Mubarak gevlucht?

Geen categoriejan 28 2011, 22:34
Er komt plotseling weer veel informatie uit Egypte. President Hosni Mubarak zou, volgens verschillende experts op Al Jazeera, het land al verlaten hebben. Op Twitter doet het gerucht de ronde dat hij zich in Londen bevindt.
Als u nu Al Jazeera aanzet - en ik zeg Al Jazeera, niet CNN International omdat de berichtgeving van die laatste nogal tegenvalt vandaag; CNN loopt ongeveer twee uren achter op de Arabische concurrent - ziet u dat soldaten en demonstranten zij aan zij Caïro doorrijden. Demonstranten beklimmen tanks, omhelzen soldaten, en zijn in het algemeen in een feeststemming.
Het is voor veel Egyptenaren een bijzonder dag. Voor ons westerlingen is het een beetje genuanceerder. Aan de ene kant kunnen we sympathiseren met individuen en groepen die strijden voor democratie en meer vrijheid, aan de andere kant kunnen we onze ogen niet sluiten voor het gevaar dat de Moslim Broederschap vormt. Deze radicale Islamitische organisatie is namelijk buitengewoon invloedrijk in Egypte. Als zij de macht daar overneemt hebben we echt een groot probleem.
Laten we dus hopen dat seculiere, liberale groepen op de steun van het leger kunnen rekenen en de volgende leider leveren - aangenomen dat Mubarak inderdaad is gevlucht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten