.

 71. de grote boze wolf

  @ Walter

  Je ziet tóch dat ik parallelen trek.

 72. Adrie

  @ Ulbright

  Blijkbaar was er een Churchill nodig om het kwaad te overwinnen.

  Nu hebben we weer zo iemand nodig die zonder aan zijn eigen welzijn te denken de zaken bij de naam noemt, we zullen ons nooit onderwerpen.

 73. Yannick

  @Adrie op 11 Nov 2010 om 23:58: ‘Ik durf ook niet onder mijn eigen naam te schrijven.’

  Nee, ik ook niet. Niemand durft meer onder zijn eigen (volledige) naam te schrijven dankzij de islamterreur.

 74. Erlkönig

  @ Jelle

  Ôch mensch, stel je toch niet zo hysterisch aan. Ga toch liever koken.

  Als wie dan ook – moslims, gristenen, joden, andersoortige reli’s, non-reli’s – zich niet aan de wetten houden die haatzaaien, discriminatie en mishandeling van vrouwen, homo’s en andersdenkenden verbieden, dan moet dat gewoon worden bestreden. Punkt.

  Doe daar toch niet zo panisch categorisch jegens moslims over; dezelfde ressentimenten zult U overigens onder vele non-moslims (hoezeer haat Ú trouwens andersdenkenden, bijvoorbeeld moslims?) kunnen aantreffen.

  Historisch, kwalitatief en kwantitatief gezien zijn de gristenen de grootste jodenhaters geweest. Sterker nog: zonder de jodenhaat zoudt heel het gristendom niet kunnen hebben existeren en zich kunnen ontwikkelen en handhaven. De Holocaust drijft op een door en door gristelijke voedingsbodem.

  Erl is evenwel vooral diep bezorgd over Úw psychische gesteldheid en integriteit: Uw abyssale walging in casu jegens – bijna psychotisch vijandverbeelde – moslims zal Uw cognitieve, emotionele en gedragsmatige dynamieken en expressies zonder enige twijfel niet ten goede komen en U en Uw omgeving veel schade kunnen berokkenen.

  Verder, Erl is niet bang voor moslims. Ook niet voor vermeende ‘islamisering’. Erl begrijpt namelijk hoe de sociale en politieke wereldgeschiedenis zich ontrolt en wat de structuren en dynamieken zijn van vermeende identiteiten, culturen en ideeën.

  Erl is hoogstens een begin van bang van mensen als U.

 75. D. G. Neree

  Jeetje, is die Erlkonig hier de laatste tijd bezig topics te kapen? Veel plezier ermee.

  Laat hem zijn eigen naam gebruiken: Enait, onze eigen loladvokaat.

 76. jelle

  Erl,
  waarom beantwoord je mijn vragen niet?
  Ben je bang?
  Ik heb daar alle begrip voor.
  De islamitische leer is meedogenloos tegen twijfelaars in de leer.
  Het is jammer dat jij je dusdanig, hier, in Nederland, niet veilig genoeg voelt, om duidelijk antwoord te geven op mijn vragen.

 77. Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

  Ik heb met verbazing gezien dat er PVV-ers schreven voor A7. Als er één site geschikt voor is dan is het wel de Dagelijkse Standaard en niet eens de AmsterdamPost of wat dan ook. Onbegrijpelijk.

 78. Adrie

  @ Erl

  De Taliban waren met hun beleid geinspireerd door de Islam, dus ja ik blame die ideologie daarvoor.

  Volgens mj had de strijd tussen Protestanten en katholieken in Ierland niet zoveel met de christelijke religie te maken.

  Maar hoe dan ook ik wil hier in Nederland geen invloed van de Islam.

 79. Erlkönig

  @ Degenerée

  U solliciteert weder naar een virtuele dampend verse elfenpoeptaart in Uw agitpropperige tronie.

  DDS is een waarlijk podium voor de vrijheid van meningsuiting in tegenstelling tot het troglodiete Artikel 7: een blog voor schijnvrijheid en slechts voor rechts-extremistische querulanten.

 80. D. G. Neree

  Vorige comment in in spambox blijven hangen:
  Nogmaals: Martien Pennings is in zijn eentje meer waard dan alle overgebleven oorspronkelijkeA7ers bij elkaar, daarbij de mensen die van Joost zijn overgestapt zoals Caroline niet meegerekend.

 81. Erlkönig

  @ Niet Zo Van Begrip Snelle Jelle

  Zucht, pff, welke vragen van U heeft Erl nog steeds niet afdoende beantwoord?

  * Jelle bijkans smeekt Thomas’ DAMNATIO MEMORIAE te eerbiedigen jegens Erl…. *

 82. D. G. Neree

  Verder hebben de uiteindelijke 2 overgebleven beheerders alle idee”en schaamteloos gestolen van de oorspronkelijke initiatiefnemers.

 83. Erlkönig

  @ A3

  “Zou u Afganistan van toen, pakweg 40 jaar geleden, eens willen vergelijken met het land onder het regime van de Taliban.
  Zegt dat niet genoeg over wat Islam kan doen met een maatschappij en een cultuur.”

  Een klassieke pars-pro-toto-drogredenering.

  Los daarvan: wilt U nu álle moslims gelijkstellen aan de Taliban? Stelt U dan ook dat ‘het’ christendom verantwoordelijk was voor de vele tientallen jaren van dood en verderf in Noord-Ierland?

  En weet of begrijpt U iets van de Afghaanse geschiedenis van pakweg de laatste tweehonderd jaar en de rol en belangen van de latere Sovjet-Unie en het Westen daarin? Uw vlieger gaat werkelijk niet op.

  Uw bezorgdheid jegens onderdrukking en extremisme siert U, maar kijkt U alstublieft in Erlsnaam uit dat U zelf niet in die valkuil valt. Het denken werkt nu eenmaal zo dat de antithese en de daaruit voortvloeiende antipathie mutatis mutandis net zo intens en identiek worden als de bestreden these. Erl kan het ook niet helpen of leuker maken. Daarom: caute!

 84. D. G. Neree

  Voor een beter begrip van het ontstaan van Artikel 7 als anti-DDS site zie hier:
  http://dgneree.blogspot.com/2010/04/overzicht-van-de-machtsgreep-op-artikel.html

 85. de grote boze wolf

  @Adrie

  Mensen die zeer geweldadige passages uit de boeken van hun “profeet”, hun “god” hun “leider” boven de sociale vrede stellen zijn niet geschikt voor een moderne geweldloze democratie. Het ontbreekt ze aan een moreel kompas.

  Wat denken dat soort mensen nou? Dat wij gaan wachten tot zij hun geweld tot onze werkelijkheid maken? Think again..

  De verdedigers van dat soort lieden? Verdwaasden. Simpelen van geest.Geen enkele besef van fatsoen of enige ethiek.

 86. Adrie

  @ Erl & Ulbrigt

  Tijdens de jaren 60 was Tolkien populair in de “”hippiescene”, ik heb het boek In de ban van de ring destijds verslonden.

  In die jaren was ook Afganistan een populaire bestemming om naar toe te reizen, heel erg in waren ook de jassen uit dat land.

  Zou u Afganistan van toen, pakweg 40 jaar geleden, eens willen vergelijken met het land onder het regime van de Taliban.

  Zegt dat niet genoeg over wat Islam kan doen met een maatschappij en een cultuur.

 87. Hannibal

  @Adrie

  Ik geloof niet dat Martien Pennings Mohammed Rasoel was. Dat is langer geleden, en Mohammed Rasoel is al een hele tijd dood. Dat was trouwens ook een aardige man, maar een heel ander type.

 88. Erlkönig

  @ A3 juncto blote wolf

  Een van de vele verborgen geschiedenissen is dat Churchill hoogstpersoonlijk en moedwillig verantwoordelijk was voor een ellendige hongerdood van 6 á 7 miljoen Indiërs. Nog immer wordt deze traumatische geschiedenis ontkend in het Grote Britannenland.

  De obese Engelse sigaarfrotteur vond Indiërs overigens een ‘beestachtig volk met een beestachtige religie’: bewoordingen die velen alhier gaarne ook van toepassing verklaren op moslims.

  Maar, zoals Ulbricht reeds supra zei: overwinnaars zijn immer onaantastbare helden.

 89. Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

  Wat Zande schrijft op A7 is volslagen geromantiseerd.
  “We wisten wel wat we wilden, een site, waar we zelf ons ei kwijt konden, maar ook een plaats bieden aan anderen die graag een stukje tekst in elkaar flansen over de zaken die den rechtsmensch bezighouden. En we wilden zeer terughoudend modereren, niet alles, maar wel veel moest gezegd kunnen worden. Ook als wij daar niet blij mee zijn, of het zelfs laakbaar zou zijn. Daarom hebben we het Artikel7 genoemd”.
  De werkelijke bedoeling was om DDS er uit concurreren. En de bezoekers en de schrijvers van JoostNiemöller.com en HetNieuweJournaal.nl in te lijven. Ze zijn er allemaal met boter en suiker in gestonken aanvankelijk. Ik ben er zelf bij geweest vanaf het begin en toen ik dat project niet zag zitten, zo vlak voor de verkiezingen, en ze aanbood op de AP te schrijven kreeg ik meteen een ban van meneer Zande in de chatbox waar dit werd besproken. De AmsterdamPost had zijn naam niet mee volgens de Rotterdammer Hannibal (zo simpel van ziel blijken we te zijn uiteindelijk). En tot overmaat werd D.G.Neree gewipt op A7 wat zelfs de relatie tussen hem en mij onder spanning zette.
  Dàt is de waarheid waar Artikel 7 toch zo prat op gaat? Nou, daar staat het dan. Eat your own dirt.

 90. Adrie

  @ Yannick

  Wat dat schrijven onder eigen naam betreft het volgende:

  Ik heb behoorlijk wat moslims als kennis en/of vriend en ik neem daar geen blad voor de mond, hoewel ik oplet niemand pijn te doen.

  Met die moslims kun je vaak open en eerlijk discussieren en gelukkig weten ze vaak niet zoveel van wat hen eigenlijk wordt opgedragen.

  Een Shiitische buurman zei me letterlijk, je moet gewoon een goed mens zijn, dat is belangrijker dan religie. Salafisten zijn levensgevaarlijk, die moeten hier niet binnenkomen.

  Veel meer last heb je van de policor dimmies, die maken je uit voor racist en fscsist en ontkennen de dreigingen die er uitgaan van de islam.

  Wat we meer zouden moeten doen is bondgenoten zoeken onder de moslims.

 91. D. G. Neree

  Martien Pennings is meer waard dan alle vaste schrijvers op A7 bij elkaar, met uitzondering van Caroline en de andere schrijvers die van De Jeaustbeaude (joostniemoller.nl) kwamen Zonder die schrijvers is A7 helemaal niks.

 92. Adrie

  @ Yannick

  Wat dat schrijven onder eigen naam betreft het volgende:

  Ik heb behoorlijk wat moslims als kennis en/of vriend en ik neem daar geen blad voor de mond, hoewel ik oplet niemand pijn te doen.

  Met die moslims kun je vaak open en eerlijk discussieren en gelukkig weten ze vaak niet zoveel van wat hen eigenlijk wordt opgedragen.

  Een Shiitische buurman zei me letterlijk, je moet gewoon een goed mens zijn, dat is belangrijker dan religie. Salafisten zijn levensgevaarlijk, die moeten hier niet binnenkomen.

  Veel meer last heb je van de policor dimmies, die maken je uit voor racist en fscsist en ontkennen de dreigingen die er uitgaan van de islam.

  Wat we echter meer zouden moeten doen is bondgenoten zoeken onder de moslims.

 93. D. G. Neree

  @Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten op 12 Nov 2010 om 00:56

  Helemaal mee eens. De schrijvers van Joost en de PVVers hebben hun uitstekende schrijfsels in handen gegeven van mensen voor wie persoonlijke ambitie alles is, en de middelen of de betrokkenen bijzaak. Zo ging ook de LPF ten onder, door mannetjes.

 94. Tipo

  @Diderot
  Het kan aan mij liggen, maar ik vind de artikelen van Martin Pennings alles behalve verhelderend. Het hangt van de aannames en suggesties aan elkaar en het leidt tot niks anders dan een forse scheldpartij. Nou, leuk hoor.

  Hannibal, Liefland en Zande, DAT zijn pas schrijvers.

 95. D. G. Neree

  En even voor de duidelijkheid:
  Tim Engelbart beschouw ik als een van de topschrijvers op DDS. Zodat mensen niet elders kunnen gaan verkondigen dat dhr Engelbart hier aangevallen wordt. Ik denk dat hij een als geen ander een onderzoekende geest heeft en de links hierboven zelf zal onderzoeken zodat hij tot een eigen oordeel kan komen.

  In ieder geval is Artikel 7 (vrijheid van meningsuiting) van nul en gener waarde voor A7 (de site) zolang ze ‘dissidente’ meningen daar verbannen.

 96. verwilderd

  Ben het grotendeels wel eens met carlo .
  .” welke vlieg heeft ons gestoken ? ”
  Maar ’s stoom afblazen kan je het beste op deze sites.(?) en dat mag ik maar blijven hopen.

  #

  Carlo op 11 Nov 2010 om 21:28 #

  Welke vlieg heeft jullie gestoken, zeg?
  We hebben een centrum-rechts gedoogkabinetje, nog maar 23 zetels voor de PVV in de T.K. (24 minus die ezel die meende de buurt te moeten terroriseren en vrouwelijke ondergeschikten seksueel te moeten misbruiken), verkiezingen in maart die het genoemde kabinet moeten overeind houden/stevig grondvesten, en wat doen jullie, rechtse sites? Elkaar naar de keel vliegen als fanatieke sekten en elkaar afmaken.
  Bij het politiek correcte Powned lachen ze zich krom om hun succes. Om nog maar te zwijgen van GS, Sargasso etc.

  Op deze manier, ezels, is bij voorbaat elke aanval op de mlulticul, het linkse subsidiecircus, de aanpak van de waanzinnige ontwikkelingshulp, de islamisering met zijn gevolgen, een verloren zaak.

  Omdat dit kabinet zal moeten opboksen tegen een oppermachtig ambtenaren- en gerechtelijk establishment, dat volkomen vergiftigd is met mlulticul en linkse partijpolitiek. Als daartegenover niet een gesloten falanx opereert van de rechtse publieke opinie, staat deze regering straks te staren naar een achterban die vechtend over de straat rolt en waarvan de leden daarna nog liever niet meer gaan stemmen dan te moeten stemmen op de een of andere vermaledijde rechtse verrader die een woord teveel heeft gezegd of een reactie heeft geplaatst bij een zogenaamd extreem-rechts blog.

  Maak jezelf niet belachelijk. Zo gaat men niet om met vrije meningsuiting. Dan ben je even erg als je gezamenlijke vijanden.

  Van de andere kant is het onzinnig om de dingen die je zonder gescheld kunt zeggen al scheldend te zeggen. Zeg wat je te zeggen hebt, zeg het scherp, maar op een manier die je waardigheid toont als mens en je kracht als tegenstander.

  Dus om het maar ff zo te zeggen : Als woede je even blind maakt ,ook even niet typen.

 97. alias

  Bedoelen jullie powned met Rutger in zijn blote kont,waar mensen en kinderen omheen stonden.
  Nou dat was een leerzame uitzending

 98. alias

  O,ja ,geef mij artikel 7 maar inplaats van powned,zonde van het geld dat de mensen betaald hebben.

 99. Hannibal

  @ Sven

  De link is over het boek, maar het ging mij om het verhaal over Zoka A., de veronderstelde schrijver. Ik heb hem een aantal malen gecontracteerd voor optredens, ca. 25 jaar geleden, dus vóór het boek verscheen.

  Naar mijn mening is het zeer waarschijnlijk dat hij de schrijver is. Het past zijn psychisch profiel.

 100. D. G. Neree

  chantal, je kunt waardering hebben voor een schrijver ook al ben je het met zijn of haar stukken niet in alles eens.
  Ik weet heel goed wat ik schrijf. Wat ik bedoelde was te reageren op eerdere comments, dat Tim Engelbart hier aangevallen zou worden. Misschien beter lezen voordat je over blackouts begint?

 101. Jelle

  Mijn naamgenoot, die A7 overigens mooi verdedigdheeft, wordt door Frik en DG blijkbaar nog steeds voor mij aangezien. Ik reageer als Jelle (hoofdletter) en met de link naar A7, het onderscheid maken met jelle blijft iedere keer weer lastig, dat realiseer ik me.

  Ik steun Servie inzake Kosovo en heb dat met diverse reacties op de stukjes van Max op AP duidelijk gemaakt. Daar kan weinig misverstand over bestaan, over een hoop andere zaken wel, maar die discussie ga ik niet voor de zoveelste keer aan.

 102. D. G. Neree

  Jelle, mijn excuses. Het is inderdaad wat verwarrend, dezelfde naam.

 103. D. G. Neree

  @verwilderd: je kunt wel zeggen dat mensen solidair moeten zijn, maar als mensen door “medestrijders” een mes in de rug krijgen ter meerdere eer en glorie van de beheerders van een blog dat meelift op de wind van kritiek van de laatste jaren, dan pas ik er toch wel voor om de usurpators van A7 te steunen (noch powned overigens). Die mensen geven geen zier om vrijheid van meningsuiting, maar alleen om hun eigen ambitie, waar ze voor over lijken gaan.

  Voor zowel Powned als A7 (dus niet de schrijvers van Joost, maar de beheerders die de site en het concept hebben gestolen) geldt: de grootste schreeuwers hebben het meeste scucces.

 104. Sven

  Hannibal; ik ben bekend met het boek, maar vroeg mij af of het inderdaad zo is dat dat geschreven is door Pennings. En als dat zo is of dat algemeen bekend is/was.

 105. Diderot

  @D. G. Neree
  Uw woorden (12 Nov 13:07) over Pennings zijn absoluut waar en getuigen van een grote opmerkzaamheid van uw kant. Dat maakt indruk.

  Het stemt mij daarom bepaald niet vrolijk om te horen dat u verbannen bent van A7; tenminste dat begrijp ik uit uw posting 12 Nov 12:08. Als duidelijk wordt dat dit enkel vanwege uw dissidente mening is vind ik deze uitsluiting dusdanig kwalijk dat ik A7 in de toekomst zal mijden.

 106. Tipo

  Met Tim Engelbart ben ik het eens dat woede blind maakt.

  Blinde woede mist iedere doelmatigheid. Al levert het in dit geval mooie exposure voor artikel 7 op.

 107. Diderot

  @Tipo
  Je stelt dat de artikelen van Martien Pennings ‘van aannames en suggesties aan elkaar’ hangen. Dit bestrijd ik. Sterker nog, het tegenovergestelde is waar: Martien is juist een voorbeeld van iemand die zijn stellingen onderbouwd met citaten en bronvermeldingen. Zie bijvoorbeeld zijn betoog waar ik in mijn vorige posting naar link.

  Men kan uiteraard alle bezwaren hebben tegen het onderdeel schelden en men kan, zo neem ik dan maar even aan, de stukken van Pennings ook als onhelder ervaren, maar wat NIET kan is stellen, zoals Tim Engelbart doet, dat Pennings zijn beweringen ‘weinig onderbouwd’.

 108. D. G. Neree

  helemaal eens met Diderot. Pennings is historicus en onderzoeker. Zijn conclusies mogen misschien voor veel mensen extreem (niet in poltieke zin, maar als afwijking van de status quo), maar alles wat hij zegt onderbouwt hij en waar hij niet genoeg onderbouwing heeft, dan geeft hij zelf aan, dat het nog onzekerheden zijn en geen stellige, bewezen zekerheden.

  Er zijn weinig internetschrijvers die dat zo gedegen doen.

 109. Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

  Tja, en als de waarheid nu eens extreem is, is dat dan Martiens schuld?

 110. chantal

  Neree, zie je zelf ook dat je reactie om 12:08 en die om 13:07 elkaar tegen spreken?

 111. Tipo

  @Diderot 12:28
  Dan is het precies omgekeerd. Martiens artikelen zijn zo goed onderbouwd, dat ik de grote lijn of de clou gemist heb. Of de bedoeling. Of de reden. Het artikel waarnaar je linkt komt onhelder op mij over, omdat het losgaat in niet ter zake doende details en namedropping, terwijl mij de noodzaak van het lezen van het artikel niet duidelijk wordt.

  Zoals daar ook werd opgemerkt: Schrijven is schrappen.

  Het lezen van dat artikel is niet eens vanwege zijn inhoud een marteling, maar vanwege de opbouw (of het gebrek daar aan) en de schrijfstijl.

  Dat zal aan mij liggen. Dat gaf ik direct toe.

 112. geweta

  @Erl
  Groen is de kleur van de gehele islam, dus ook van de Palestijnen.
  Om te weten wat geweta betekent is enig denkwerk noodzakelijk.
  Mijn naam is: G.W.Tabak. Voor niet Nederlanders- u misschien?- heet ik ge we Tabak – dus: geweta
  Dag

 113. Hannibal

  @Sven
  http://nl.wikipedia.org/wiki/De_ondergang_van_Nederland

  Eigenlijk dacht ik dat te weten dat Zoka A. al een tijdje dood was. Blijkbaar niet. Als artiest een aanrader, maar wel een bizar personage, ook afgezien van het strafrechtelijk verhaal.

 114. chantal

  Een black out, Neree?

  Om 12:08 stel je dat Tim Engelbart een topschrijver is waar hij probeert Martien Pennings af te branden en beweert dat Pennings zijn stukken niet onderbouwt.
  Even later om 13:07 prijs je Pennings vanwege de onderbouwing van zijn opvattingen.
  Overigens ben ik het met je laatste reactie volledig eens.

 115. D. G. Neree

  @ Diderot 14:14
  de reden voor mijn verbanning en die van Van Frikschoten staat hier:
  http://dgneree.blogspot.com/2010/04/overzicht-van-de-machtsgreep-op-artikel.html

  De oorspronkelijke oprichters zijn gedwongen dan wel vrijwillig van A7 vertrokken vanwege de machtswellust van de twee coupplegers die er nu de scepter zwaaien en het doet me pijn om te zien dat Pennings en Caroline niet een meer integer podium hebben gevonden voor hun uitstekende artikelen.,

 116. Diderot

  Speciale aandacht voor de volgende bewering van Tim Engelbart:
  “De grootste van deze onvolkomenheden van Pennings is dat hij weinig argumentatie en vooral heel veel gescheld voortbrengt.”
  Een van de twee grootste onvolkomendheden van Martien Pennings zou ‘weinig argumentatie’ zijn. Een ieder die deze stelling aandurft heeft Pennings niet echt gelezen.
  Tim Engelbart zou, ter verheldering, Martien’s zeer uitgebreid onderbouwde betoog ‘Nazisme, Islam, Israël’ http://www.artikel7.nu/?p=38415 tot zich moeten nemen.

 117. jelle

  Frik,
  heb jij mij 5 jaar gevolgd?

  ” Je gezuig dat Max zijn teksten kopieert: Ja, dat klopt. Zijn Nederlands is slecht en met behulp van vrienden o.a. heeft hij tientallen artikelen in elkaar gezet die meer vertellen dan al jouw nietige comments van de afgelopen 5 jaar bij elkaar.”

  Da’s teveel eer voor mij, Frik.
  Heb jij 5 jaar lang mijn comments, anywhere on the net, gevolgd?
  Hoe hield je het uit.

  Dat dacht ik al, dat Max slecht Nederlands spreekt.
  Ga ik effe lekker gemeen doen, Frik.
  Was Max vluchteling?
  Asiel aangevraagd in 91/92/93?
  Het jaar daarop op vacantie naar z’n homeland?
  Servië, of Bosnisch Servië?
  Ik ben eerlijk genoeg om je te vertellen dat sommige van mijn Kroatische vriendjes ook gewoon op vacantie gingen naar dat land dat ze ontvlucht waren.
  Nou jij, Frik.
  Gelijk oversteken.
  Billetjes bloot.

 118. D. G. Neree

  Grappig, dat de discipelen van de dieven op A7 nu als afleiding tegen Amsterdam Post te keer gaan, waar ze voorheen nog nooit een woord van kritiek op de AP hebben geuit.

  En nee Jelle, we zijn het niet eens met Tim Engelbart. Integendeel. Ik vind het jammer dat Pennings en Caroline en anderen van Joost zijn site het nodig hebben gevonden om hun medewerking aan A7 te verlenen. A7 is zonder die mensen helemaal niets.

  Dat wil niet zeggen dat ik het daarom met Powned eens ben.

  Goed lezen is een eerste vereiste jelle, dat zou je als beroepsreageerder toch moeten weten.

 119. Sven

  ‘@ Adrie op 11 Nov 2010 om 23:47 #
  > Ik volg Martien Pennings […] alias Mohammed Rasoel ‘

  Is dit waar, en zo ja, is dit algemeen bekend?

 120. Maen

  Beste Tim,

  Ik schrijf ook wel eens wat op A7 voornamelijk EU-kritische en TK-kritische stukken, ik lees ook bijna alles en verheug me op nieuwe ingediende stukken.

  A7 heeft vrijheid van meningsuiting als uitgangspunt dus afscheid nemen van iemand die voor zijn mening uitkomt zou heel raar zijn denk je ook niet Tim?

  Over de stukken die Martien Pennings schrijft heb ik de enige opmerking dat ze inderdaad vaak veel te lang zijn. Over het stuk van de “ratten”van PowNews is het in mijn optiek normaal dat daar emoties in boven komen.

  Over PowNews makkelijk om stikkers te plakken zonder onderzoek te doen, laat ik dat eens doen; PowNews is een extreem-links bolwerk dat heel gevaarlijk is. (zo ik ook ongefundeerd)

 121. Erlkönig

  @ geweta (wat is trouwens voor een obscure nick? Zucht, pff…)

  Erl heeft zojuist een kijkje genomen op Uw illustere weblog en moet U gans gelijk geven: er zijn veel overeenkomsten tussen de organisatie, ideologie, dieptestructuur en uiterlijkheden van het Duitsland onder Hitler en het Iran onder Khamenei. Evenwel is er het grote verschil dat de jonge generatie Iraniërs en veel intelligentsia en masse het khamenitische juk verwerpen – helaas nog met weinig resultaat upperground.

  Verder, Erl hoopt niet dat U de Iraanse – of voor Erls part de Saoedische, Talibanese of Pakistaanse – praxis van islam als exemplarisch voor alle islamitische landen en moslims beschouwd: dat zou weer een brug of zeven te ver zijn.

  P.S.: U staat in intieme betrekking tot Erls haat-liefde-blogmaatje Hava Nagielah? Dat verklaart Uw beider zeer herkenbare gelijkgestemde toon!

 122. geweta

  Erl.
  Het komt mij voor dat u wel het antwoordt weet op: http://verschil.geweta.com/
  Dag.

 123. Nittickson

  ONTZETTEND jammer dat van Frikschoten en DG Neree niet meer voor A7 schrijven. De reacties hierboven laten duidelijk zien dat dat een enorme aanwinst zou zijn …

  Let ook op de gepaste reactie van A7 redactieleden, die ze precies zoveel aandacht geven als ze verdienen.

  Verder moedig ik iedereen aan de site van Amsterdam Post en Artikel 7 ook eens te bezoeken. Er is zoveel goeds online tegenwoordig dat je jezelf tekort doet als je niet eens een beetje rondkijkt.

  Mijn conclusie aan het eind van de dag: 3 voor A7, 0 voor PN. En een hoop geruis.

 124. Superjan

  @23.39 klopt! frikschoten na die beschamende vertoning op de site van Niemoller had/heb ik het goed gehad met dat laffe gekanker van jou en je cluppie. Sterker nog als ik had geweten dat jullie nu en masse hier waren neergestreken had ik ook deze discussie gemeden als de builenpest. Dat is geen zwaktebod hoor. Heb er gewoon geen zin an.

 125. Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

  @jelle
  wat is er onduidelijk aan “het kan me geen moer schelen”?
  Succes met je frustratie.

 126. Superjan

  @grote boze wolf ik huil om Pim en om Theo van Gogh helemaal. sinds hij dood is ligt er een grauwsluier over Amsterdam en die is nog niet opgetrokken. Alles van waarde is weerloos.

 127. de grote boze wolf

  Kan gebeuren, Jan. Helaas is dat de realiteit. Zeker nu jij niet anoniem bent. Schandalig maar waar.

  Ik kan nu heel flauw gaan doen maar dat doe ik niet.

  Laat ik het er op houden dat het publieke debat ernstig verhard is. En dat de wederzijdse semantiek aan inflatie onderhevig is. Er wordt wat gesmeten met Nazi’s, racisme en holocausts. Ook door powned. Excuses zijn op zijn plaats.

  De laatste tijd betaalt rechts- links met gelijke munt terug. Ik laat in het midden of dat juist is.

  Of:Hoe we óóit racisme in een immigratie vraagstuk hebben weten te wurmen…

 128. Isser

  @Chaosophia

  Voor alles is een eerste keer en het is een eer dat ik het ben geweest *grins*

  @Nationalist58
  Het bedreigen van mensen is te walgelijk voor woorden, de kinderen erbij halen is zo ziek dat ik het niet kan beschrijven zonder mijzelf weg te censureren.

 129. Superjan

  beste nationalist.. als er één parlementariër is die altijd mensen als AH Ali, Wilders enz verdedigt tegen haar eigen overtuiging in, dan is het wel Femke Halsema.
  Ik ben niet van haar partij. Maar zij is een heldin van het vrije woord.

 130. Chaosophia

  Isser, bedankt dat je mij met je moraal voor mezelf gered hebt.

  In 16 jaar internet ben ik voor het eerst gecensureerd.
  Echt voor het allereerst. 🙂

 131. nationalist58

  Superjan,ik ben tegen bedreigingen aan het adres van personen, maar hierbij
  krijgt de linkse kerk (in de persoon van Femke Halsema), een koekje van
  eigen deeg. Zij weet als geen ander hoe personen en partijen te demoniseren
  met alle gevolgen van dien(denk aan Pim Fortuyn)! Wie de bal kaatst kan de
  bal verwachten.

 132. Superjan

  Sorry wolf verkeerd gelezen. geen dreiging.

 133. Isser

  @grote boze wolf en @superjan
  Ik denk dat er sprake is van een communicatiestoring.
  Bij deze opgelost.

 134. Gielah

  Uitstekende site, Artikel 7.

 135. Pierre

  Bedenk zelf de stem van Philip Bloemendaal bij de reactie van Jan ?????

 136. Herman01

  Tim Engelbart,
  Vraag Martien Pennings eens een artikel voor DDS te schrijven het zal honderden lezers trekken, nooit slecht voor een site wat verscheidenheid.

 137. DSV

  A7 een concurrent van GS? Kijk, zo leer ik nog eens wat.

 138. Carlo

  Welke vlieg heeft jullie gestoken, zeg?
  We hebben een centrum-rechts gedoogkabinetje, nog maar 23 zetels voor de PVV in de T.K. (24 minus die ezel die meende de buurt te moeten terroriseren en vrouwelijke ondergeschikten seksueel te moeten misbruiken), verkiezingen in maart die het genoemde kabinet moeten overeind houden/stevig grondvesten, en wat doen jullie, rechtse sites? Elkaar naar de keel vliegen als fanatieke sekten en elkaar afmaken.
  Bij het politiek correcte Powned lachen ze zich krom om hun succes. Om nog maar te zwijgen van GS, Sargasso etc.

  Op deze manier, ezels, is bij voorbaat elke aanval op de multicul, het linkse subsidiecircus, de aanpak van de waanzinnige ontwikkelingshulp, de islamisering met zijn gevolgen, een verloren zaak.

  Omdat dit kabinet zal moeten opboksen tegen een oppermachtig ambtenaren- en gerechtelijk establishment, dat volkomen vergiftigd is met multicul en linkse partijpolitiek. Als daartegenover niet een geloten falanx opereert van de rechtse publieke opinie, staat deze regering straks te staren naar een achterban die vechtend over de straat rolt en waarvan de leden daarna nog liever niet meer gaan stemmen dan te moeten stemmen op de een of andere vermaledijde rechtse verrader die een woord teveel heeft gezegd of een reactie heeft geplaatst bij een zogenaamd extreem-rechts blog.

  Maak jezelf niet belachelijk. Zo gaat men niet om met vrije meningsuiting. Dan ben je even erg als je gezamenlijke vijanden.

  Van de andere kant is het onzinnig om de dingen die je zonder gescheld kunt zeggen al scheldend te zeggen. Zeg wat je te zeggen hebt, zeg het scherp, maar op een manier die je waardigheid toont als mens en je kracht als tegenstander.

 139. Adrie

  @ DSV

  Door een foutje is Martiens echte naam gepubliceerd, ik kan begrijpen dat hij liever anoniem zou zijn gebleven. Ik durf ook niet onder mijn eigen naam te schrijven.

 140. DSV

  @ Adrie op 11 Nov 2010 om 23:47 #
  > Ik volg Martien Pennings […] alias Mohammed Rasoel

  Say what???

  Voor het overige met je eens. Pennings wordt gesarrazineerd.

 141. Adrie

  Ik volg Martien Pennings alias Leo Sar alias Mohammed Rasoel al een aantal jaren en ik heb veel van hem opgestoken. Dat hij destijd geband werd bij het PvdA forum kon gezien zijn felle schrijftstijl bijna niet anders, maar ik denk dat hij velen de ogen heeft geopend, o.a. bv Eddy Terstall.
  Ik zie een aantal reageerders van dat nu dode forum hier verschijnen.

  Wat ik van Tim Engelbart niet snap is dat hij de figuur en het werk van Martien zo onderuit haalt, terwijl daar inhoudelijk niet veel op af te dingen valt.

  Martien verwoordt misschien wat velen niet durven te zeggen, namelijk dat we in een dodelijke strijd verwikkeld zijn met een ideologie die erger is dan het nazisme. Soms schieten de emoties dan door, ik kan Martien dat vergeven.

  Toch nog even een gewetensvraag. Tijdens WOII werd gewelddadig verzet gepleegd, kan iemand me uitleggen of dergelijk verzet naar de normen van nu verworpen dient te worden.

 142. Erlkönig

  Elsevier: “Serieus, goed gemaakt, doorwrocht en daadwerkelijk tegenwicht biedende aan de ‘weg-met-ons’mentaliteit van Goedmensch en co.”

  Harharhar! Mag Erl even liederlijk smakelijk lachen?

  Juist bozegrijzemannenblaadjes als de Elsevier vertonen een uiterst defaitistische zelfdestructieve neiging en een hysterisch j’accusatief onbehagen.

  Net als pulpfictionblogs als Artikel 7, sogenannt hét blog voor de vrije meningsuiting waar reeds na enkele comments Erl om niets (een virtuele verse elfenpoeptaart in de tronie van überliberator D.G. Nerée) werd verbannen.

  So much for free speech en free expression…

 143. Robbert L.

  Doe Pennings geen onrecht.

  Regelmatig over de schreef gaan is hem te verwijten, dat gescheld ben ik liever kwijt. Maar de man krijgt heel wat onterechte shit (Breedveld e.a) over zich heen. Ook nu weer met Powned.
  Inhoudelijk is het bijna altijd scherp en raak. Met veel kennis van zaken en achtergronden.

  Ik zou zeggen Martien, neem een break van een week, ff diep in de spiegel en in jezelf kijken en terugkomen zonder je emotionele uitspattingen. Zonder gescheld. Neem je medicijn, schud je geschonden ego leeg.

  Start opnieuw.

  Dan kunnen we weer heel veel plezier van je hebben.

  Enne maak je stukken dan meteen korter en bondiger!!

 144. Nittickson

  Tamelijk idioot om een site als A7, die juist bij uitstek verschillende opinies tegenover elkaar wil zetten en waar auteurs dezelfde vrijheden hebben als reageerders, op te roepen een auteur te lozen omdat zijn meningen je niet bevallen.

  A7 zou wel gek wezen.

  Pennings drukt zich soms nodeloos grof en lomp uit maar zijn meningen mogen er wezen. Op A7 en elders. Ik hoop van harte nog veel dingen van hem en anderen op A7 te lezen waar ik het niet mee eens ben. Ook dat dwingt je nieuwe gedachten te vormen en te scherpen. Een grotere uitdaging om je eigen mening scherp te formuleren dan Martien Pennings ken ik niet.

  Zoiets zou u hier ook eens moeten proberen. Maar de scherpste opnies hier komen altijd van de reageerders … als ze hier nog posten.

 145. zande

  Hier is het ook al zo gezellig. Ik moet zeggen dat er voor een heleboel van de bovenstaande meningen wel wat te zeggen valt. En dat we toch gewoon doen waar we zin in hebben als het u niet ontrieft.
  Maar Tim, ik denk niet dat jij helemaal begrijpt hoe het zit. Zo zou ik de mening van Powned over de denkbeelden van jullie founding father en hoofdredacteur GuusjA wel eens willen horen.

 146. Esther

  @zande:
  “Maar Tim, ik denk niet dat jij helemaal begrijpt hoe het zit. Zo zou ik de mening van Powned over de denkbeelden van jullie founding father en hoofdredacteur GuusjA wel eens willen horen.”

  Dat beantwoordt denk ik wat ik me afvroeg, of Martien Pennings’ bijdragen aan artikel7.nu volledig op eigen titel zijn.

 147. wirbel010

  Nu ook Powned overstag is in het linkse Hilversum is een weblog als Artikel7 hard nodig. Wat mij betreft mag je elke mening verkondigen maar een site als extreem-rechts bestempelen is gewoon zielig. Dat powned sterft een vroege dood zo; kijk er ook bijna niet meer naar en GS is ook saai; ze beginnen achter de feiten aan te lopen.

 148. zande

  Esther

  Ik zou niet weten wat het alternatief was, dat wij het er allemaal altijd mee eens zijn of zo?

 149. Yannick

  @Chaosophia
  Van wie mocht dat niet?

 150. Gielah

  @ Jelle: helemaal mee eens.
  Allerlei beroerlingen kunnen hier hun ongestoorde gang gaan, maar als daarop dan te langen leste eens gereageerd wordt, komt er ineens zo’n figuur, die geen idéé heeft waar het in feite om en over gaat, een beetje ‘streng’ doen.
  Pijnlijk, hoor!
  Hoofdzaken en bijzaken van elkaar kunnen onderscheiden lijkt me toch wel het minste van de noodzakelijke eigenschappen, die men op een volwassen forum zou moeten bezitten.
  Als de meerderheid van de reageerders aanmerkelijk erudieter is en de zaken véél beter snapt dan de mensen, die de artikelen schrijven – ( men mist hier helaas ook duidelijk iemand van de statuur van een E.J. Bron…), bekruipt ons regelmatig en ook vanavond weer een gevoel van plaatsvervangende schaamte.
  Bij Artikel 7 zijn de redacteuren en de reageerders veel meer op één niveau en aan elkaar gewaagd, wat schoolmeesterachtige missers voorkomt en uiteraard ook overbodig maakt.

 151. philippine

  De artikelen van Martien Pennings zijn niet voor niets zo uitvoerig. De triviale en oneerlijke verhalen en berichten die over Israél, joden en hun geschiedenis in de media rondwaren zijn zo talrijk en zo harnekkig, dat hij in een ‘kosmische woede’ onsteekt. Terecht zou ik zeggen.

 152. Karel

  Het valt me tegen van Van Weesie dat hij zijn ruzie met Pennings over de rug van Artikel7 uitvecht.

  Persoonlijk vind ik de stukken van Pennings veel te langdradig en te weinig to-the-point, maar ik kan me niet druk maken over de hier geciteerde uitspraken. Hier en daar niet erg smaakvol, maar in ieder geval roepen ze niet op tot geweld. En voor een site die vrijheid van meningsuiting als ‘conditio sine qua non’ beschouwt kan men dit toch nauwelijks verrassend noemen.

  Jammere aktie van PowNews.

  kudo’s: -1

 153. nationalist58

  @Superjan

  Ook ik vind Femke Halsema een scherpe debater maar ik deel haar
  politieke opvattingen niet. Haar moslim-motie die mede door DDS1 werd
  geaccepteerd vond ik een dieptepunt. De PVV had hier direct consequenties
  aan moeten verbinden en de stekker eruit moeten trekken!

 154. Chaosophia

  Isser, voor mij maar een boodschap: Timmetje kan zijn mannetje niet staan, anders had hij jouw als moederkip niet nodig.

 155. Isser

  @chaos

  Fyi ik doe dit helemaal uit mezelf. Goed hè, want denigrerende onzin over een auteur wordt niet geaccepteerd.

 156. jelle

  Kijk eens aan, Erl neemt ’t op voor de, door mij hierboven beschreven, “menslievende” islam en moslims die dat blindelings volgen.
  Ik vrees dat Erl weinig consideratie heeft met moslims die niets meer met zijn islam te maken willen hebben.
  Aan Erl dezelfde vragen:
  Is iemand extreem-rechts, xenofoob als hij walgt van de jodenhaat binnen de moslimwereld?
  Als hij walgt van de doodsbedreigingen aan afvallige moslims door de islam?
  Als hij walgt van de vrouwenonderdrukking binnen de islam?
  Als hij walgt van de Übermensch-doctrine v/d islam?
  Moet ik nog meer voorbeelden geven waarom jij volledig de plank mis slaat?

 157. Yannick

  Zowat sinds de oprichting bekijk ik DDS dagelijks en het is me altijd goed bevallen. Maar wat ik hier nu lees! Ik lees soms wat domme dingen op dit blog, maar dit is zo dom dat ik me voor het eerst geroepen voel om te reageren: die uitzending van powned slaat werkelijk nergens op, diep teleurgesteld in die mensen van geenstijl en powned, ik vond ze al nooit slim maar nu laten ze zich gewoon voor het karretje spannen van Halsema c.s.

  Maar de heer Engelbert staat hier ook gewoon onzin uit te slaan. Pennings wenst Halsema en Dibi niet dood maar wel hun multikul. Wat betreft dat nazislam, dat heeft Pennings inderdaad gezegd en onderbouwt in een essay (dat ik net uitgelezen heb) van weet ik veel hoeveel pagina’s genaamd ‘Nazisme, Islam, Israël: de islam is een nazisme avant, pendant et après la lettre’. Ik kan iedereen hier aanraden dat stuk te lezen, want wat Pennings zegt klopt gewoon. Dus misschien moet Engelbert dat stuk eerst maar eens lezen voordat hij zegt dat dat ‘kinderachtig’ is. En waarom zou je links niet mogen haten en die haat onder woorden mogen brengen. Ik haat links ook en hoe meer mensen links gaan haten hoe beter dat is voor Nederland, dus kom nou niet met godfather wijsheden aan.

  In de stukken van Pennings die ik gelezen heb komt iemand naar voren die heel veel gelezen/kennis heeft en heel helder redeneerd, en inderdaad ook iemand die emotioneel is en dingen dus vaak emotioneel/krachtig verwoord. Maar dit is een goed iets want dat hij emotioneel is is terecht, mij wordt de ellende in de wereld mij ook wel eens te veel, iedereen denk ik die van Nederland en het Vrije Westen houdt en die niet blind is.

  Ik bekijk (eigenlijk pas sinds kort) een aantal sites hetvrijevolk.com, a7, hoeiboei.blogspot.com, joost-niemoller.nl, DDS. En ik heb gemerkt dat dit een soort gemeenschap is van slimme/deskundige mensen, waar het vrije woord nog springlevend is, en die discussieren met elkaar en elkaar weer doorverwijzen naar andere sites etcetera. Kortom, een heel goed iets. Maar dat nu iemand van DDS een van die sites oproept iemand die een van de meest belezen en beste is weg te doen stemt mij zeer verdrieting, ja, zelfs woedend. —-edit——

 158. Thomas

  @ jelle op 11 Nov 2010 om 21:45 #

  Remember the DAMNATIO MEMORIAE

 159. Chaosophia

  Isser, gelukkig hoef ik mijn patriarchengehalte niet in de gaten te houden, maar jij wel.

  Ikke soms Burka aan, zodat vrouwelijke mening ook mag?
  Want jij nou zeggen, dat mening denegrerend is, maar niemand kan weten. Jij geen 4 getuigen, zoals nodig in sharia.

 160. Esther

  @Koning:
  “…zonder moslims geen islam”

  De redenering die wordt gebruikt is dat de islam hard als steen is, en dat de moslims ofwel goede en dus slechte moslims zijn die de islam volgen, ofwel slechte en dus goede moslims die de islam niet volgen.

  Uiteraard is de islam alleen als een rots, als de moslims zijn als het water dat erlangs stroomt en de rots vormgeeft.

 161. Chaosophia

  @ Yannink
  Maar de heer Engelbert staat hier ook gewoon onzin uit te slaan.

  Dat zei ik ook in andere worden, maar dat mocht niet.
  Ik zei ook dat Tim helemaal niets gelezen had van Martien, maar dat mocht ook niet.
  En ik zei dat hij zijn mening alleen maar op twitterfitties baseerde, maar dat mocht ook niet.

 162. Frans

  @ Tim
  nou, je slaat de plank wel behoorlijk mis. Veel van wat Pennings schrijft ben ik het hardgrondig oneens en hij ontaardt vaak in schelden. Maar echt rascistisch kan ik hem niet vinden, anderen op artikel 7 verdienen dat predikaat veel meer. Waarom zet jij je met DDS eigenlijk zo af tegen artikel 7? Kift?

 163. Esther

  Ik zou Powned rechts noch links willen noemen. Pownews is ook geen journalistiek, maar meer een soort van lompe satire. Of wat ze beweren wel of niet waar is weet je nooit; zie ook bijvoorbeeld het zeer flauwe knip en plak werk met betrekking tot de Moraalridder van de week; ik geloof dat het de volgende aflevering is, maar ik weet niet meer waar:

  http://www.uitzendinggemist.nl/index.php/aflevering?aflID=11587718

 164. Erlkönig

  @ Jelle

  “Aan Erl dezelfde vragen:
  Is iemand extreem-rechts, xenofoob als hij walgt van de jodenhaat binnen de moslimwereld?
  Als hij walgt van de doodsbedreigingen aan afvallige moslims door de islam?
  Als hij walgt van de vrouwenonderdrukking binnen de islam?
  Als hij walgt van de Übermensch-doctrine v/d islam?
  Moet ik nog meer voorbeelden geven waarom jij volledig de plank mis slaat?”

  Walging, la nausée, is per definitie extreem.

  Walging jegens een amorfe groep allochtonen of anderszijnden die gecategoriseerd en gedemoniseerd worden is per definitie extreem en xenofoob – ongeacht wat ‘zij’ zouden hebben misdaan.

  Walging is bovendien een psychologische voorfase van verdere extremisme in denken, voelen, willen en handelen.

  Walging is een negatieve ‘state of mind’ die Uw persoonlijke psychische integriteit en Uw ‘doelgroep’ slechts kwaad berokkent en U rollercoastend de escalatieladder doet afglijden (niet ondenkbeeldig zelfs tot terrorisme).

  Erl zal vannacht bidden voor U – ad nauseam en tot alle nachtdienstdoende Hogere Machten.

 165. Raaf

  Ik lees Artikel 7

  Ik ben geen fascist of nazi
  Noch is Pennings een fascist of nazi
  Noch is Femke Halsema een fascist of nazi

  Wel ben ik “diep” teleurgesteld in Geenstijl
  (Kennelijk ben ik de enige die het nooit leest)- maar je had toch gehoopt dat Powned wat meer tegenwicht zou bieden aan de policor media.
  Maar helaas blijkt het weer een project te zijn van kleuters die nooit volwassen willen worden.
  Zoiets als spuiten en slikken iets maar dan met een flauw politiek sausje
  Pfff

  Ik zou graag eens een programma à la Elsevier op tv. zien.
  Serieus, goed gemaakt, doorwrocht en daadwerkelijk tegenwicht biedende aan de ‘weg-met-ons’mentaliteit van Goedmensch en co.

 166. Esther

  @Zande:
  Goed punt. Laat maar, ik weet zelf zo snel ook geen alternatief.

 167. Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

  Tut, tut, tut. Nooit lezen we hier het commentaar van hem en nu is er op eens de bezemwagen van superjan. Wat een zwaktebod. A7 is overigens wel degelijk een rabiaat rechtse zwarte laarzensite onder het dictatoriale regime van een vertroebeld despoot zonder menselijk moraal en Pennings heeft gelijk! Volkomen gelijk! En niets dan dat.

 168. Yannick

  Het is trouwens ook niet waar dat Pennings de schuld van de holocaust in de schoenen van de islam probeert te schuiven (wat Engelbert zegt). In dat essay oppert Pennings alleen de mogelijkheid dat de grootmoefti van jeruzalem invloed heeft uitgeoefend op de uiteindelijke beslissing van de nazies om alle Europese joden uit te roeien omdat die moefti ze in ieder geval niet in jerusalem wou. Ook wou die moefti mobiele vergasapparaten van de nazies naar jerusalem laten komen om daar alle joden uit te roeien maar die zijn er uiteindelijk nooit gekomen. Over die invloed van de islam op de holocaust schrijft Pennings heel voorzichtig, hij zegt er bijvoorbeeld bij dat het niet zeker is. Ga gewoon dat stuk lezen iedereen!

  Wat betreft dat gescheld waar ik in deze reacties nogal wat klachten hoor dat valt wel mee. En wat betreft dat ‘korter en bondiger’ (Robbert L 22:34) dat is gewoon niet de stijl van Pennings, hij probeert zaken echt uitvoerig te behandelen. Dus ik zou willen zeggen als je op internet alleen hapklare brokken wilt; print ’t uit en ga in een stoel bij een lamp zitten om t te lezen, want hij was nog een zaak vergeten namelijk de massamoord (ik weet niet meer hoeveel miljoen) van de islam op India. Als Pennings echt overspannen raakt dan moet hij inderdaad maar een pauzetje inlassen , dat met die getattoeerde pitbulls verscheuren is ook niet helemaal mijn stijl. Maar toch denk ik dat hij ook wel weet dat de meeste van die linkse mensen niet slecht zijn of kwaadaardig maar gewoon heel erg dom en blind en makkelijk te beinvloeden door propaganda. Wij moeten ze onderwijzen. Domheid is een van de ergste dingen die er zijn.

 169. Bas

  Haha, “ik heb er zelf voor gewerkt, dus…”. Dat is een drogreden. Onbruikbaar. Schrijf dat soort dingen gewoon niet en je komt een stuk geloofwaardiger over.

 170. Yannick

  Superjan is denk ik echt de weg kwijt als hij denkt dat halsema opkomt voor het vrije woord; dat is toch allemaal gekonkel en hypocrisie, bijv. met die kwestie van Ayaan dat is allang door Afshin Ellian ontmaskert in een van zijn columns op elsevier.nl (het sprookje halsema ofzo heet die column).

  A7 is echt een topsite. Ik doe niet mee aan al die blogconcurrentie, maar het valt me toch wel op dat het niveau daar hoger ligt dan hier. Op a7 reageren de schrijvers van de artikelen zelf ook weer op de reageerders. Waarom gebeurt dat bij dit artikel niet, Tim Engelbert waar blijf je?

 171. Adrie

  @ DSV

  Door een foutje is Martiens echte naam gepubliceerd en ik kan begripen dat hij liever onder de door mij genoemde aliassen had blijven publiceren.

  Ik durf ook niet onder mijn eigen naam te schrijven.

 172. Adrie

  @ Erl

  Is dat een inhoudelijke reactie ?

 173. Yannick

  Waarom reageert Tim Engelbert niet even op de vele reacties?

 174. Erlkönig

  @ A3

  “namelijk dat we in een dodelijke strijd verwikkeld zijn met een ideologie die erger is dan het nazisme.”

  Heeft U soms teveel naar Star Wars of Lord of the Rings gekeken?

  Zucht, pff…

 175. de grote boze wolf

  @ Superjan

  Lucebert is liev..

  Powned was gister stout. Gs onwaardig.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.