Wikileaks tipt terroristen

Geen categoriedec 06 2010, 12:45
Wikileaks goes infidel bashing: de sekte van Julian Assange heeft een lijst gepubliceerd met voor Amerika vitale lokaties. Ik vraag me af of een gemiddelde terrorist wist dat de Verenigde Staten erg gesteld zijn op Beverwijk omdat dat daar transatlantische (communicatie)lijnen aan land gaan. Nu weten ze het in ieder geval wel. De informatie op de lijst is dan ook een stuk interessanter voor terroristen dan profijtelijk voor een zogenaamd transparante wereld.
En dat is Wikileaks ten voeten uit: het Westen in het algemeen en de Verenigde Staten in het bijzonder kwetsbaar maken ten opzichte van kwaadwillenden. En dat allemaal om het Westen maar te confronteren met zijn eigen gecorrumpeerde grondvesten. Allemaal hartstikke leuk, dat soort Derrida-praktijkcolleges, maar buitengewoon schadelijk voor de veiligheid en vrede in de wereld.
Ik vraag me af wat er verkeerd is aan deze Amerikaanse lijst? Mogen Amerikanen niet op schrift zetten wat voor hen belangrijke strategische plaatsen zijn? Is dat weer een typisch voorbeeld van de imperialistische door Mammon verpeste geest? Nee, niets van dat alles. Voor Assange echter wel: hij is even paranoïde als fundamentalistische terroristen die achter elk ongeluk de hand van het Westen zien.
Het zijn diezelfde terroristen die hij nu helpt om de Verenigde Staten alsnog een slag toe te brengen. Sinds 2001 is het voor terroristen onmogelijk gebleken de Amerikanen op hun eigen grondgebied te raken, daarom hebben ze hun toevlucht gezocht tot aanslagen in gebieden die vriendschappelijke betrekkingen onderhouden met de Imperialistische Aartsvijand. Om die reden is deze lijst een nieuwe bedreiging aan het adres van de VS. Assage zegt niet veel meer dan: deze doelen treffen, is de Verenigde Staten treffen. Niet zo gek dus, dat de Amerikanen op hem jagen en hem zelfs liever dood dan levend hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten