Watjesleger

Geen categoriedec 06 2010, 14:00
"De ouders van de jonge landmachtsoldaten die vandaag drie dagen op bivak gaan, vrezen dat hun kroost bibberend op de hei zal rondlopen. Defensie zou hen te weinig warme kleren meegeven, omdat daar geen geld voor is."
U zult wel denken: dat is vast satire! Kan niet anders. Nou, nee. Het is de eerste paragraaf van een artikel op AD.nl. Deze ouders zijn bloedserieus. En het ergste is dat het leger zich blijkbaar gedwongen voelt te reageren:

De landmacht legt uit dat de kledingpakketten 'geen schoonheidsprijs verdienen'. "We hadden het ook graag anders gezien,'' zegt luitenant-kolonel Mike Bos. ,,Maar we hebben er nu eenmaal geen geld voor."

Bos ontkent dat de jonge soldaten met te weinig kleding naar buiten worden gestuurd. "We hebben voor iedereen die zich vandaag op de kazerne in Oirschot meldt setjes beschikbaar met warme kleding, mutsen en handschoenen."

Dames en heren ouders, ik heb nieuws voor u: uw kroost zit in het leger. Dat is niet voor watjes. Houd op ze te bemoederen - ze kunnen prima voor zichzelf zorgen.
Overigens is dit natuurljik wel typerend voor de staat van het leger, anno 2010. We zijn zo gewatjesiseerd dat zelfs onze militairen behandeld worden als kleine kinderen. Ja, onze dames en heren strijders - de mensen die ons tegen onze vijanden moet beschermen, terroristen en terroristenstaten moeten aanpakken, etc. - moeten wel een lekker warme, door moeder gebreide sjaal en muts met zich meenemen als ze de hei opgaan.
Waar zijn we nou eigenlijk helemaal mee bezig?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten