Weg met de publieke omroepen

Geen categorienov 10 2010, 19:00
Ron Kosterman zegt waar het op staat in een column voor Elsevier. Hij begint door uit te leggen dat het kabinet Rutte-Verhagen wat de publieke omroepen betreft best een aardige prestatie heeft geleverd. In no time konden onze belastingverslinders van Ned 1, 2 en 3 namelijk ineens 50 miljard euro aan bezuinigingen vinden.

Maar het kabinet-Rutte had verder moeten gaan. Het beste zou zijn de publieke omroep af te schaffen. In een heel ver verleden werd die opgericht omdat er schaarste in de ether was. Daar is al lang geen sprake meer van.

Een overheid dient zich alleen met een markt te bemoeien als er geen private partijen op die markt willen acteren of als die markt faalt. Met talrijke commerciële omroepbedrijven en uitgevers van dagbladen, tijdschriften en websites is daar geen sprake van. Juist subsidies werken dan verstorend. Daardoor kan privaat initiatief zelfs worden gehinderd.

Klopt allemaal, en daar komt dan natuurlijk nog bij dat rechts Nederland - dus de meerderheid - er onderhand wel genoeg van heeft gedwongen mee te betalen aan het ene linkse programma na de andere.
Er zijn zoveel redenen om de publieke omroepen af te schaffen dat het volstrekt belachelijk is dat hier nog niet serieus naar wordt gekeken door het nieuwe kabinet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten