De EU wil Nederland straffen

Geen categorienov 20 2010, 15:15
CDA-Europarlementariër Esther de Lange zegt hetgerucht te hebben vernomen dat de EU Nederland wil straffen. Waarvoor, zult u zich ongetwijfeld afvragen? Wat hebben we nu weer misdaan? Hebben we de mensenrechten met voeten getreden? Een atoombom gegooid op een nietsvermoedend land? Welnee, niets van dat alles. We hebben gebruik gemaakt van de legale middelen die ons ter beschikking staan om de EU-begroting te blokkeren. En dat kan Brussel blijkbaar absoluut niet accepteren:

Volgens Derk Jan Eppink, een Nederlander die voor een Belgische partij in het Europarlement zit, is dit idee afgelopen week geopperd in een vergadering van fractievoorzitters. Het is volgens hem afkomstig van Joseph Daul, voorzitter van de christendemocratische fractie in het Europees Parlement, waarvan ook het CDA deel uitmaakt. Een definitief besluit valt pas maandag.

Eppink kon dit niet over zijn kant laten gaan en stuurde premier Mark Rutte meteen een sms'je. Het is een daad van rebellie waar we hem voor moeten bedanken.
Ondertussen krijg je de indruk dat er zich een mafia-achtige cultuur ontwikkeld heeft in Brussel. "We'll make them an offer they can't refuse". Zoiets. Natúúrlijk hebben de individuele lidstaten inspraak in de EU-begroting. Tuurlijk. Maar als je het in je hoofd haalt de wensen van de EU-godfathers te dwarsbomen komen ze niet alleen voor jou, maar ook voor je familie. Comply ... or else.
Het is een buitengewoon zorgwekkende ontwikkeling. Gelukkig wordt het land nu door twee mannen geleid die voor de duivel nog niet bang zijn, maar toch. Wat als rechts de verkiezingen van 2014 verliest en een zwakke linkse leider onderhandelen moet met Brussel?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten